Reklama

Reklama

V nemilosrdném světě politických stratégů je Elizabeth Sloaneová (Jessica Chastain) nejvyhledávanější a nejpůsobivější lobbistkou z celého Washingtonu. Elizabeth, která je proslulá jak svou mazaností, tak i skvělými výsledky, je vždy poháněna touhou zvítězit za každou cenu. Když se však postaví doposud nejsilnějšímu oponentovi své kariéry, zjistí, že vítězství může přijít příliš draho. (HBO Europe)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (288)

castor 

všechny recenze uživatele

Britská stálice John Madden občas šlápne vedle, ač o vyložené průšvihy samozřejmě nejde (Mandolína kapitána Corelliho, Smrtící úder, ani hotel Marigold ve dvojím provedení neoslovil), ale často dokonale udeří (Důkaz, oscarový Zamilovaný Shakespeare). Tahle sebejistá potvora patří naštěstí do druhé skupiny. Výsledek sice není tak rafinovaný jako kupříkladu Spotlight, úderný jako House of Cards nebo herecky atraktivní jako Den zrady, nicméně dravá lobbistka výtečné Jessicy Chastain má zatraceně dlouhé prsty, bystrý mozek a prořízlou pusu, že je radost ji sledovat. Tvůrci servírují všudypřítomnou snahu zamést špínu pod koberec, jindy ji naopak pořádně představit veřejnosti, vše prostřednictvím opravdu velkého množství stránek dialogů. Není to pro každého, ale svou nemalou kvalitu to rozhodně má. Chytrý film, ve kterém je divákova pozornost zatraceně důležitá. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Jessica Chastain na svou životní roli čekala docela dlouho, ale sakra stálo to za to. Filmu naprosto dominovala a bezprostředně po závěrečných titulcích jsem přesvědčen, že by ho utáhla úplně sama, aniž by jí Strong a spol. přihrávali. Atraktivní je i námět sám, protože o regulaci zbraní se ve Státech mluví už nějaký ten pátek a zákulisí lobbistických bojů podává Madden zábavně, poutavě a hlavně přehledně. V závěru pak přišel nejen vynikající monolog v podání hlavní hrdinky, ale zároveň nečekaný zvrat, který postavil dosavadní děj na hlavu přičemž do toho všeho parádně zapadal. 100% ()

Reklama

claudel 

všechny recenze uživatele

Naprosto skvělý a zásadní film roku 2016, daleko lepší než dvě třetiny na Oscara nominovaných snímků. Famózní a přesvědčivá Jessica Chastain září ve své životní roli a hraje Miss Sloane s takovým nasazením, že ačkoli se mi některé bezcitné metody příčily, neubránil jsem se dvouhodinovému pocitu, že jí fandím a chci, aby to pro ni dobře dopadlo. Závěr už jen korunuje celé dílo. Oba palce nahoru, nezapomenutelný filmový zážitek. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

“PŘESVĚDČIVÁ LOBISTKA NEMŮŽE UVĚŘIT POUZE VE SVOU SCHOPNOST VYHRÁT...“ /// Módní doplněk k House of Cards. Žena s minimálně třemi smysly navíc proti zbrojní lobby. Díky J. Chastain (která v tý druhý půlce naprosto exceluje!), můžeme obdivovat hyperaktivitu a nahlídnout do temný stránky povahy ženy, která žije „jen“ pro svoji práci. Výborný politický drama, který se podobá těm (parádním) ze soudních síní. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) V životě (mým) jde jen o vítězství. 2.) Nevím, jak se dostat za Markem Dalíkem. 3.) Thx za titule „Dede76„. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Tak jsem zase jednou viděl film, kterému nemám, co bych vytkl. Jessica Chastain sice nepatří mezi mé oblíbené herečky, ale tady byla přímo fantastická. Proti Madeline Elizabeth Sloan je Antonín Blaník empatický sympaťák, kterému byste s naprostým klidem svěřili do opatrování nejen své domácí mazlíčky, ale klidně i vlastní děti. Takovou parádní směsici lhostejnosti, cynismu a intrik jsem snad ještě neviděl a ani se nedá říct, že bych si to všechno užíval, já jsem se v ději přímo bahnil. Jen mě poněkud zmátl závěr filmu, buď to v USA chodí jinak, nebo scénáristovi ujela ruka, ale u nás se přece lobbisté nezavírají i přes platný rozsudek. Každopádně byl pro mě tento snímek výborným zážitkem a určitě se na něj rád podívám znovu. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (7)

  • Adresa, kterou Sloane (Jessica Chastain) ke konci filmu nadiktuje novinářům (193.184.216.449), není platná IP(v4) adresa – ta sestává pouze z čísel od nuly do dvě stě padesáti pěti. (kriplozoik)
  • Jessica Chastain (Elizabeth Sloane) strávila v príprave na film mnoho času so skutočnými lobistami z D.C. (zajo91)

Reklama

Reklama