Reklama

Reklama

Blok 99

  • USA Brawl in Cell Block 99 (více)
Trailer 1

Když bývalý boxer (Vince Vaughn) přijde o zaměstnání a stojí před rozpadem manželství, rozhodne se přijmout práci drogového kurýra v naději, že se štěstí obrátí na jeho stranu a on konečně zabezpečí svou ženu Lauren (Jennifer Carpenter). Právě ve chvíli, kdy se mu začíná dařit, končí za mřížemi, kde bude muset učinit řadu děsivých a zoufalých rozhodnutí, aby ochránil své nejbližší. Zatlačen do kouta má jedinou šanci: probít se vězením jako nelítostným bojištěm nejnebezpečnějšího bloku ze všech – Bloku 99. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (645)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

De facto Bronson na americký způsob. Extraordinární, bez nějakých uměleckých ambicí a s kouzelně béčkovou motivací hlavního hrdiny. Zahlerův další uvědomělý grindhouse potvrdil, že autor umí napsat výživné dialogy a iluzorní filmové násilí přeměňuje minimálním počtem střihů na intenzivní krutost, od které nemůžete odtrhnout oči. Je pravda, že s příjezdem do šatlavy Dona Johnsona odchází příběh poněkud do prdele, ale když děláte z dozorců a vězňů holky z porcelánu, nemůžete myslet na Pulitzerovu cenu za literaturu.. Vince Vaughna jsem měl za týpka, který jen šaškuje se Stillerem a Wilsonem, ale jako cílevědomý táta Koala si u mě vydobyl patřičný respekt.. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Vince to už viackrát skúšal na vážnu nôtu, ale až v úlohe chladnokrvného lámača kostí a odkopávača hláv vás nechá zabudnúť na jeho komediálne časy. Vynikajúca záležitosť - herecky, režijne, atmosférou. Scenár? Len pre veľmi silné žalúdky, ako to už má Zahler vo zvyku, ale tentoraz sa mu podarilo dať tomu ten správny konzistentný tvar. ()

Reklama

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Na rozdíl od Bone Tomahawku dost pomalý a skoro až nedivácký, s přibývající stopáži ale přichází zápletka (jen nad ní nesmíte moc přemýšlet) i násilí a vše směřuje do povedeného finále. Po jeho knížce a filmovém debutu jsem od Zahlera čekal maličko víc, nicméně jako důkaz, že koule má tenhle režisér fakt velký, to stačí bohatě, to zase jo. 7/10 ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Vzhledem ke jménu režiséra a jeho předchozího super nudného Bone Tomahawku jsem toho moc nečekal, ale musím konstatovat, že se pochlapil. I když v tom nemá smysl hledat nějakýho hlubokomyslný dílo po rozjezdový polovině, přicházi polovina druhá naprosto neskutečného a stále gradujícího ultra násilí. To se fakt v každým filmu nevidí. Nicméně i tak bych to trochu zkrátil a dal do hlavní role trochu drsnějšího geroje, jinak spokojenost i když co do realističnosti a propracování mi z vězeňských snímků přišel kapku lepší Shot Caller.70% ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Kariérní vrchol Vince Vaughna. Oscara za něj nedostane, z nějakého důvodu je poněkud smolně zaškatulkován za komediálního herce, je vedlejší, že hrál i v remaku Psycha, Cele, Temném případu, v těchto nekomediálních rolích si neuřízl ostudu, po tomhle syrovém vězeňském blues, proti kterému jsou žánrově spřízněné filmy jen selankou, už má herecký respekt zjednaný. Dopomohl mu k němu pozoruhodný režisér S.Craig Zahler, který má zase smůlu v tom, že jeho filmy neberou naše kina. Filmy z vězení jsou divácky atraktivní i vděčné. Nedoufal jsem ale, že by ještě někdo někdy přišel s něčím nevídaným, neotřelým a mimořádným v daném žánru. Nemožné se stalo skutkem, jak o tom vypovídá životní pouť Bradleyho Thomase, který si cestu do tenat vězeňského pekla vydláždil obchodováním s drogami. Není to v jádru zlý člověk, na pohled nevypadá úplně vábně, na zádi holé lebky má vytetovaný kříž, ale zapletl se se špatnými lidmi, a nyní musí za svůj prohřešek pykat v lochu dlouhých sedm let. Situace je o to horší, že má doma těhotnou manželku, kterou drogový kartel po jeho nástupu do vězení unese, a použije ji jako nástroj vydírání, protože Bradley zůstal dlužný. Bradley musí bezpodmínečně splnit jejich náročný požadavek, musí se nechat přeřadit do obávané věznice Redleaf, kde musí zlikvidovat tajemného muže jménem Charles Bridge, který se má údajně vyskytovat na bloku s označením 99. Film má něco málo přes dvě hodiny a prochází třemi (žánrovými) fázemi, přičemž se mu to daří obdivuhodným způsobem. Z fáze autentického sociálního dramatu, snímaném v polodokumentárním stylu, plynule přejde do prostoru chladných cel, vše věrohodně podáváno, čeká nás ještě nejdrsnější a nejbrutálnější třetí fáze, která se odehrává v těžkém žaláři s velmi specificky nastolenými pravidly pro přežití jeho bezcitným ředitelem, kde se sice ubralo na věrohodnosti, praskají v ní ale ve zvýšené míře kosti a lebky, a Vince Vaughn svádí bitky s vězni i dozorci, natočené s minimem střihu. Film má excelentní herecké výkony. V rolích vězňů i dozorců jsou k vidění málo známí herci, vedle nich se vyskytuje i Udo Kier a skvělý Don Johnson, který také nemá žádné ceny za herectví, přesto dokáže na malém prostoru ukázat neskutečně odpudivý charakter v plné síle, aniž by někoho fyzicky napadl. V poslední řadě je Jennifer Carpenter v roli manželky, té jediné se nedařilo přesvědčit mě o svých hereckých kvalitách. Film postupně gradoval, vršil jednu lepší scénu za druhou, pomalejší tempo filmu vyhovovalo. Přátelé, usuzuji, že uživatelé ČSFD ve valné většině neustále hledají filmovou kvalitu. Ten nechce horor, ta nemá ráda akční, ten nevyhledává komedie. Tenhle film je studnice filmové kvality, byla objevena, tak čerpejte. Mohl by vyhovovat většině. Tenhle film a Vince Vaughna totiž jen tak z hlavy nevyženete. A taky vím, že nemálo uživatelů má mezi svými oblíbenými filmy i nějaký ten z vězeňského prostředí. Tak si pro tenhle udělejte místo. Nic neidealizuje, je bez příkras a je jiný. Prostě nejlepší. 10/10 ()

Galerie (17)

Zajímavosti (11)

  • Když Bradley Thomas (Vince Vaughn) ve vězení mluví s Placid Manem (Udo Kier), tak má nejprve zakrvácený obvaz na levé ruce, ve které drží sluchátko, v další scéně zakrvácený není a v následující je opět zakrvácený. (VášaVF)
  • Keď Bradley (Vince Vaughn) strhne z auta kapotu, hodí ju cez trávnik a tá potom pristane na ulici. Ďalší záber zvnútra domu však odhalí, že kapota ​​leží na trávniku. (Arsenal83)
  • Kvôli filmu absolvoval Vince Vaughn (Bradley Thomas) trojmesačný boxerský tréning a nabral takmer 7 kíl svalovej hmoty. (MikaelSVK)

Související novinky

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama