Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nebojácnou malou rybku Nemo uloví potápěč a odveze daleko od domova do svého akvária. Jeho velmi starostlivý otec Marlin se ihned vydá za svým synkem na dalekou pouť. K němu se připojí Dory, milá rybka, která ovšem trpí poruchou krátkodobé paměti. Na cestě spolu potkají vegetariánské žraloky, frajerské želví surfaře, fascinující medúzy a stále hladové racky! (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (14)

Trailer 1

Recenze (898)

Douglas 

všechny recenze uživatele

Mainstreamový animovaný film začíná čím dál častěji kopat do hraničních kamenů svého žánru a posouvat je mimo území dětské zábavy, na čemž má kromě Aardmanů (Slepičí úlet) lví podíl především studio Pixar, které ve filmu Hledá se Nemo dokázalo vytvořit svět, který si budou plně užívat nejen ti nejmenší, ale především pak jejich dospělý doprovod, popřípadě dospělí samotní. Hlavní hrdina, který jako by vypadl z filmů Woodyho Allena, řeší otcovskou krizi středního věku, žraloci provádějí seance ála Anonymní alkoholikové (Ryba je přítel. Ryba není jídlo. Opakujte...) a do toho všeho řada nezbytných filmových odkazů. Neskutečně rychlý film, zahlcující vás neustávajícím přívalem nápadů, které už ke konci přestáváte stíhat a můžete jen kroutit hlavou, jak je možné, že animovaný snímek vás dokáže vzít za srdce víc než většina jeho hraných bratříčků. Ne náhodou jeden z nejúspěšnějších filmů letošního roku... Je to totiž naprostá bomba!!! ()

ChewieDC 

všechny recenze uživatele

Nehledě na výtečnou animaci, barvy, světla a všechny ty věci okolo vytvářející ze CGI postav a prostředí skutečný živoucí svět, vyznačuje se Finding Nemo hlavně krásným, dojemným a vtipným příběhem o hledání cesty otce a syna k sobě. Napětí, smích, emoce a neuvěřitelně krásně prokreslené a psychologicky detailní postavy dělají z obyčejného dětského animáku umělecké dílo. Musím říct, že se to Pixaru zase povedlo... ()

Reklama

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

nekompromisně nejlepčejší animák :) Doris nemá konkurenci... roztomiloučký Nemo... a bojácný Marlin, kterého mateřský cit dovede přes hranice svých možností... když k tomu přidáme ostatní v podobě Bouráka, Bruce a tak dál... zábavu a akci si vychutnáme plnýmu doušky :) Můůůj... můůůj.. bubliny bubliny... My jsme pěknej bručoun... víš co děla proti naštvanosti??? měl bys plavat..měl bys plavat :) tatínku..tatínku..viděl sto..viděl sto.. jsi naprostá špica... mladéééj :) ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Asi bych začal v sushi barech.. Fascinující animace (díky poletujícím nečistotám, bublinám vzduchu, či paprskům slunce neuvěřitelná reálnost vodního skupenství), úlitba nejmenším kulometnou mluvou a ťu-ťu ňu-ťu opičinkama, sem tam humor, dvě vážné a zároveň asi nejlepší scény (únos Nema, odchyt ryb) a na animák docela chytře a nepodbízivě napsaný příběh. Od Pixaru nepochybně precizní práce, po které ve světě vzrostl prodej exotických akvarijních rybek a klesla spotřeba mořských plodů. Ostatně, kdyby na mě treska promluvila, byl bych obměkčen i s příborem v ruce.. ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Moje srdcová záležitost a taky jeden z nejlepších animovaných filmů, který jsem kdy viděla. Skvělá animace, dobrý příběh a výborný český dabing, což se jen tak nevidí. Doris mě vždycky rozesměje, hlavně její dokonalá velrybština "Můůůůůžeš náááááum pooouuuurááááádit?" a hlavně pamatuj, že Ryba je kámoš, ne žrádlo. 5* ()

Galerie (71)

Zajímavosti (93)

  • Hejno racků a želvu Bouráka namluvil v originále samotný režisér Andrew Stanton. (EMMY)
  • Americký filmový institut v roce 2008 zařadil snímek na 10. místo v žebříčku nejlepších animovaných filmů. (TheDude)

Související novinky

Dvojka Úžasňákových trhá rekordy

Dvojka Úžasňákových trhá rekordy

04.09.2018

Pokračování velebeného hitu Úžasňákovi 2 je nyní oficiálně nejvýdělečnějším animovaným filmem v Americe. Nejen to, jsou zároveň prvním animákem, který si tam došel pro 600 milionů dolarů. Celkově pak… (více)

Kovbojové versus emzáci?

Kovbojové versus emzáci?

18.06.2008

Ano, a dokonce ve dvou projektech. O plánované adaptaci komiksu Cowboys & Aliens, kterou pro DreamWorks a Universal produkují Brian Grazer a Ron Howard, jsme už psali. Na světě je scénář autorů… (více)

Reklama

Reklama