Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Užívejte si neřestí, „Alibi na klíč“ to za vás vyžehlí. „Alibi na klíč“ je kancelář, která vymyslí a poskytne alibi na cokoliv, co chcete. Na fotbal místo na večeři s příbuznými? Ulejt se z práce? Aférka? Nevěra? Nebo mít prostě chvíli od všeho pokoj? Hrdinové z komedie Alibi na klíč všechno perfektně zařídí a nikdo nemá ani páru. Ale ouha! Věci se někdy umí zamotat. Greg, hlavní hrdina filmu a všech možných alibi, samotný bůh našich neřestí a tajemství, se zamiluje. Bezhlavě, samozřejmě. Vždyť jeho přítelkyně je krásná, sympatická, ve všech směrech úžasná a taky ho miluje. Nicméně nesnáší, když někdo lže, a tak Greg raději tají, co vlastně dělá a čím se jeho agentura zabývá. To je ale jenom začátek. Když se jde seznámit s rodiči své životní lásky, zjistí, že jejího tátu velmi dobře zná. Právě mu totiž připravil neprůstřelné krytí na víkendové zálety. Lavina šílených událostí, malérů a zvratů na sebe nenechá dlouho čekat. A jakmile jedna prekérní situace odezní, už je tu druhá... a třetí... a čtvrtá. Alibi na klíč je komedie, která vás naučí říkat pravdu. Anebo si sehnat pořádný alibi. (Bontonfilm)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (266)

kingik 

všechny recenze uživatele

Neprůstřelnost alibi je testována teatrálním až banálním humorem, jakého je všude plno, a triviálním konceptem, jaký je znám z desítek mnohem humornějších komedií. Je sice hezké, že film se nechal volně inspirovat skandální agenturou, z níž na veřejnost unikly četná cizoložství slavných osobností, nicméně tomuhle filmu je to úplně jedno. Ten jakoukoliv kontroverznost nahradil prima primitivním humorem, který má nekonečnou kadenci, je však zajímavé, že u mě to vyvolalo jen pouhá pousmání, proměna v Huróna Maguu se ani tentokrát u mě nekonala. Philippe Lacheau je typickým příkladem moderního komika, který ve své zemi sklízí ovace, já ho mám za druhořadého komika, takový francouzský Owen Wilson. Zvyká se na něj jen těžko. A ta jeho nevtipná interpretace nevtipných gagů, škoda slov. Zbytek na tom nebyl o moc líp. Ještě že měl k pyji sličnou Elodii Fontan, která dokázala dát filmu sexy roztomilost ve scénách, v nichž vystupovala. Komedie má až bláznivé tempo, rádoby vtipné gagy pro děti ve věku pěti let, až na scénu s obnaženými varlaty, které sežere či poškrábe uprchlá kočka(??), se na diváka valí ve velkém počtu. A je na něm, co si z toho vybere. Mám pocit, že všechny gagy si byly navzájem podobné a nebyl mezi nimi žádný extra rozdíl. Už třetí francouzská komedie v řadě, kterou jsem absolvoval, a humor je zde primitivnější než kdykoliv ve francouzských filmových dějinách. Výsledkem je jen průměrně odvedená komedie. Nestačím se divit, co je zde v superlativech, a dobré filmy hnijí vespod. 5/10 ()

octopuska 

všechny recenze uživatele

Letos asi nej komedie co jsem viděla, bavila jsem se celej film a hlavní hrdina velkej sympaťák. Ideální film, když chce člověk vypnout a jen se bavit. Francouzi stále umí, když chtějí. Je to odkaz na staré dobré komedie 70-80 let. A jelikož dobrých komedií je jak šafránu, chtělo by to více takový počinů. ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Nefekálních moderních komedií je jako šafránu, a Francouzi s Alibi bodují. Je to sice ztřeštěné, nekorektní a přehání se to s romancemi (asi kvůli ženám), ale výtlemů u filmu si užijete veĺa. Totiž, pokud taky jedete release se slovenskými titulky. Bontonu tenhle film asi někdo poradil, a dobře. Za mě FR komedie roku a od (K)lamač srdcí konečně něco dobrého. A na začátek příště víc ukázek práce agentury! ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Ať se na to nedívají majitelé domácích mazlíčků, příliš by trpěli... jinak si v Alibi na klíč přijdou na své všichni krom nekrofilních vyznavačů mah jongu, troufám si říct. Frantíci si prostě servítky neberou a i když místy dupou na plyn až moc (zběsile, hehe), šťávu to má. Mě osobně zaujali Gregovi loajální spolupracovníci a souboj se světelnými meči za jízdy v karavanu, jinak jsem celý příběh o kupících se lžích brala s dost velkou rezervou, dnes za 3,5*. ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Příjemný úsměv a občasné vyprsknutí mě doprovázelo prakticky celým tímhle filmem. Francouzi umí natočit tyto ztřeštěné komedie, i komedie s vážnějším podtextem (jako tomu bylo například ve filmu Co jsme komu udělali, kde si tvůrci s bravurou dokázali poradit s citlivým tématem rasové nesnášenlivosti). Ze zmiňovaného filmu se zde v jedné z hlavní rolí objevuje kráska Elodie Fontan, která je bezesporu obsazovaná především díky svojí andělské tvářičce, ale navíc umí sehrát vypjaté emotivní chvilky, vážné chvíle a dokáže se s přehledem proměnit i v hysterickou fúrii. Kdo mě ovšem v téhle taškařici bavil nejvíc, byla "indická" """"zpěvačka"""""", nevkusně přematlaná, přeoperovaná a tupá jak sáňky a v závěru u titulků u jejího singlu jsem seriózně brečel smíchy - "nevadí mi chodit s pošťákem, ale Ronaldo by taky nebyl špatný".....................moje hodnocení = 7,5 z 10. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (18)

  • Ve filmu je vtipně ztvárněn „skok důvěry“ známý z herní série „Assassin's Creed“. (GfLion)
  • 12.12.2022 oznámil režisér Philippe Lacheau na Twitteri očakávané pokračovanie tohto úspešného filmu. Zároveň dodal, že "dvojka" bude novou verziou príbehu s nečakanými zvratmi. (Arsenal83)

Reklama

Reklama