Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nečekaná smrt dcery je tragickou událostí, ze které se dlouho a bolestně vzpamatovávají rodiče i bývalý nastávající Joe. S každým koncem však přichází i nový začátek...  Mladík Joe Nast uprostřed plánů na svatbu ztrácí to nejcenější - svou snoubenku a s ní všechny své plány a sny. Po její tragické smrti se přesto rozhodne stát se skvělým zetěm jejím rodičům Benovi a JoJo Flossovým, pro které zůstal po smrti jejich dcery "tím jediným na světě". Když ale náhle vstoupí do jeho života jiná žena, musí se nějak vypořádat se svým nechtěným citem i rolí, kterou si před tím zvolil... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (91)

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Tenhle film miluji již 13 let a uchovávala jsem si vzpomínky na něj hluboko v paměti. I po tak dlouhé době to byl pro mě opravdu silný zážitek :) Polovinu času jsem měla husinu po celém těle, nastražené uši a jelikož Gyllenhaal pro mě již tou dobou nebyl žádný nováček ( poslintala jsem se při shlédnutí Krásní a úžasní o rok dříve již v 2001 ) - hodně to pro mě držel on :) Film je neskutečně syrový a realistický projevem všech představitelů. Není zde přemíra patosu, debaty jsou na úrovni a zvláštní situace, do které se trojice dostala a po určité době zjištění, co tam ten kluk vlastně dělá - je to hodně zvláštní, jelikož nedostanete odpovědi na plno otázek....Film má také úžasnou atmosféru díky skvělé hudbě, která nahradí plno slov a to nejen, že to do sebe skvěle zapadalo, ale také, že to byly opravdu kvalitní písně. Sarandon a Hoffman mi jako manželský pár po 30ti letech skvěle seděl :) Ten film má pro mě hlavně velkou hodnotu, jelikož je tak skvěle ponurý a TOHLE je pro mě drama, které nemusí obsahovat akční scény, ale z psychologického hlediska je to hodně náročné. ()

cab 

všechny recenze uživatele

Komorní příběh chlapce, kterému zabili snoubenka s kterou se rozchází pár dní před osudným dnem. Stávají se sice přáteli, ale nikdo kromě nich o tomto rozhodnutí neví. A z těmito indíciemi začíná celý film. Chlapec se po zmíněné smrti usídlí u rodiny zemřelé a i když tomu nechce zamiluje se do místní rebelky. Postupně se rodina dozvídá všechny podrobnosti a pravdu, která jim zůstala utajena a chlapec nachází smysl svého života, který hledal. Vše končí šřastně. Herecké obsazení nemá chybu....Hoffman zase září.....Gylenhaal je uhrančivý a velmi perspektivní herec s velkou budoucností a Sarandon je klasicky dobrá........malý film o krizi po smrti blizkého a snahy pokračovat dále v životě. 80% ()

Reklama

peetriss 

všechny recenze uživatele

Pocity po shlédnutí Půlnoční míle se jen velmi těžce popisují, tento film se musí vidět a je třeba jej vnímat. Brad Silberling zde roztáčí zvláštní depresivně i pozitivně působící koncentrát lidských emocí na pozadí lidské tragédie, občas jemně okořeněný nenápadně humornou příchutí, který ve mně zanechal opravdu zvláštní dojmy. Brad Silberling, který mou pozornost upoutal již svým předchozím Městem andělů, natočil film podle vlastního scénáře (a inspirován vlastní osobní tragédií), který sice není prostý občasných nedokonalostí, ale jako celek na duši diváka působí zcela funkčně a výborně. Vše je podpořeno brilantními hereckými výkony hlavních představitelů: Susan Sarandon a Dustin Hoffman jsou ostřílenými hereckými matadory, což zde také potvrzují, film je však asi nejvíce opřen o výborný minimalistický a uzavřený herecký projev Jakea Gyllenhalla a neopomenu ani zvláštně tajemně půvabnou Ellen Pompeo, která mu skvěle sekunduje. Výborné emocionální drama. ()

Agatha 

všechny recenze uživatele

První co mě zklamalo byl opět český dabing. Pronikavý hlas výborné herečky a moderátorky Zuzany Slavíkové mi k neméně výborné Susan Sarandon vůbec nepasoval. To už byla lepší i ta T. Medvecká. Ale jinak jsem se nestačil divit. Také se divím tomu hodnocení tady, já bych to tak o 10% pozvedl. Zajímavý a originální námět byl okořeněn pikantními výkony S.Sarandon a D.Hoffmana. J.Gyllenhaal a E.Pompeo se také snažili, ale na hvězdnou dvojici prostě nemají. Na začátku to nevypadá příliš slibně, ale postupně se to rozjíždí v nevšední podívanou. U některých scén nevíte jestli se smát nebo vzlykat. Záverečná scéna spolu s tklivou hudbou mě dostaly. Nemůžu dát menší hodnocení. Ono není někdy na škodu zavítat na druhý program České televize. Někteří by se možná divili o co přicházejí, ale věřim že srdceryvné seriálové scény si prostě nemohou nechat ujít...:-) ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Zaujímavá dráma s jednoduchou zápletkou, dobrými hercami a skvelou hudbou. Je to pomerne jednoduché a pre mnohých aj nudné , ale mne sa to páčilo a milo ma to prekvapilo. Je to film skôr o vzťahoch a nie nejaká silná dráma. Odporúčam už len kvôli hereckému obsadeniu (Jake, Dustin, Susan, Holly). 75%. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (2)

  • Film je pomenovaný podľa songu Moonlight Mile (Sticky Fingers,1971) od Rolling Stones. Pieseň sa nachádza aj na soundtracku a vo filme zaznie vo chvíli, keď sa Joe (Jake Gyllenhaal) prvýkrát dostane v bare k jukeboxu. (ZOUi)
  • Celosvětová premiéra proběhla 9. září 2002 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (BMW12)

Reklama

Reklama