Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nadějný boxer Monroe Hutchen (Wesley Snipes) byl odsouzen k doživotnímu trestu, který si odpykává v přísně střeženém vězení Sweetwateru. Právě tam ovšem přichází jako vězeň i úřadující mistr světa v těžké váze George Ranař Chambers (Ving Rhames). Ten nesnese jakékoli pomyšlení, že by mohl být někdo lepší než on, a Monroea napadne. V připravovaném zápase půjde o hodně. Zvlášť, když jsou v sázce i peněz a svoboda. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (185)

salalala 

všechny recenze uživatele

Poměrně nezajímavé a nenápadité béčko, které právem zapadlo, na druhou stranu odstartovalo sérii, jejíž každý díl je nejspíš lepší. Walter Hill celou dobu jede na absolutní jistotu, ničím moc nezaujme a snímek se tak zvláštně táhne. Příběhem neohromí, protože ten je předvídatelný, neoriginální a jen naplňuje všechny žánrové šablony. Moc se mu nedaří vytvořit ani vězeňská atmosféra, která není tak hutná a překvapivě chybí silnější postavy, protože většina z nich je zaměnitelná a nevýrazná. Totéž se dá říct i o emocích, které tu zcela absentují, osudy jednotlivých odsouzených jsou divákovi poměrně jedno a opravdu tu není nikdo, kdo by vzbuzoval nějaké větší sympatie. Největším zklamáním jsou ovšem boxerské zápasy, které jsou sice zvládnuty řemeslně solidně a docela syrově, jsou tu ale pouhopouhé dva, což je opravdu málo. Mezi nimi je plno nezáživných dialogů a rozehrává se docela dost motivů, které vyšumí a nejsou dořešeny (třeba právě znásilnění, za které Chambers sedí, o kterém se nedozvíme vůbec nic a stále zůstává pohled obou zúčastněných stran). Jediné, co snímek drží na lehkém nadprůměru, jsou herci, protože jak Wesley Snipes, tak Ving Rhames jsou velmi dobří a ze svých ne úplně dobře napsaných postav těží maximum, Peter Falk je příjemnou třešínkou na dortu, i když nemá moc co hrát. Ačkoli Undisputed vzniklo dva roky po miléniu, hodně připomíná podobné žánrovky z přelomu osmdesátých a devadesátých let. To je na jednu stranu sympatické, vzhledem k minimu akce a invence to ale spíš škodí. 60 % ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Možná nejhůře hodnocený film série, pro mě však jediný kvalitní a v rámci sportovního dramatu zajímavý. Ti, kteří uznávají Scotta Adkinse jako herce, asi cosi nemají v hlavě v pořádku. Kdyby se Wesley upsal všem čtyřem částem, byla by to akční řežba, kterou bych si oblíbil. Po zkušenostech s oběma pokračováními se Scottem, rovnou zavrhuji příležitost podívat se na loňskou čtyřku. ()

Reklama

Dudek 

všechny recenze uživatele

Walter Hill by si zasloužil pár facek, protože takhle zmrvenou režii jsem snad ještě nikdy neviděl. Samotná synopse snímku nabízí obrovský potenciál, který režisér jen tak odhazuje a pouští se do něj vlastní cestou. A to cestou velmi zoufalou. V první minutě jsem měl ještě radost, hrála příjemná hudba a zdálo se, že se bude jednat o moderní vězeňské drama ve stylu Rychle a zběsile, jenže to byl neuvěřitelný omyl. Za celou dobu se dočkáme jen jednoho pořádného boxerského zápasu, který je však neuvěřitelně nudný a nezajímavý, přesto že by se mělo jednat o vrchol filmu a několika nezajímavých flashbacků, které se stejně nakonec jeví jen jako úplně zbytečné. Škoda, škoda takhle promrhaný potenciál opravduu lituji. 40% [TOP 19/5 53%] ()

Pecival 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od svých následovníků solidně napsaný scénář. Zvláště postavy působí použitelně a nejsou to vyslovené karikatury jako v druhém a obzvláště třetím díle. Dobré je, že chybí vyslovený záporák, fandit se dá s trochou snahy oboum (a nebo nikomu). Box ve filmu je podle mě docela nuda, a ikdyž není zdaleka tak příšerný jako třeba v Rockym (to není asi nic), moc záživné to pro mě nebylo - každopádně kromě finální bitky tu stejně boje žádné nejsou, ale příběh to s přimhouřením obou ok utáhne sám. Potěší Peter Falk. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Mám slabost pro filmy z vězeňského či sportovního prostředí, leč "Neporazitelný" se hrubě nepovedl. Arogantní, bohatý, tlustý boxer, mistr světa, přijde za znásilnění do báně. Tam už 10 let sedí za vraždu jiný schopný boxer - ne až tolik arogantní, chudý a s pěkně vypracovanou postavou Wesleyho Snipese. A taky tam je zašitý Columbo, starý mafiánský boss, milovník boxu, co chce vidět zápas a tak ho jednoduše uspořádá. Jednomu účastníkovi slíbí svobodu (proč vůbec sedí v krimu mafián s takovým vlivem?), druhému peníze pro rodinu, ředitele umlčí nějakou tou výhrůžkou a už se dva afroameričani můžou pro potěchu taliánského geronta mydlit. Vrah má podporu kriminálníků, násilníka všichni svorně nesnáší, páč dává najevo, že je něco víc než obyčejný póvl. Mukli procítěně zapějí americkou hymnu, mač začíná a já povytahuji obočí: Wing Rhames měří 183 cm a váží přinejmenším 100 kilo (spíše víc), Snipes měří 175 cm a vážit může maximálně 80 kg, ovšem ve filmu jim přidělili 93 a 90 kg. No tak jo, divák je debil a Laurel s Hardym asi taky vážili zhruba stejně;-). Kdo kdy viděl nějaké boxerské utkání těžkých vah, musí se akorát chechtat: tito dva borci se bijí hlava-nehlava, prakticky bez krytu, ani to s nimi neotřese, neodletuje od nich pot, sliny a krev, neotečou - žádné škvírky místo očí, žádný zlomený nos, maximálně se ke konci objeví decentní troška krve. Jako obvykle je "ten dobrý" zpočátku bit, aby se v závěru vzedmul k drtivému knockoutu. Porážku jsem náfukovi přála a vítěz... no ten mi hladinu emocí nerozbouřil (ani nezčeřil). Celý film jsem sledovala absolutně vlažně, postavy nebyly přiblíženy, nešlo si nikoho oblíbit a jediným výraznějším pocitem byla averze vůči odpudivému sebevědomí mistra světa. Celou tuhle nudu doprovází rapová hudba, což taky není důvod pro kladné body. Co pochválit? Kamera ušla, herecké výkony nebyly úplně marné. Špatný box, špatná hudba, špatný příběh, špatný film. 35% ()

Galerie (38)

Zajímavosti (7)

  • Wesley Snipes nosí černý pás v karate, na tento film přesto trénoval 6 týdnů box. (MiCM)
  • Wesley Snipes (Monroe Hutchen) přistoupil na požadavek studia Miramax a svoji roli charakterního boxera pojal tak, aby byla divákům sympatičtější. (Conspi)
  • Natáčanie prebiehalo v dvoch skutočných väzniciach v Nevade. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama