Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nebojácnou malou rybku Nemo uloví potápěč a odveze daleko od domova do svého akvária. Jeho velmi starostlivý otec Marlin se ihned vydá za svým synkem na dalekou pouť. K němu se připojí Dory, milá rybka, která ovšem trpí poruchou krátkodobé paměti. Na cestě spolu potkají vegetariánské žraloky, frajerské želví surfaře, fascinující medúzy a stále hladové racky! (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (14)

Trailer 5

Recenze (897)

MIMIC 

všechny recenze uživatele

Dívať sa poldruha hodiny na to, ako sa dobrovoľne ruinuje kreslený film, je smutné a skľučujúce. V 19.storočí sa maliarstvo chcelo podobať na fotografiu - výsledok bol katastrofálny. Niektoré hrané filmy sú natoľko presýtené digitálnymi zásahmi, že pripomínajú počítačom generovaný animovaný film, čo je rovnako idiotské ako animovaný film snažiaci sa pôsobiť hyperrealisticky. Pôvab kresleného filmu spočíva v jeho kreslenosti, pretože zjavná redukcia istého aspektu reality pôsobí paradoxne oslobodzujúco. Nemo pôsobí naopak prízemne a neopísateľnej kráse takej "Cesty do fantázie" nesiaha ani po členky. Jedna (diskutabilná) hviezdička za obdivuhodne úpornú snahu extrémne prácne evokovať čosi úplne zbytočné, druhá (ešte diskutabilnejšia, keďže tá replika je bezostyšnou vykrádačkou záverečnej repliky Sommersovej Chobotnice) za záverečné "A teraz čo?", ktoré sa dá chápať i vo vzťahu k budúcnosti počítačovej animácie. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Slušný animák se spoustu opravdu povedených scének, u kterých jsem se válel smíchy :-). Někdy mě až udivuje, co všechno je možné vytvořit pomocí počítačové grafiky. Na tvářích jednotlivých ryb vyjádřit tolik různých pocitů je opravdu báječné a skvěle se na to kouká. Asi chyba, že jsem Nema viděl až po Ratatouille, Úžasňákových či letošním Wall-E, protože stále nemohu film úplně docenit, což je obrovská škoda. Každopádně lepší čtyři hvězdičky a možná časem přidám i tu pátou :)........ ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Geniální animák po všech stránkách. Od roku 2003 navíc mnou viděný bezpočtukrát díky dětem, nic mu to ale u mně z na oblíbenosti neubírá. Když jsem dnes komentoval Hledá se Dory, uvědomil jsem si, že Nema ve své databázi viděných a komentovaných ještě nemám. Děti film zbožňují a kdyby už ani nic jiného, klauna film tak zpopularizoval, že kdykoliv a kdekoliv u akvárií či v podmořských světech když vidím děti za sklem zírat na tu oranžovo-bílou rybku, slyším je nadšeně volat NEMO! Nejen ty své! Tady je to jednoznačně za 5 kamínků nacpaných do filtru ! * * * * * ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $94miliónovTržby USA $339,714,978Tržby Celosvetovo $864,625,978Tržby za predaj Blu-ray v USA $29,024,806Tržby za predaj DVD v USA $74,766,549║ __║obnovená premiéra rok 2012 Rozpočet $94miliónovTržby USA $380,843,261Tržby Celosvetovo $936,743,261▐ __ Pixar je špička čo sa animácie týka a tu to na plnej čiare potvrdzuje a prináša úžasnú grafiku v silnom dobrodružnom príbehu, plného vtipných momentiek. /95%/ ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Pixar maratón pokračuje s filmom "Finding Nemo". Myslím si, že na svoju dobu to bol opäť revolučný film, ktorý posunul hranice počítačovej animácie na úplne nový level a myslím si, že aj po 14-tich rokoch ten film stále vyzerá vynikajúco. Kým predošlé filmy Pixaru možno kategorizovať ešte do éry, kedy sa dali v počítačovej animácii prekračovať určité hranice, myslím si, že tu prekonali sami seba na dlhú dobu a vytvorili jeden z najúžasnejšie vyzerajúcich filmov svojej doby ako aj dnes. Ale nielen je animácia absolútne na top úrovni. Postavy sú skvelé, film je svieži a vtipný. Ellen DeGeneres tu absolútne žiari a prináša maximum komédie, čo môže. Všetky malé postavy z filmu sú veľmi zapamätateľné a len tie malé momentky ostanú v pamäti. Ako napríklad skupina rýb, čo rada robí imitácie a hádanky. A nikdy nemôžem zabudnúť, ako imitujú Marlina. To je perfektná scénka. Ale aj všetky postavičky z akvária, pelikán Nigel, alebo aj čajky, ktoré sú jedna ako druhá, no i tak mám pocit, že je s nimi obrovská dávka komédie. Má to srdce na pravom mieste, veľmi dobre ale vyvažujú aj komédiu s drámou a film dáva ako deťom, tak aj dospelým dobré lekcie do života. "Finding Nemo" je podľa mňa stále jedničkou. Na svoju dobu revolučný a ohromujúci film, v dnešnej dobe stále ohromné dobrodružstvo, ktoré nadchne. A nemám problém sa k nemu kedykoľvek vrátiť. Hodnotenie: A+ ()

Galerie (71)

Zajímavosti (93)

  • Pri scéne v ponorke, počas žraločieho útoku, je možné zachytiť odkaz na horor Osvietenie (1980), kedy žralok Bruce so svojim "Here's Brucey!" parafrázoval slávnu Nicholsonovu hlášku "Here's Johnny!" (Hudino)
  • Kladivoun velký se neživí rybami, takže by se neměl objevovat ani na srazu anonymních žraloků. (LoLaa)
  • Když Marlin těsně po únosu hledá Nema na hladině oceánu, musí se po chvíli vrátit zpátky pod vodu, aby se nadechl. Ale ve scéně, kdy Dory a Marlina chytí vodní ptáci, oba bez problému dýchají vzduch nad hladinou. (LoLaa)

Související novinky

Dvojka Úžasňákových trhá rekordy

Dvojka Úžasňákových trhá rekordy

04.09.2018

Pokračování velebeného hitu Úžasňákovi 2 je nyní oficiálně nejvýdělečnějším animovaným filmem v Americe. Nejen to, jsou zároveň prvním animákem, který si tam došel pro 600 milionů dolarů. Celkově pak… (více)

Kovbojové versus emzáci?

Kovbojové versus emzáci?

18.06.2008

Ano, a dokonce ve dvou projektech. O plánované adaptaci komiksu Cowboys & Aliens, kterou pro DreamWorks a Universal produkují Brian Grazer a Ron Howard, jsme už psali. Na světě je scénář autorů… (více)

Reklama

Reklama