Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nebojácnou malou rybku Nemo uloví potápěč a odveze daleko od domova do svého akvária. Jeho velmi starostlivý otec Marlin se ihned vydá za svým synkem na dalekou pouť. K němu se připojí Dory, milá rybka, která ovšem trpí poruchou krátkodobé paměti. Na cestě spolu potkají vegetariánské žraloky, frajerské želví surfaře, fascinující medúzy a stále hladové racky! (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (14)

Trailer 2

Recenze (898)

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Ak by som mal zhodnotiť film po vizuálnej stránke nezmôžem sa na nič iné ako wow. Miestami som neveril, že pozerám na animované more a že nie je naozaj skutočné. Ďalším veľkým plusom pre film boli dialógy postáv. Malé rybičky školského veku majú naozaj zaujímavé témy na rozhovory. Každá scéna sa nezaobíde bez humoru a konečne ide o klasický či vlastne normály humor, chválim hlavne rybku tuším Dori sa volala, tá tými hláškami len chrlila. Stále neviem prísť na chuť tomu zelenému Shrekovi. Humor v jeho filme je až moc odlišný od pojmu "normálny". Ale všetci priaznivci tohto humusného zloobra neberte to v zlom. Celá recenzia: TU ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden z 500 největších filmů všech dob časopisu Empire. Celosvětově divácky úspěšný film. Animáky normálně nemusím, ale přistihl jsem se, jak při sledování s dětmi těm rybičkám stále více fandím a oceňuji perfektní scénář plný dějových zvratů a gagů, které mne skvěle baví. Každé shlédnutí přidávám hvězičku, zatím čtyři. ;=) Trailery 2: http://www.csfd.cz/film/43924-hleda-se-nemo-finding-nemo/videa/ ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Pixar má talent dělat filmy pro všechny lidi, jakékoliv národnosti, věku i pohlaví. HLEDÁ SE NEMO je jedním z nich. Probudí ve vás lásku k rybičkám malým i velkým. Dokáže vás rozesmát, ale i rozplakat. Příběh klauna očkatého Marlina, který hledá svého malého synka Nema skrývá tolik překvapení, vtipu a emocí, že se tomu až nedá věřit. Cesta z korálového útesu až do Sydney, vede přes spoustu dechberoucích překážek a ještě větší spoustu mořských tvorů, z nich každý je jedinečný. Ať už se jedná o žraloky, želvy nebo racky, všichni mají nezastupitelné místo v příběhu. Vynikající hudba Thomase Newmana tomu všemu dodává hloubku a krásně sedí do modrého světa pod hladinou. No a animace je příslovečnou třešničkou na dortu, která vás donutí sledovat a žasnout nad precizností každého detailu. Jediné co musíme udělat je vložit DVD/VHS do přehrávače a vydat se na dalekou pouť, nechat se unášet proudem dobré zábavy spolu Marlinem, Dory, Nemem, Brucem, Gillem, Hvězdou, Nigelem, Bourákem a mnoha dalšími. "Ryba je kámoš, ne žrádlo." ()

ChewieDC 

všechny recenze uživatele

Nehledě na výtečnou animaci, barvy, světla a všechny ty věci okolo vytvářející ze CGI postav a prostředí skutečný živoucí svět, vyznačuje se Finding Nemo hlavně krásným, dojemným a vtipným příběhem o hledání cesty otce a syna k sobě. Napětí, smích, emoce a neuvěřitelně krásně prokreslené a psychologicky detailní postavy dělají z obyčejného dětského animáku umělecké dílo. Musím říct, že se to Pixaru zase povedlo... ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Po zásluze jeden z nejoblíbenějších a nejcitovanějších animáků po přelomu tisíciletí. Animace je skutečně výborná a postavy jsou skvěle vymyšleny, dobře se doplňují a zásobují diváka nepřeberným množstvím inteligentního humoru. A že těch postav tam teda je. Klidně by se mohla udělat anketa o tu vůbec nejlepší a vsadím se, že o vítězství by se pralo takových pět šest uchazečů. Vždyť vegetariánského žraloka Bruce, užvaněnou a popletenou Dori, želvího frajera Bouráka nebo celou akvarijní sebranku zná snad každé druhé dorůstající dítě. Příběh je pak dokonale přímočarý, jednoduchý, plný zábavných scén a nápaditých vychytávek (velrybí tlama, holubi), které se rychle staly pevnou součástí specifické dětské kultury. A jak všichni dobře víme: "Ryba je kámoš, ne žrádlo!" :D 85% ()

Galerie (71)

Zajímavosti (93)

  • Tvorcovia filmu brali lekcie potápania, aby mohli ísť osobne preštudovať koralové útesy. (Greenpeacak)
  • V zubařské ordinaci je kromě akvária rovněž několik hraček - mezi nimi je i Buzz Rakeťák ze série Toy Story. (lardko)
  • Hejno racků a želvu Bouráka namluvil v originále samotný režisér Andrew Stanton. (EMMY)

Související novinky

Dvojka Úžasňákových trhá rekordy

Dvojka Úžasňákových trhá rekordy

04.09.2018

Pokračování velebeného hitu Úžasňákovi 2 je nyní oficiálně nejvýdělečnějším animovaným filmem v Americe. Nejen to, jsou zároveň prvním animákem, který si tam došel pro 600 milionů dolarů. Celkově pak… (více)

Kovbojové versus emzáci?

Kovbojové versus emzáci?

18.06.2008

Ano, a dokonce ve dvou projektech. O plánované adaptaci komiksu Cowboys & Aliens, kterou pro DreamWorks a Universal produkují Brian Grazer a Ron Howard, jsme už psali. Na světě je scénář autorů… (více)

Reklama

Reklama