Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Báječná dobrodružství, veselé příhody a neuvěřitelné nebezpečí čekají na mezinárodní hvězdné obsazení v podobě tří neobvyklých hrdinů, kteří se pokusí vyhrát krutou sázku v Cestě kolem světa za 80 dní. Výstřední londýnský badatel Phileas Fogg (Steve Coogan) vynalezl letadlo, elektřinu a další skvělé objevy, ale celý svět ho chápe jako outsidera. Zoufalý, že ho nikdo nebere vážně, Fogg se vsadí s Lordem Kelvinem (Jim Broadbent), ředitelem Akademie věd, že obletí zeměkouli a to za pouhých 80 dní. S dalšími dobrodruhy Passepartoutem (Jackie Chan) a femme fatale Monique (Cécile de France) Fogg zahajuje šílený let kolem světa. Na své cestě se dostávají do nejexotičtějších koutů na zemi, moři i v oblacích. Dobrodružný let doprovázejí různé překážky i různí lidé v podání hvězdného obsazení včetně Arnolda Schwarzeneggera, Roba Schneidera, Kathy Bates a Owena a Luka Wilsonových. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (468)

Pepy 

všechny recenze uživatele

Pokud se nad tím zamyslíme trochu jinak, dojde nám, že to není pro někoho zas taková extra podívaná. Pro mě je to, ale docela důmyslná souhra okolností. Já bych si film bez Jackie Chana nemohl vůbec představit. Bez něho by byl pouze poloviční a ve scénkách kde právě bojuje se dostane sem tam i nějaká zábava. Příběh byl sepsán vskutku dobře bez jediných chyb, Ewen Bremner se tu představí jako úplný nešika, díky němu se tam také dostává nějaký ten humor. Pro mě příjemná pohodová podívaná. ()

Gimli 

všechny recenze uživatele

Velice svižná podívaná, která má náboj a šmrnc. Smršti scének a gagů provázaných jednoduchým příběhem nechybí zdravý nadhled a sem tam nějaká ta třešínka na dortu v podobě Arnolda Schwarzeneggera jako egoistického prince nebo Johna Cleeseho jako policajta. A kdyby stále někomu chyběl byť jen jediný důvod, proč se na Cestu kolem světa za 80 dní podívat, tak by ho mohl najít v hudbě Trevora Jonese, při jejímž poslechu jsem si zavzpomínal na zlaté časy Posledního Mohykána či nověji Merlina. Podtrženo sečteno se připravte na pořádný ale v podstatě chutný guláš. ()

Reklama

Falko 

všechny recenze uživatele

Dobrodruzna komedia, ktora skor pobavi detskeho divaka, ale pokial dospelak vydrzi az do konca, ako ja, tak sa urcite najdu chvilky, pri ktorych sa dokaze pobavit aj ten dospely divak. Napokon tento film vobec nie je nudny, aj ked nie vsetky humorne sceny sa vydarily, ale aspon male cameo ulohy znamych hercov urcite potesia... 16.10.2009 _______ Jackie Chan - (Passepartout / Lau Xing) +++ Steve Coogan - (Phileas Fogg) +++ Jim Broadbent - (Lord Kelvin) +++ Cécile De France - (Monika La Roche) +++ Arnold Schwarzenegger - (Princ Hapi) +++ Rob Schneider - (Bezdomovec) +++ Owen Wilson - (Wilbur Wright) +++ Luke Wilson - (Orville Wright) +++ Kathy Bates - (Kráľovna Viktória) +++ John Cleese - (Prešedivelý seržant) +++ Macy Gray - (Spiaca Franczúzska) +++ Frank Coraci - (Nahnevaný chodec) +++ Produkcia: Jackie Chan +++ Hudba: Trevor Jones, David A. Stewart +++ ()

Tsunami_X odpad!

všechny recenze uživatele

Totální demence pro kterou nelze najít žádnou omluvu. Nerad používám tu ustálenou frázi „pejsek s kočičkou vařili“, ovšem zde se to opravdu ani jinak nazvat nedá. Bohužel říct, že mám z této tragédie bolení břicha, je pro film příliš velká pochvala. Nezaměňujte neškodnou rodinnou zábavu s infantilní ubohostí, která po zásluze komerčně propadla. Kašlu na prznění jednoho „literárního klasika“, pokud zábava stojí alespoň za zlámanou grešli a dosti naivně jsem v tomto případě věřil, že Jackie zařídí minimálně deset procent celkového hodnocení. Chyba lávky, ten film je neskutečně špatný. Nemám chuť se v této kravině nějak piplat dál a tak jen konstatuji, že je zde špatně naprosto vše. Herci podávají výkony blízko nervového zhroucení, digitální triky jsou onanistickým manýrem sama sebe, bojové scény jsou jako vystřižené z nejhoršího díla Shaw Brothers sedmdesátých let a co se týče scénáře a humoru, tak to už člověku začíná být opravdu špatně. Mohl bych se ještě zeptat, kde se tam proboha vzaly všechna ta camea, ale raději to uzavřu a konstatuji, že toto byly jedny z nejodpornějších dvou hodin s americkou mainstreamovou kinematografií posledních let. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tohle je naprosto neskutecna jizda. Behem deseti minut je danej dej a pak uz film uhani neuveritelnym tempem az k zaverecnejm titulkam. Navic tu do dejove linie o ceste kolem sveta pridaly jeste druhou linii s ukradenou sochou, takze se dostal ke slovu Jackie Chan a predvadi fakt vyborny bojovy umeni. Jako partaka dostal, do role skvele padnouciho, Stevea Coogana a je tu spousta malejch roli, ktere potesi. Treba krasna Cécile De France, uchylnej Arnie, Jim Broadbent, odpornej Rob Schneider a ne moc vyuziti bratri Wilsonovi, Kathy Bates nebo John Cleese. At uz je zrovna nejaka skvele zvladnuta bitka nebo komedialni scena, porad jsem se skvele bavil. Vic takovejhle filmu. ()

Galerie (95)

Zajímavosti (27)

  • Režisér mal veľký problém s výberom krajín, v ktorých sa natáčanie uskutoční. Za dva týždne prešli 18 krajín, z ktorých si mali vybrať hlavné lokality. (Greenpeacak)
  • Kostýmová návrhárka Anna Sheppard mala na starosti celkovú vonkajšiu podobu filmu. Bol to pre ňu nezvyčajný projekt, pretože obyčajne pracovala vo filmoch z druhej svetovej vojny. Pochvaľovala si, že nemusela prísne dodržiavať dobové reálie a mohla popustiť uzdu fantázii. (Greenpeacak)
  • Ve chvíli, kdy Philleas Fogg (Steve Coogan) v galerii povídá slečně Monice (Cécile de France): „Váš obraz je lepší, než všech těch amatérů kolem,“ se na něj otočí zrzavý malíř (Perry Andelin Blake), který dotčeně prohlásí: „Co jste to říkal?“ Ten muž představuje slavného nizozemského malíře Vincenta van Gogha a obraz před ním, na kterém pracuje, je „Hvězdná noc“, kterou namaloval v roce 1889. (TomKey)

Reklama

Reklama