Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Keď trénera národného britského futbalového tímu neočakávane skolí infarkt, jeho funkciu preberá Ricky Tomlinson ako nový manažér Mike Bassett. Veľkohubý mamľas a neokrôchanec sa čoskoro stane národným nepriateľom číslo jeden, pretože presadzuje metódy, ktoré jeho mužstvu väčšmi škodia než prospievajú a futbalové majstrovstvá sveta v Riu sa nezadržateľne blížia (oficiální text distributora)

(více)

Zajímavosti (6)

  • Anglie ve filmu porazí Argentinu 1:0 a postoupí do další fáze turnaje. O rok později na skutečném Mistrovství světa ve fotbale v Japonsku a Koreji se situace opakovala. (Dr Lizal)
  • Na konci filmu vyhraje Mistrovství světa domácí Brazílie. O rok později se to jihoamerickému týmu na světovém mistovství v Japonsku a Koreji skutečně podařilo. (Dr Lizal)
  • Irské národní mužstvo, se kterým se Angličané setkají na letišti v Riu de Janeiru, tvoří ve skutečnosti místní Brazilci. Skotský tým se skládal z několika Skotů, kteří byli v lokalitě právě na dovolené, zbytek týmu pak tvořili opět Brazilci. (Dr Lizal)
  • Ve skutečnosti se na stadiónech při natáčení masových scén objevilo jen 300 až 600 komparzistů. Zbytek měla na starosti společnost The Moving Picture Company, která za pomocí vizuálních efektů a záběrů skutečných diváků vytvořila na stadiónech Maracaná a Wembley dojem plného hlediště. (Dr Lizal)
  • Většina fotbalistů Anglie byli ve skutečnosti účinkující televizního pořadu Dream Team, který vysílala stanice Sky One. (Dr Lizal)
  • Během natáčení byl stadión Wembley uzavřen kvůli plánované demolici, a tak musela být hrací plocha znovu pokryta trávníkem. (Dr Lizal)

Reklama

Reklama