Reklama

Reklama

VOD (1)

Mistr napětí vykresluje v tomto psychologickém thrilleru fascinující portrét psychicky narušené ženy a muže, který se ji snaží zachránit. Marnie (Tippi Hedren), notorická zlodějka a lhářka, pracuje jako sekretářka Marka Rutlanda (Sean Connery) a snaží se ho okrást. Mark impulzivně požádá nemocnou krásku o ruku a snaží se dopátrat příčin její posedlosti. Když se vinnou strašné nehody Marnie dostane až na samý okraj smrti, Mark ji v nevyhnutelném šokujícím závěru donutí postavit se čelem svým démonům i minulosti. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (170)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Sean Freud Connery, ach jo. V originálním zvuku to možná může být průměrný film. Sice nechápu, proč Hitch nerozvedl daleko zajímavější a slibnější námět profesionální zlodějky, která putuje mezi americkými městy, nechává se přijímat na místa písařek, firmu vybílí a pod změněnou identitou pokračuje v krasojízdě, místo nesmyslné hry na psychoanalýzu s nesnesitelně hysterickou krávou reagující na červenou barvu (přidejte si dabing Mahuly Bočanové) a uhlazeným Šónkem, který prostě jen "měl intuici". Dabing TV Nova (1999) je opravdu utrpení, zvláště když víte, že v ČT v roce 1993 vznikl daleko lepší. Tohohle "Hitchcocka" jsem nepobral. ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Obsahově nadprůměrné, avšak z hlediska formální stránky se jedná o tuctový film. V první řadě škodí filmu neúčast Grace Kelly, jejíž atraktivita spolu se znamenitým herectvím by prezentovala Marnii na odlišné úrovni, než tomu je v případě Tippi Hedren. Ne, že bych chtěl její projev nějak hanit, ale na mě působí poměrně nesympaticky. Ze scénáře je cítit mimořádná schopnost skloubená se zkušeností a výtvarná stylizace zkvalitňuje vizuální stránku, o čemž mě přesvědčil tento moment. Herrmanova hudba neztrácí ani po tolika letech nic ze svého půvabu a nápaditosti. Závěrečná retrospektiva objasňující minulost hlavní představitelky má za jisté svou sílu, bohužel to je však jediná pasáž, která mi utkvěla v paměti. Přes určitá pozitiva považuji tedy Marnii za snímek ryze průměrný. 70% ()

Reklama

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Nečekaně hluboce psychologický film, naneštěstí příběh je nezajímavý a hlavní hrdinka velmi nesympatická. Kdyby jí po boku na plátně nestál výborný Connery, ospravedlňující svým výkonem bizarní postavu Rutlanda s poněkud zvláštní vytrvalostí v úchylném koníčku, jednalo by se o ještě větší nudu. Při filmu jsem si pobaveně pomyslel, že by Sean potrhlou frigidku mohl napravit nějakou tou vynucenou souloží a fackama, jako to dělá jeho James Bond a málem mě skolil záchvat smíchu, když si opravdu tu svou svatební noc podobným způsobem vydupal. Kromě Conneryho a tradičně schopného Herrmanna to má Marnie marné, je to jedna z Hitchcockových slabých záležitosti ke konci kariéry. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Sladké, ach přesladké, až z toho lze dostat cukrovku. Connery byl fešák, moc hezky se na něj dívá a ještě lépe se poslouchá jeho nádherný sametový hlas. Ale to mi bohužel nestačí k tomu, abych mohla skousnout romantiku všech romantik bez přidané hodnoty humoru. Uvěřit pointě nelze ani v extrémně růžových brýlích zamžených radostí z pohledu na krásného chlapa. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Marnie je zatiaľ najslabší film od Hitchcocka čo som videl. O traumatizovanej žene, čo mala šťastie, že sa dostala do samaritánskej rodiny a hlavne manželovi planúcemu nehynúcou láskou k nej... no ako z rozprávky. Pravdou je, že to bolo až moc zamerané jedine na tú traumu, čo začalo veľmi rýchlo umárať. Čakal som aspoň na záver, že z toho vylezie niečo typicky Hitchcockovské, no žiaľ nedočkal som sa - banálne až strach. Keby som nevedel že film režíroval Hitchcock, tak ani neviem že to je on, totálne tu absentoval jeho rukopis, tak charakteristický pre iné jeho filmy. No, vyzerá to tak, že od tohto režiséra som to lepšie už videl, a že to môže byť už len horšie. Veľmi slabý priemer. 50/100 ()

Galerie (141)

Zajímavosti (22)

  • Poslední Hitchcockův film, ke kterému složil hudbu Bernard Herrmann. (filip.novak)
  • Diana Baker (Lil) měla zakázáno přečíst si scénář, dokud se nerozhodne, zda ve filmu bude hrát. Jediné co věděla, bylo, že se jedná o Hitchcockův film Marnie s Tippi Hedren v hlavní roli. (facojurka)
  • O několik let později prohlásila Tippi Hedren, že jí je Hitchcock natolik posedlý, že jí během natáčení věnoval několik sexuálních narážek a zasahoval jí i do jejího osobního života. Dále také uvedla, že jí Hitchcock zničil kariéru, protože 2 roky po natočení filmu Marnie nemohla sehnat pro sebe uplatnění. (DruidKarel)

Reklama

Reklama