Reklama

Reklama

V nemilosrdném světě politických stratégů je Elizabeth Sloaneová (Jessica Chastain) nejvyhledávanější a nejpůsobivější lobbistkou z celého Washingtonu. Elizabeth, která je proslulá jak svou mazaností, tak i skvělými výsledky, je vždy poháněna touhou zvítězit za každou cenu. Když se však postaví doposud nejsilnějšímu oponentovi své kariéry, zjistí, že vítězství může přijít příliš draho. (HBO Europe)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (288)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Poněkud drsné vhození do lobbistického žargonu v záplavě zdánlivě překombinovaných rozhovorů pomáhá mírnit výborná Chastain v jedné ze svých nejvěrohodnějších rolí. Škoda jen, že podobně vyšperkovanou pointu už mnohý - právnických filmů znalý - člověk tak nějak předem očekává... ale i tak fungovala! ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Možná je to mojí neorientovaností v politickém a právním systému USA, nicméně obtížná orientace v tom, o co se právě v daném okamžiku jedná a o co hlavní postavy usilují, do značné míry komplikují možnost sledovat nit příběhu a tím i udržovat pozornost. Nicméně v pěkně vymyšleném závěru se všechno jakž takž poskládá, takže i já jsem pochopil, o co přibližně autorům šlo, a s mírným nadržováním za herecké projevy mohu dát 4*. ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Zbrojařské firmy si na zisky jen tak šáhnout nenechají a lobbisti jsou rafinované lišky podšité. Film ze zákulisí velké politiky a velkého byznysu nabídne pár zajímavých triků, jak ovlinit veřejné mínění i politiky. Snímek má slušně cynickou optiku. Ale nudilo mě to, asi proto, že neznáme ani špetku citového zázemí hrdinů, jen jejich jednání v určité situaci. MÓDNÍ OKÉNKO: Hlavní hrdinka nosí naprosto přesné profesionální kostýmky, které jsou chladné, tlumených barev a přitom zároveň sexy (čemuž samozřejmě nahrává perfektní postava J. Chastain). ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Chytrý scénář a excelentní Jessica Chastain, která hraje jako o život. Na více než dvě hodiny to je ale dost málo a film se po celou dobu nepříjemně vleče a dané téma je podáváno divácky dost nezajímavě. Pro milovníky chytrých filmů, založených na tuně právnických dialogů se ale jedná o výjimečné dílo. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Tak jsem zase jednou viděl film, kterému nemám, co bych vytkl. Jessica Chastain sice nepatří mezi mé oblíbené herečky, ale tady byla přímo fantastická. Proti Madeline Elizabeth Sloan je Antonín Blaník empatický sympaťák, kterému byste s naprostým klidem svěřili do opatrování nejen své domácí mazlíčky, ale klidně i vlastní děti. Takovou parádní směsici lhostejnosti, cynismu a intrik jsem snad ještě neviděl a ani se nedá říct, že bych si to všechno užíval, já jsem se v ději přímo bahnil. Jen mě poněkud zmátl závěr filmu, buď to v USA chodí jinak, nebo scénáristovi ujela ruka, ale u nás se přece lobbisté nezavírají i přes platný rozsudek. Každopádně byl pro mě tento snímek výborným zážitkem a určitě se na něj rád podívám znovu. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (7)

  • Adresa, kterou Sloane (Jessica Chastain) ke konci filmu nadiktuje novinářům (193.184.216.449), není platná IP(v4) adresa – ta sestává pouze z čísel od nuly do dvě stě padesáti pěti. (kriplozoik)
  • Jessica Chastain (Elizabeth Sloane) strávila v príprave na film mnoho času so skutočnými lobistami z D.C. (zajo91)

Reklama

Reklama