Reklama

Reklama

Akční horor, který režisér Guilermo del Toro natočil podle známého Mignolova komiksu, vypráví o Chlapci z pekla, který přišel na svět v roce 1944. Tehdy se ho snažili využít spřeženci Zla v nacistických službách - nesmrtelný Rasputin (Karel Roden), gestapačka Ilsa a maskovaný zabiják Kroenen. Malého ďáblíka však zachránil a vychoval doktor Broom (John Hurt), který pracoval pro Američany. Dospělý Hellboy (Ron Perlman) žije v přísně utajeném Úřadu pro výzkum paranormálních jevů a spolu s žabím mužem Sapienem (Doug Jones) a dívkou Liz (Selma Blairová), která umí v rozčilení vyvolat výbuch či požár, jsou využíváni při mimořádných operacích FBI. Zlo se však nevzdává. Trojice pekelných vyslanců se vrací, aby dokonala své temné dílo, a Hellboy se jim musí postavit... (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (798)

Kordus 

všechny recenze uživatele

Je rok 2019, zítra vychází nový Hellboy, tak jsme si jako přípravu pustili del Torovu verzi z 2004. Původně jsem tu měl hodnocení 5 hvězd, ale sakra, ten film zestárnul. Nebo já. Najednou mi začalo vadit, když postavy někam letí / padají a vy úplně vidíte ty dráty ve vzduchu (u wuxia filmů je to furt OK), když se čas na pár minut zastaví a ty rychle se zavírající dveře si někde uprostřed vezmou na minutu přestávku, nebo když nezúčastněný dav v metru kouká na rudého ďábla, jak boxuje s démonickým psem a u toho stíhá ochraňovat bednu plnou koťátek. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Ron Perlman v roli Hellboye je dokonalej a některý hlášky v jeho podání jsou přímo úžasný, ale přece jenom v některých případech se až příliš snaží vypustit nějakou skvělou hlášku a nepovede se mu to. Triky ve většině případů vypadaj hodně dobře, ale v jiných momentech jsou takový dost zvláštní, né že by byly úplně šaptný, ale nejsou na tý nejvyšší úrovni. Myslim že se z toho dalo vytřískat o něco víc, ale i tak je to skvělá zábava. ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Po vizuálnej stránke super. Po akčnej taktiež. Po dobrodružnej tiež, čiže .... 95% ....................Soundtrack Marco Beltrami: 1. Oct. 7th, 1944 - Marco Beltrami ,2. Meet Hellboy ,3. Main Title ,4. Snow Walkers ,5. Liz Sherman ,6. Fireproof ,7. Rooftop Tango ,8. Wake Up Dead ,9. Evil Doers ,10. Kroenen's Lied ,11. Father's Funeral ,12. Alley Fight ,13. Nazis ,14. Investigating Liz ,15. Abe Sapien ,16. Mechanical Mausoleum ,17. Soul Sucker ,18. Stand By Your Man ,19. Hellboy & Liz ,20. B.P.R.D. , ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

"Jsem nehořlavej. Ty ne." Chápu, že člověk, který neměl tu čest s Hellboyem papírovým, toho filmového možná tolik neocení. Ale věřte mi, je to dokonalé (ačkoliv je spousta, spousta věcí změněna a spousta, spousta věcí vynechána)! Pokud jde o Rona Perlmana - tak tomuhle se říká po čertech životní role.__P.S. Rozšířená verze obsahuje spíše kosmetické změny a vylepšení, nicméně scéna s Rasputinovýma očima je vynikající. ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Komiksy moc nemusím ale na Hellboyovi som sa slušne bavil. Ako už bolo povedané úvod pripomína strého dobrého Indyho a je najzaujímavejším momentom filmu. Naopak ma nudilo záverečných 15 minút. Karel Roden nič moc, zato ten nacistický assassin bol dosť štýlový. Selma si konečne strihla relatívne slušnú rolu po všetkých tých husiach vo Veľmi nebezpečných známostiach a Jednoducho sexi. Hviezdou filmu je ale určite Ron Perlman ktorému postava sadla ako šitá na telo. Má perfektné hlášky a je dostatočne "cool" ako má byť správny komiksový hrdina. Guillermo del Toro ukázal že po sračke ako bol Blade II dokáže natočiť dobrý film. ()

Galerie (123)

Zajímavosti (61)

  • Na schůzce ohledně natáčení filmu měli tvůrce komiksového Hellboye Mike Mignola a režisér Guillermo del Toro přednést své návrhy na obsazení hlavní role. Oba přišli se stejným jménem - Ron Perlman. (ČSFD)
  • Režisér se k dokončení Hellboyova (Ron Perlman) vzhledu obrátil na maskérské studio Cinovation. "Hellboyův make-up nakonec sestával z obrovského množství latexu,“ vysvětluje maskér Matt Rose. "Museli jsme vymodelovat celý obličej, upilované rohy, hrudník a krk. Dolní ret, jsme udělali snímatelný, aby se Ron mohl v průběhu natáčení najíst." (Specs)
  • Oddíl "Indian Head" druhé pěchotní divize americké armády, který se objeví na začátku filmu, v tu dobu ve skutečnosti bránil město Sankt Vith v Belgii. (ČSFD)

Související novinky

Hellboy se brzy dočká dalšího rebootu

Hellboy se brzy dočká dalšího rebootu

19.02.2023

Po posledním Hellboyovi z roku 2019 od režiséra Neila Marshalla (epizody Hry o trůny) to vypadalo, že se rudý ďábel z pera Mikea Mignoly na pár let zase uklidí někam stranou. Snímek totiž narazil u… (více)

Hellboy sprintuje před kamery

Hellboy sprintuje před kamery

07.07.2017

V Hollywoodu obvykle trvá mnoho let dostat film před kamery, takže je vcelku šokující, jakou rychlostí se hýbe kupředu reboot Hellboye. Ještě na začátku roku to vypadalo, že máme šanci na klasickou… (více)

Zemřel legendární John Hurt z Vetřelce

Zemřel legendární John Hurt z Vetřelce

28.01.2017

Většina herců je ráda, když za život nastřádají hrstku výrazných rolí. John Hurt, jenž nás právě opustil ve věku 77 let (zákeřná rakovina...), ale na tak malé ambice kašlal. Hurt začal hrát ve… (více)

Reklama

Reklama