Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cary Grant hrá v tomto thrilleri šarmantného gambléra, ktorý však svoju finančnú nezávislosť iba predstiera, v prvej triede cestuje na "treťotriedne" lístky a nie je ani zďaleka taký anjel ako sa zdá. Raz si vo vlaku (v prvej triede) padne do oka s Joan Fontain a onedlho na to si ju vezme. A až po svatbe začne Joan odhalovať jeho skutočnú tvár. (POMO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (120)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Kromě zklamání v podobě pointy je tu vláčný děj, který je tak trochu podvodem na diváka od úplného začátku a Alfred to viditelně ví. To mě trochu zklamalo, protože aby se mnou jen tak chvílemi laškoval režisér aniž by mi na plátně nabídl něco víc, než čekání na pravdu a dohady, mě tolik nebavilo. Kvalitní výkon Caryho Granta a Joan Fontaine nejde o nijak záživný ani výjimečný snímek, který by kromě technické stránky stál za druhé shlédnutí. Jinak mě trochu zarazila podobnost s Pochybnou ženou natočenou o pár let později ... ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Hitchcock, kterého jsem nepochopila. Připadá mi jako tuctová historka o nevydařeném manželství, do kterého oba vstupovali s ne úplně čestnými úmysly. A režisérův rukopis je patrný jen v několika scénách._____KOUSEK DĚJE On si ji bere pro peníze, ona jeho použije jako únik před rodiči a staropanenským osudem. Jenomže proč? Ona je příliš krásná, mladá a z dobré rodiny, aby se dalo věřit, že zůstane na ocet, on má možnost vzít si mnohem bohatší naivky. Doufala jsem, že režisér zahraje na strunu temné sexuality, když se Johnnymu Lina očividně poprvé zalíbí, až když ji vidí, jak si užívá krocení vzpínajícího se koně. Čekala jsem příběh o masochismu, kdy on přes svoji divokost touží být zkrocen a podroben, zatímco ona coby navenek křehká dívka dokáže pevně nasadit otěže a být tedy zdatnou krotitelkou. Ale kdeže! _____ Naivní dívenka se stává naivní ženuškou, která zjišťuje, že je po svatbě její manžel stejný lehkomyslník, lhář a krásný budižkničemu, jako byl před sňatkem. Takže velké překvapení to není. Náznaky, že jeho charakter je ještě horší, a že je dokonce vrah, jsou tak silné a ani ve finále nevysvětlené, že film ztrátcí věrohodnost šťastné tečky s pokusem o nápravu manželství. /12. 8. 13./ ()

Reklama

aniiicka 

všechny recenze uživatele

Můj velmi velmi oblíbený Hitchcock. Značnou část taková pěkná romance a pak narůstající atmosféra nedůvěry a strachu. Film si mě získal hlavně svou ústřední dvojicí - Cary je tu (ač ve stínu, toho, že je podvodník a dokonce vrah) nesmírně okouzlující, vlastně většinu času vystupuje jako ve svých komediálně laděných snímcích - s šarmem a světácky a jen občasně a postupně častěji sledujeme společně s hlavní hrdinkou různá zneklidňující fakta. Cary byl ve své úloze perfektní a své postavě přesně vtiskl náznak skrývaných úmyslů a tajemna. Vynikající a Oscarem po právu oceněná krásná Joan Fontain působí jako vždy křehce a pro roli nevinné, Carym okouzlené Liny byla, myslím, tou nejlepší volbou. Hitchcock ji obsadil dvakrát, takže patřila společně s Ingrid Bergman nebo Grace Kelly mezi jeho oblíbenkyně. Četla jsem asi desetkrát, jaký Hitchcok plánoval závěr a bylo by to asi velmi zajímavé :), nicméně skutečný konec je pro mě naprosto ok. :) Spolu s Notorious moji nej černobílí Hitchcockové před jeho zlatými padesátými. :) ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Tento Hitchcockov film sa mi az tak nelubil. Ponajprv musim vytknut predvidatelny dej, a Caryho Granta nemam osobne rad. pribeh je na moje pomery az prilis jednoduchy, banalny : zenska /Joan Fontaine/ sa vyda za chlapa /Cary Grant/ a po svadbe odhaluje jeho skutocnu tvar. Skoda, nefunguje to na mna ani ako mrazivy fryler. 76 % ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Hitchcock klame Grantovým tělem. Tvář Caryho Granta nevěstí nic zlého. Stejně máte podezření. Zásluhou Hitchcockovy režie. Smyčku utahuje s precizností vraha s mnohaletou praxí. První třetinou nás ukolébá do stavu falešného (?) bezpečí, ale pak začíná vršit informace, které i tu nejméně paranoidní osobu přimějí přinejmenším k zamyšlení. Divák se stává obětí stejné hry jako hlavní hrdinka. Znalost pointy ochuzuje film o díl napínavosti, zároveň však rozšiřuje možnosti interpretace. Není právě tohle pravý Cary Grant, z něhož měly ženy strach, neboť skrýval něco temného (homosexualita v dané době)? 80% ()

Galerie (72)

Zajímavosti (19)

  • Alfred Hitchcock se objeví ve filmu hned dvakrát, a ne jednou, jak bylo jeho zvykem. Poprvé vede koně na loveckém setkání na začátku filmu, podruhé vhazuje dopis do schránky ve 46. minutě. (Chegi)
  • Po jedné z projekcí nařídil producent R.K.O. snímek přestříhat a očistit tak od momentů, které poukazují na Granta coby vraha. Tím se ale stopáž filmu snížila pod hodinu a šéf společnosti dovolil Hitchcockovi vrátit snímek do původního stavu. (Hwaelos)

Reklama

Reklama