Reklama

Reklama

Manny Ballestero je počestný pracovitý hudebník učinkující ve Stork klubu v New Yorku. Když jeho žena potřebuje peníze na zubního lékaře, vydá se do místní pojišťovny, aby si vypůjčil na její pojistku. Zaměstnanci pojišťovny jej ale omylem začnou považovat za lupiče, který je v minulém roce přepadl, a zavolají policii. Film je skutečným příběhem, který Manny a jeho rodina prožili. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (147)

klerik 

všechny recenze uživatele

Natočené krásne. Herci vynikajúci. Navodenie "skutočnej" atmosféry geniálne. Systém prirovnaný k mlynčeku na mäso... Ako film, ktorý ma zaujať niečim zaujímavým (filmovým), príliš obyčajné a lineárne. Réžia a hudba zachraňujú veľa, ale ako film to príliš neobstojí, ako preozprávanie skutočného príbehu je to... výstižné... Mimochodom, všelikde najdete ten blbí obsah o Mannyho úteku, ale ja som sa za celý film nevšimol, že by niekto utekal... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Jedna paní povídala, bába to potvrdila, i dědek to odkýval a nevinný týpek putoval za mříže. Ono se to stává, zvlášť jedná-li se o záměnu čenobílejch chlápků v kabátu a s kloboukem na hlavě. Co by se však stávat nemělo, tak to je skutečnost, že práce policie byla hodně amatérská - "vychytralý" představení podezřelýho poškozeným ještě před rekognicí, žádnej grafologickej rozbor a vůbec žádnej dotaz na to, má-li podezřelý nějakou tu alibu. Naštěstí dnešní "dokonalej soudní systém" neumožňuje žádný omyly a slepá spravedlnost vždy neomylně zvítězí, takže mne podobné příběhy již nedokáží pořádně napnout, ale v roce 1956 to musela být pořádná pecka, takže zaokrouhlím nahoru. ()

Reklama

Legas 

všechny recenze uživatele

Nepravý muž je nádhernou ukázkou toho, jak Hitchcock našel sám sebe v reálném světě, respektive objevil v něm námět, skutečnou událost, kterou podává divákovi svým nezaměnitelným způsobem. Pocity zmaru hlavnímu hrdiny jsou vykresleny velice převědčivě, Hitchcockovo nasnímání chladné, samotou a depresí nasáklé vězeňské cely rovněž. Moc se mi líbila Vera Miles ve stavu duševně chorém. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Pro mě jeden ze slabších Hitchcocků. Trochu to zachraňuje obsazení, ale děj pokulhává. Nic moc zajímavého se tam vlastně neděje. Muž je neprávem obviněn z několika loupeží a je následně zatčen. Neustále se marně snaží dokázat svou nevinu. Vše zajde tak daleko, že jeho žena skončí v blázinci. Nakonec se vše vysvětlí. Prý je to podle skutečnosti. "Víte co jste udělal mé ženě?" ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 8/10 Děj 8/10 Hudba 8/10 Efekty 7/10/// +napínavá atmosféra, tíživý dojem, Henry Fonda -k závěru není atmosféra vystupňovaná/// Dost dobře rozehraný thriler o můži jež je nepráven podezříván z loupeže. Henry Fonda to zahrál nádherně minimalisticky s chladným výrazem ve tváři. I samotný průběh filmu je zajímavý a vykresluje dopady jaké to přináší jeho rodině a nejbližším. Jen škoda, že film v druhé polovině mírně polevil a skoro se zdálo, že neměl o čem vyprávět, respektive zdálo se to natahované. I tak je to ale dobrá podívaná, která mě přikovala k obrazovce i dnes. A klaustrofobická kamera ve vězení, to je něco. Úplně se mi motala hlava./// Celkem 79%/// ()

Galerie (51)

Zajímavosti (15)

  • I přesto, že nám pan Hitchcock hned na začátku sdělil, že je tento příběh pravdivý, následuje o chvíli později v titulcích poznámka, že: „Tento příběh, všechna jména, postavy a události jsou vymyšlené.“ (Marfysu)
  • Lékaři z ústavu pro duševně choré, byli skutečnými psychiatry a hráli tedy sami sebe. (Hwaelos)
  • V době natočení Nepravého muže procházel filmový průmysl obdobím krize a Hitchcock proto natočil snímek pro Warner Bros. bez nároku na honorář. (Hwaelos)

Reklama

Reklama