Reklama

Reklama

Fender Bender

Trailer

Jennifer je mladé 17 ročné dievča, ktoré po prvýkrát vo svojom živote pocítilo, ako chutí sklamanie v láske. Aby toho nebolo málo, v deň rozchodu so svojím partnerom sa nečakane stáva účastníčkou dopravnej nehody. Následná výmena údajov s neznámym mužom, ktorý zrážku zapríčinil, jej však prinesie omnoho väčšie starosti, ako len priznanie sa rodičom, že ich rodinné auto už zďaleka nie je v takom stave, v akom jej ho pôvodne zverili. Jennifer a jej najbližších priateľov, ktorí ju následného večera poctia návštevou, čaká nerovný súboj so šialeným sériovým vrahom, ktorý svoje obete vyhľadáva pomerne podivným spôsobom: zdanlivo nevinnou zrážkou vozidiel. (*CARNIFEX*)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (44)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době docela originální pointa obyčejného amerického vykosováku, s fajn záporákem, ale s tak debilním scénářem a režiserskýma chybama, že jsem občas chtěl pana režiséra chytit za hlavu a narvat mu ji do prdele.Když už vymyslíte dobrý příběh, zručně natočíte hodně dobré vraždy a máte tam prasáka v dobrý masce, tak jaký asi musíte být kokot, abyste posledníma 15 minutama všechno degradovali do pekel.Když mohla hlavní hrdinka vraha už asi pošesté zabít a ani na pošesté ho nedorazila, naopak ho nechala v klidu oklepat, nepochopitelně se vrátila do baráku a nechala se zabít, hodil sem nefalšovanou blitku.Chtěl bych žít v USA, takových filmů bych ročně natočil 5 a kažý lepší než tohle.Jak může bejt někdo takový režisérský diletant a nevidět ve střižně ty stupidity.40%. ()

Psychor 

všechny recenze uživatele

Jakožto zdejší hororový expert už jsem si připravoval ruce k potlesku, jelikož Fender Bender až do poloviny stopáže působí dojmem nápaditého home invasion slasheru, který umným způsobem buduje napětí, k čemuž přispívá zejména Night Runnerův úchvatný osmdesátkový synth. A rovněž díky přítomnosti scén, které nabízejí prostor pro klasický hororový úlek, tak divák nemá příliš času na výdech. Jenže ve druhé polovině už si divák vydechne přímo z plna hrdla, jelikož Fender Bender sklouzne do podoby drtivé většiny produkovaných slasherů a pozvolna se tak promění v jednoduchou a atmosféry zbavenou vyvražďovačku, která trpí výskytem nejrůznějších subžánrových klišé. Snímek doporučuji ke zhlédnutí, avšak o více jak třech hvězdách nelze v žádném případě ani uvažovat.. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

To si takhle lehnete na postel a najednou zjistíte, že je vedle vás chlap v neoprenu...tak ne, zpět, v kůži, ale výsledek je stejný. Jennifer se zachová jako blbka, za což zaplatí. A když zjistí, že má asi někoho cizího v domě, pečlivě zavře dveře i okno, aby mu pak nemohla utéci. Hlavní hrdinkou je ovšem Hilary - zdejší obsah se ve jménech mýlí, která je blbkou na kvadrát. Udělá snad všechny chyby, aby vždy vrahovi nahrála na smeč. Zdánlivý slasher se změní v Home Invasion v momentě, kdy přijdou za Hilary přátelé....a taky jeden nechtěný mladík. A pak už jen naháněčky a vraždičky. Normálně bych dal 3*, ale za konec dám čtvrtou, protože tak jsem si ho přál. Fender Bender chápu jako jeden z instruktážních filmů, jak se nechovat. A v tom je výborný! A navrch skvělá muzika. Jinak vrah nijak démonický není, ale to masoví vrazi přeci většinou nebývají. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Co odlišuje tuhle komorní vyvražďovačku od desítek jiných? Respektive co jí posunuje do mých červených čísel? 1.vynikající syntezátorová hudba, jakou jsem ve filmu už dloho neslyšel 2.klidná, pomalá, STABILIZOVANÁ kamera 3.sympatická, roztomile husičkovitá chica v hlavní roli (malá Nancy ze Sin City!) 4.skvělý prolog + 5.netradiční konec & skvostný epilog s panem "fenderbenderem". Tenhle týpek fakt nemá chybu, jeho hlas, jeho pohyby, jeho vytuněný čúro a hlavně jeho originální kožená maska mě dostávaly. V druhé půli mě sice trochu začínala štvát nadprůměrná (i v rámci žánru) demence v chování postav, ale hned mě to zase přešlo, protože k podobným filmům to přece zkrátka patří a jedná se samozřejmě o záměr, ne o scénáristickou/režisérskou chybu. Ale stejně si neodpustím malý kvíz: Dívka je sama doma a zjistí, že má v domě vetřelce. Co udělá? a)zavolá ihned mobilem 911 b)vezme do svých malých slabých ručiček baseballovou pálku (kterou drží jako... jako třeba slunečník) a jde prohledávat kvartýr. Nebo: Borec v černé kůži důkladně morduje dívčina kamaráda, zatímco ona a)pokusí se ho něčím majznout zezadu po kedlubně, nebo aspoň začne zdrhat b)stojí metr od nich, čumí a ječí "nééé, nééé!". Nebudu vás napínat - v obou případech je "pochopitelně" správně za 'b'. A tak dále a tak podobně... ()

SeBig odpad!

všechny recenze uživatele

Vrah samozřejmě na začátku (prvních 5min) a pak půl hodinu před koncem (klasika u těhlech céčkovejch slasheru že?) a nakonec ani na tý poslední půl hodině skoro nic nepředvede, takže vám na tohle z vysoka seru..a tu scénu v závěrečných titulkách jsem fakt nepobral k čemu jako byla dobrá. Nicotnost a zbytečnost. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama