Reklama

Reklama

Blok 99

  • USA Brawl in Cell Block 99 (více)
Trailer 1

Když bývalý boxer (Vince Vaughn) přijde o zaměstnání a stojí před rozpadem manželství, rozhodne se přijmout práci drogového kurýra v naději, že se štěstí obrátí na jeho stranu a on konečně zabezpečí svou ženu Lauren (Jennifer Carpenter). Právě ve chvíli, kdy se mu začíná dařit, končí za mřížemi, kde bude muset učinit řadu děsivých a zoufalých rozhodnutí, aby ochránil své nejbližší. Zatlačen do kouta má jedinou šanci: probít se vězením jako nelítostným bojištěm nejnebezpečnějšího bloku ze všech – Bloku 99. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (645)

tron 

všechny recenze uživatele

„Hovorí sa, že hlava po oddelení ešte chvíľu žije. Dúfajme, že je to pravda.“ Zahlera poznám vďaka Nočnému incidentu (scenár), Bone Tomahawk (réžia) a Špinavým kšeftom na North Ganson Street (spisovateľ). Môžem s čistým svedomím vyhlásiť, že je to jednak autor, ktorého tvorbu (literárnu, aj filmovú) sa oplatí sledovať (ak na to, pravda, máte žalúdok – pre fanúšičky nemeckých romantických slaďákov to nie je zrovna ideálne čítanie a pozeranie) a jednak vie ako jeden z minima režisérov/spisovateľov na planéte Zem prísť so šokujúcou krvavou scénou, ktorá je svojím spôsobom revolučná/posúva hranice. V dnešnej dobe je to takmer nemožné. Akoby tu už všetko bolo. Diváci a čitatelia videli brutálne veci, ktoré ich znecitliveli. S. Craig Zahler to vie a tak vymýšľa veci, aké tu ešte neboli. Je tam množstvo scén, pri ktorých odvrátite zrak a ak nie, budete si to vyčítať. Ja sám som niektoré scény zvládal veľmi ťažko a to som videl Votrelca ako decko. Oproti Brawl in Cell Block 99 je však kultový sci-fi horor Ridleyho Scotta rozprávkou pre malé deti. Brawl in Cell Block 99 však nie je film, stojaci čisto na násilí. Má dobrých hercov, intenzívne pochmúrnu atmosféru, odporne temnú výpravu a plno silných scén (prvá návšteva Uda Kiera v base, finálny rozhovor s koalou, rozbitie auta holými rukami, kamoš Gil). Ale áno, to, čím bude tento film známy i po rokoch, je práve mimoriadne vysoká forma originálneho násilia. ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Bradley Thomas (Vince Vaughn) bývalý boxer a alkoholik prožívá manželskou krizi se svou ženou Lauren (Jennifer Carpenter), protože přišli o dítě. Bradley slíbí své ženě nový domov a lepší život, ale bude muset dělat kurýra pro Gila (Marc Blucas). Po osmnácti měsících se to daří naplnit, Lauren je opět těhotná a očekávají narození holčičky. Vše se zkomplikuje v momentě, kdy Bradley skončí ve vězení... První půlka filmu je taková klidnější, ale pak se to slušně rozjede. Snímek se nedá doporučit někomu se slabším žaludkem, protože dojde i na lámání kostí. V menší roli trestance hrál Michael Medeiros, který mi hlasem i vizáží připomínal Clinta Eastwooda. ()

Reklama

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Jsem zklamanej kluk. Vidím v tom filmu snahu udělat něco jiného, Vince Vaughn je perfektní a všechny ty zvuky občas nahánějí mráz. Ale i když jsem nebyl z Bone Tomahawk tak nadšený čekal jsem víc hlavně po tom jak byl film vychválen do nebes. A jakmile na začátku titulků začne hrát nějakej popík zkazilo mi to jinak geniální atmosferický konec. Škoda veliká, převeliká. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

MEGA! Z takto B-čkového námetu vytrieskať takto parádny film chce veľkú dávku kumštu. Výborný scenár, cool réžia a úžasný Vice Vaughn to tlačia dopredu neuveriteľným spôsobom. A tá brutalita je možno trochu cez čiaru, ale "krásne" dopĺňa atmosféru. Mám pocit, že sa tu urodila keď už nie budúca klasika, tak aspoň veľký kult. Zahler je frajer. 10/10 P.S. ale ak niekomu vadí brutalita, vážne to nepozerajte ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Zahler umí psát; a to scénáře i knihy. Proto je zarážející, že tentokrát ho tolik zrazuje právě psaní. Zatímco první polovina (a speciálně pak prolog) si dává načas opodstatněně, aby dodala pořádné maso motivacím a pod povrchem bujícím běsům Bradleyho "Hulk" Thomase, tak druhá od vstupu do systému to celé zazdí. Postavy jsou v ní ploché až nechtěně směšné, akce je pomálu (což špatně není) a je až neumětelsky pomalá (což špatně je), děj pak absentuje zcela, lokace věznic jsou pak přesvědčivé asi jako předvolební sliby. Místo přímočaré údernosti (zúročující důsledně budované Bradleyho motivace) se začne sázet na až absurdní u-t-a-h-a-n-o-s-t. Nikoli však stylovou, která by budovala tenzi ticha před bouří či se věnovala postavám, ale nadbytečnou, kdy mělo skončit pěkných pár desítek minut ve střižně. A o co více je Vaughn v úvodní civilní "d'onofriovské" poloze respekt budící, o to méně mu to sedne v následné muklovské poloze mlátičky jedoucí v napřesdržkuvšem módu Michaela "Bronsona" Petersona. Prostě tuctový grindhouse, kterému hraje do karet, že tu dlouho žádný seriózně míněný nebyl. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (11)

  • Poté co Vince Vaughn dostane vyhazov a odjíždí z práce, střídavě na sobě má a nemá bezpečnostní pás v autě zapnutý. (CjKukis)
  • Lauren (Jennifer Carpenter) má v aute na sebe modré šaty, následne v dome je už však oblečená v čiernom. (beso74)
  • Keď Bradley (Vince Vaughn) vyjde počas prestrelky z vody, jeho hlava a oblečenie sú suché. (Arsenal83)

Související novinky

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama