Reklama

Reklama

2046

Trailer 1

Obsahy(1)

Příběh filmu 2046 navazuje na režisérův předchozí snímek Stvořeni pro lásku: hrdinou je tu opět spisovatel Chow Mo-wan, který se živí psaním novinových sloupků. Na začátku filmu, který je zasazen do roku 1966, se Chow stěhuje ze Singapuru do hotelu Oriental v Hongkongu, kde hodlá pokračovat v psaní o budoucnosti. Ve skutečnosti píše o minulosti: v jeho románu vyjíždí tajemný vlak do roku 2046. Všichni, kdo v něm jedou, chtějí nalézt ztracené vzpomínky. Obecně se totiž soudí, že v roce 2046 se nic nemění, ale nikdo to nemůže potvrdit, protože se odtamtud nikdy nikdo nevrátil. až na jednoho člověka, který tam byl a rozhodl se vrátit, protože se chtěl změnit. 2046 je však také číslo sousedního pokoje, jehož obyvatelka se stane Chowovou milenkou. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (133)

Vančura 

všechny recenze uživatele

Asi můj nejmilejší film od Kar-wai Wonga. Dodnes s láskou vzpomínám na tehdejší projekci tohoto snímku v posluchárně č. 256 v II. patře fakulty strojní ČVUT v rámci - žel již dávno zaniklého - filmového klubu na ČVUT. Byl jsem tehdy ohromen podmanivou vizuální stránkou tohoto snímku, jakož i jedinečnou hudbou Shigeru Umebayashiho a oduševnělou krásou hereckých představitelů hlavních rolí. Ostatně soundtrack z tohoto filmu si dodnes čas od času pouštím a patří k mým nejmilejším OST vůbec. Filmový skvost, který mohu vidět znovu znovu a znovu, a nikdy mě nepřestane fascinovat. ()

902 10 

všechny recenze uživatele

2046 by mel byt davan za priklad filmu, kde forma zvitezila nad obsahem a sve vitezstvi podtrhla stylovou mortalovskou fatalitou. film je sice skvele zahrany a nad jeho vizualni strankou by takovemu honzovi hrebejkovi musely vypadnout oci do gulase, nicmene je tak neuveritelne nudny, ze by mi za jeho dodivani mel kar - wai wong dat metal. adresu mas v poste. PS : a stejne jsem to nedodival. ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Citová mozaika osudov, ktoré spája jeden hotel, jedno číslo a jeden cit. Wong Kar - Wai vytvoril vrcholné dielo ľúbostného bludiska, ktoré nešetrí slzami, úsmevmi, pôvabom, túžbou, bolesťou, sklamaním, strachom a nerozhodnosťou. Tam kde boli stvorený pre lásku komorným príbehom o nenaplnenom cite, je 2046 príbehom o vysporiadaný sa z jedinou skutočnou láskou, ktorú hlavný hrdina nenávratne stratil a už ju nedokáže v nikom po celých 6 rokov nájsť. Fenomenálny výkon Tony Leunga a podmanivý, ba priam až elektrizujúci výkon Zhang Ziyi, ma nútili neodtrhnúť oči od toho čo sa predo mnou odohrávalo. Všetko je to krásne citlivé, krásne minimalistické, stavajúce emócie na dotykoch a pohľadoch a hlavne je tu všetko čo tak zbožňujem na Wongových filmov. Po vizuálnej a hudobnej stránke predstavuje tento film absolútny vrchol. Pastvu pre oči a pre uši. Rozdiely medzi rokmi 60- tými a rokom 2046 majú ladné prechody. Vidíme príbeh v príbehu. Postavy v postavách. Väčšiu hĺbku akú sme u filmoch s podobným ladeným zvyknutí a to s tohoto filmu robí príbeh, ktorý sa rozhodne oplatí vidieť. ()

ladynka 

všechny recenze uživatele

Všechny filmy Wong Kar-Waie, které jsem dosud viděla, byly vizuálně krásné, měly zajímavé postavy a nápady. Tady mi režisér sice servíruje magické obrazy a ožívá motivy ze svých předchozích filmů, ale zároveň zhmotňuje postavy, které možná mají působit jen odtažitě a neosobně, jenže pro mě navíc vyznívají příliš povrchně (oproti upřímným zpovědím hrdinů Days of being wild, Chungking express, Fallen angels). Určitou jistotu by mohlo poskytovat herecké složení, ale moje oblíbenkyně Maggie Cheung se zde jen mihne, na afektovaný projev Zhang Ziyi jsem alergická a Tony Leung musí pronášet fráze jako: "Jsi ještě mladá. Máš život před sebou." Škoda. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

"Když kvete pivoňka, stojí zpříma a poté zvadá a nedává ti odpověď." S tímhle filmem mám zvláštní zkušenost. Docela živě si pamatuji, jak jsem ho poprvé viděl v televizi. Jenže když jsem pak zjistil, kdy byl natočen, došlo mi, že jsem ho nemohl vidět na tom místě, na kterém jsem ho viděl v mých vzpomínkách, protože jsem tam tehdy už nebydlel. Ale ty vzpomínky jsou tak živé. Opravdu podivné. Film sám mě velmi zaujal, natolik, že určité pasáže jsem si vteřinu po vteřině pamatoval celé ty roky, než jsem se na to dneska podíval znova. Je to užasný zážitek. Část odehrávající se ve vlaku je prostě úchvatná. Nemilosrdný útok na všechny smysly - zrak, sluch i mysl samotnou. Skvělý výběr hudebního doporovodu. Celý film obecně pak velmi působivé futuretro, barevné, svým způsobem statické, bez rušivého střihu. Jako loďka pozvolna plující po líném toku, která vás uhoupá do naprosté pohody a nechá mysl běžet. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (12)

  • Příběh byl původně o nájemném vrahovi, kterého měla ztvárnit japonská superhvězda Takuya Kimura a celé se to mělo odehrávat v hotelovém pokoji č. 2046. (imro)
  • Když Wang Jing Wen (Faye Wong) pláče, vždy jej snímají z levé strany. Jeho pravé oko totiž nedokáže vylučovat slzy. (imro)
  • Produkce byla přerušena během epidemie SARS v březnu 2003. (imro)

Reklama

Reklama