Reklama

Reklama

Prvotní štěstí

(festivalový název)
  • Německo Gleißendes Glück (více)
Trailer

Obsahy(1)

Bezdětné manželství Helene Brindelové (Martina Gedeck) nejeví známky štěstí, zádumčivá žena navíc ztratila víru v Boha. Vysvobození z pasti chmurných myšlenek a nespavosti, které se jednoho dne nabídne v osobě charismatického psychologa Eduarda E. Glucka (Ulrich Tukur), má však svou cenu. (MFF Karlovy Vary)

Recenze (6)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

51. KVIFF - Na filmy z hlavní soutěže filmového festivalu nějak nemám štěstí. Opět jsem se totiž setkal s hodně nevyrovnaným příběhem, který začíná jako solidní psychologické drama a končí jako milostný příběh dvou lidí. Přitom ta psychologická část filmu se rozjížděla hodně zajímavě. A i když postava Martiny Gedeck ze začátku neuměla vyjádřit řadu pocitů a emocí, postupně se do toho začala solidně dostávat. Jenže v tu chvíli už nešlo o filozofično, jako spíš o romantický trojúhelník, ze kterého nevede cesta ven. Druhá půle filmu mě kvůli tomu hodně roznudila a lehce to zvedl až samotný závěr, který ale celkový dojem z filmu už nezachránil. Každopádně ona doktorova metoda nastudování konkrétní fílie na svém těle a následný detox, byla hodně zábavná. Jen je otázka, jestli se do takového příběhu humor vůbec hodí. Závěr tomu totiž vůbec nepomohl. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

51. KVIFF - Řekl bych důstojný účastník hlavní soutěže. Sympatické herecké výkony a dialogy občas vzbudí úsměv. 6/10 ()

angloumene 

všechny recenze uživatele

Hodně velké překvapení karlovarského festivalu. Film pojednává o klasickém milostném trojúhelníku, jenže tentokrát přidává něco navíc, něco opravdu originálního. Kostra děje zase až tak zajímavá není: Helen do poslední kapky vyprázdněná z dlouholetého utlačování od svého agresivního muže, náhle díky tragické události prozře a začne hledat lék na svou zlomenou duši. Ukáže se, že tento lék by jí mohl poskytnout uznávaný psycholog Edward Gluck, jenže nic není tak jednoduché a jejich setkání vede ke skutečně propracované psychologické hře nejen mezi nimi dvěma, ale také mezi nimi a Heleniným manželem. Všem milovníkům tak trochu zastřených psychologických hrátek mohu vřele doporučit. Přerod Helen z přežívající bytosti na ženu manipulující se svým mužem je opravdu silný a jen tak se mi z paměti nevymaže. ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Pozoruhodný počin, zejména vývoj situace ke konci. Nahá žena rozmlouvá s psychologem radícím ji, jak na manžela, pak se svlékne před svým mužem, který se rozběsní a ženu vytluče do nemocnice, aby nakonec poddajně našel cestu k milování s ní. ()

kiararaftl 

všechny recenze uživatele

videne na KVIFF. Zial, z videnych filmoc sa u mna jedna o najslabsi pocin, hoci kamera je vyborna. Dej nema hlavu a patu, hlavna hrdinka vlastne nevie co a jej submisivna povaha mi liezla na nervy. A potom sa uz len jednalo o romantiku stredneho veku, ktora mna osobne nenadchla. ()

Reklama

Reklama