Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Walter Coleman je bázlivý čtrnáctiletý kluk, kterého o prázdninách roku 1962 odveze chamtivá matka Mae na zchátralou farmu podivínských strýců Huba a Gartha McCanna, o nichž se šeptá, že ukrývají velké bohatství. Ani on ani svérázní muži nejsou příliš nadšení. Když však Walter zjistí, že ho matka oklamala a není k zastižení, nezbývá mu než zůstat a zvyknout si na manýry Huba a Gartha, mezi než patří například střelba po podomních obchodnících. Walter je sice bázlivý, ale není hloupý, a tak mu neunikne, že minulost strýčků skrývá nějaké tajemství. A protože na farmě není telefon ani televize, snaží se muži chlapce pobavit historkami ze svého dobrodružného života. Jak se za první světové války omylem dostali do francouzské cizinecké legie, jak se ocitli v Africe, kde se Hub zamiloval do krásné princezny Jasmine, která byla zaslíbena mocnému šejkovi. Jak ji Hub zachránil před nechtěným manželstvím, zuřící šejk vypsal na jeho hlavu odměnu a Garth ho zachránil, přestrojen za nájemného vraha. Jak Hub bojoval se šejkem, vyhrál a získal si jeho respekt. Jsou to tak fantastické historky, že si Walter není jist jejich pravdivostí. Během prázdnin prožije díky strýcům řadu dobrodružství. A pak jednoho dne Walter objeví úkryt, plný peněz. Rozhodne se správně? (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (242)

Džejkop 

všechny recenze uživatele

Dva kujóni sedící na zápraží s brokovnicí v ruce, kterou odhánějí dotěrné obchodníky. Přesto se nejedná o žádné hrubiány. Ostatně k takovému chování mají pochopitelný důvod. Ve chvíli kdy k nim zavítá synovec, se z nich stávají stéjčkové za všechny prašule. Synovce totiž provedou školou života. Jejich minulost je pestrá, neuvěřitelná, přesto pravdivá. ()

Angerr 

všechny recenze uživatele

Dětská fantazie při poslechu příběhů a stařecká obrazotvornost při jejich vyprávění (pokud jsou z vlastního života) se snoubí v tomto zábavném a optimistickém snímku o životní vitalitě. Nejvíc se asi bude líbit těm, kterým ještě zbylo něco z dětské hravosti. "Kousek řeči, kterou by měl slyšet každý chlapec, než dospěje v muže", ale neublíží nikomu. Jako velký zápor filmu vnímám prezentovanou posedlost zbraněmi a zabíjením - snadno je poznat, že jde o Americký film. Vysloužilí lvi se trochu podobají Velké rybě od Tima Burtona a myslím, že komu se líbil jeden z těchto filmů, oblíbí si i ten druhý. 8/10 ()

Reklama

nash. 

všechny recenze uživatele

Velmi pohodová oddychovka, která sice staví na tradičních klišé, od dítětem napravených mrzoutů až po princeznu a lásce na první pohled, podává je však příjemně neokoukaným způsobem. Občas je úsměvná, jindy balancuje téměř na hranici grotesky, plná suše práskajících hlášek, místy je laskavě dojemná, jindy zase smutná a občas posílá do publika moudrá, i když nijak objevná, slova o tom, co je v životě důležité, aby ho stálo za to žít. Michael Caine a Robert Duvall jsou naprosto úžasní a Duvallovy „náměsíčné“ scény patří k těm u nichž nezadržitelně vlhnou oči. ()

Caminzind odpad!

všechny recenze uživatele

O dvou kmetech, kteří měli vše, byli ve všech válkách, opíchali všechny ženské (ale milovali každý jen jednu - aby to byla ta pravá láska; a nejlépe barovou zpěvačku), zestárli do moudrosti, smířili se se světem, aby pak mohli s nadhledem a stařeckou shovívavostí tomu světu vyprávět. Nekonfliktní pohodový snímek o lidskosti a všech těch zapomenutých dobrých a tradičních hodnotách, jemuž by si jen zrůda dovolila dát odpad. No a já nehodlám nikterak protestovat. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Přemýšlím, jak to popsat, vzhledem z úcty k oboum starším hercům, co možná nejjemněji. Vysloužilí lvi jsou pro mě jedno veliké, řekl bych až skoro obrovské zklamání. Nechápal jsem naprosto nic, hloupý scénař, děj, natož pak nějaký humor, vlastně abych byl přesný, asi jednou jsem se zasmál. Na dvě hvězdy to nakonec vytáhle aspoň konec, jinak zůstala jen hodně nepovedená pachuť, po zhruba 100 minutách sledování této " dobrodružné komedie". ()

Galerie (149)

Zajímavosti (7)

  • Steven Spielberg v souvislosti s filmem prohlásil, že Haley Joel Osment je jednou z nejnadějnějších postav Hollywoodu. (PATTXA)
  • Ve filmu "starou" lvici ve skutečnosti hraje pouze dvouroční Taureg. (D3VIL)
  • Během natáčení bitky v baru Robert Duvall kvůli nedorozumění jednoho z teenagerů třikrát trefil do obličeje. Kvůli následovnému krvácení z nosu pak musela být poslední část scény vystřihnuta. (D3VIL)

Reklama

Reklama