Reklama

Reklama

V newyorském podsvětí se schyluje ke střetu gigantických rozměrů. Armáda čítající sto tisíc bojovníků pětinásobně převyšuje počet policistů. Tenhle dav dnes v noci půjde po Válečnících – pouličním gangu neprávem obviněném ze smrti vůdce konkurenční bandy. Dynamický dobrodružný příběh ze současnosti se odehrává ve světle nočních neonů a jeho protagonisté jsou součástí subkultury pouličních gangů. Válka mezi nimi zuří od Coney Islandu, přes Manhattan až po Bronx. Warriors bojují o život, snaží se přežít v džungli velkoměsta a pomalu zjišťují význam slova oddanost. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (151)

havLord 

všechny recenze uživatele

I vzhledem k roku vzniku Warriorů je to dost naivní a usměvavé =) ... a dost neuvěřitelné. Kluci byli takoví šampónci, vůbec jsem jim nežral, že by byli členy jakýhokoliv gangu, leda tak gangu italskejch manekýnů. Všechno je to děsně jednoduchý, Warrioři každýmu skočej na špek, holt žádný intelektuálové. lol a jsou to nejhustší týpci v NY a jedou domů metrem?? A ještě si koupěj lístky?? ... když si ani auto nedokážou ukrást, tak si jedině zasloužili, že půlka z nich nedojela. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

The Warriors aneb tenkrát se točily filmy jinak. Holt před nějakou dobou nemusel být vypravěč, který vám vysvětlil, o co jde, či montáže, aby divák měl vše naservírováno pod nos, ne, prostě a jednoduše jste vhození do filmu a musíte akceptovat, že se možná vše, co se v něm děje, nějak vysvětlí "po cestě". Někdy ano, někdy ne. Tenhle film ale není až tak o příběhu jako spíše o té atmosféře New Yorku let 80. a tom, že cesta a to, co na té cestě prožijete, je (skoro pokaždé) důležitější než cíl. Tohle bude chtít druhou projekci, ale i po té první dávám hodně silných 80 %. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Nejsem znalcem Nového Jorku, ale jak může být těžké dostat se v noci metrem z Bronxu na Coney Island? Pro většinu neretardovaných lidí s minimální znalostí angličtiny by to neměl být problém. Jenže devět Válečníků v přiléhavých vestičkách to asi vidí trochu jinak, když s touhou po jejich skalpech za jejich kmitajícími nožičkami sprintují ostatní městské gangy logisticky řízené moderátorkou rádia a strážci zákona by rovněž nepohrdli nějakou tou odměnou za jejich dopadení. Pro Waltera Hilla evidentně existují v nočním New Yorku pouze gangy a policie. To je dobře, protože jakýkoli náznak civilizovaného světa by mu jen kazil jeho jednoduchý styl, za který bývá obdivován i nenáviděn. ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Ač přes svůj věk už tolik film neohromí, ve své době to byla určitě špička. Dnes mi přijde, že spousta scén je natahovaná různými pohledy a záběry, přičemž to ale nedokáže naladit tu atmosféru tísně. Také masky jsou slabší, ale opět to je pouze tou dobou a dnes by už gangy vypadaly mnohem strašidelněji.. Co se mi líbilo bylo herecké obsazení a poměrně rychlá likvidace Ajaxe, který mě sral, rvačka na toaletách (naopak Baseball Furies celkem fail), mejdan u Lizzies a samozřejmě DJka. Velké plus je taky soundtrack, který se na rozdíl od filmu neztratí ani dnes. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Docela nuda, i přes to, že je celá tahle výživná procházka skrz gangsterská teritoria nasáklá testorenem až na kost. Hill si rozumí se světem, kde se vládne tvrdou chlapskou silou a ženské jsou postaveny do rolí kurev, zrádkyň, či obojího. Bohužel prudí to, že scénář nenabídne krom zásadnějšího děje taky jedinou pořádnou akci (co si budeme povídat, Warrioři vlastně jenom pořád utíkají) o něčem, na co by se dalo časem vzpomínat, jakbysmet. Adrenalin na nule. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (29)

  • Ajax bylo jméno starověkého řeckého válečníka. (Kulmon)
  • Kolem míst natáčení se neustále tvořily davy zvědavců. Dokonce i ve tři ráno, v největších mrazech. (Matty)
  • Rušení nočního klidu chtělo zřejmě zabránit jisté individuum, které štáb pokropilo svou močí ze střechy jednoho věžáku. (Matty)

Související novinky

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

20.08.2012

V neděli 19. srpna zhruba ve 12:30 režisér Tony Scott „bez zaváhání“ skočil z mostu Vincenta Thomase v San Pedru. Skok byl smrtelný. V Scottově kanceláři byl posléze nalezen dopis na rozloučenou,… (více)

Tony Scott chce opravdové gangstery

Tony Scott chce opravdové gangstery

07.06.2009

Kam? K sobě domů asi ne. Ale do svého remaku drsňárny Waltera Hilla The Warriors rozhodně ano. Na filmu už prý intenzivně pracuje a v rámci příprav se osobně setkal s představiteli všech… (více)

Válečníci Tonyho Scotta

Válečníci Tonyho Scotta

16.10.2005

Režisér Tony Scott ještě ani nevypustil do světa svůj drsný thriller o lovkyni lidí Domino a už vede řeči o své dalším projektu. Bude jím předělávka klasické pouliční gangsterky The Warriors režiséra… (více)

Reklama

Reklama