Reklama

Reklama

Noc hrůzy

  • Československo Hrůzná noc (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Charley Brewster (William Ragsdale) je naprosto obyčejný americký teenager, jehož matka je přesvědčena, že to se sledováním hororů v noci trochu přehání. Charleyho život je nazáživný - dokud nezačne mít pocit, že jeho milý ale podivný soused Jerry Dandridge (Chris Sarandon) je ve skutečnosti upír. Nikdo, a nejméně ze všech pak policie není ochotna uvěřit, že je Dandridge zvrhlým vrahem, který má na svědomí pěknou řádku nezvyklých vražd. Při pátrání po důkazech, které by šaramantního milovníka lidské krve usvědčily, Charley najde spojence v Peteru Vincentovi (Roddy McDowall), bývalé hvězdě hororových filmů a moderátora televizního pořadu Hrůzná noc. Pak teprve ale začne ta pravá noční můra... (Bonton Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (203)

Jacinda 

všechny recenze uživatele

"You dont believe me, do you?" .."I love you Charlie"...První horor který jsem viděla. Pamatuji se, jak jsem se jako malá schovávala za lednicí a čekala až ty "nechutné" záběry zmizí. Od té doby si ho pravidelně pouštím (byly časy kdy jsem uměla celou českou verzi úplně nazpamět) Na svou dobu převratné a výborné efekty. Herci jsou vybráni skvěle, Charlie působí mile a hlavní upír je prostě k sežrání :-) (vysátí). Nejzajímavější asi je, že má tenhle horor hodně vtipných chvilek, někdy až sarkastických. Celý film ještě doprovází skvělá hudba. Pro mě jednoznačně nejlepší a nejoblíbenější upírský film, i přes ten nepříliš povedený český dabing. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

V souvislosti s chystaným remakem jsem si uvědomil, že jsem tuhle sympatickou blbinu ještě neohodnotil. Je to nějakých 15 let od vidění, ale pamatuju si, že jsem se bavil slušně, humor i napětí byly dobře vyvážené a v hlavní roli upírobijce nebyla prsatá blondýna (nic proti nim, ale na Buffy si nepotrpim). Z nostalgie za 4 kousky. "Mars si žádá maso." ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Skvelá oldschool zábava. Ten feeling 80 rokov je veľmi osviežujúci. Áno, je to skôr film kategórie B, áno herci značne prehrávajú a áno dakedy je to pomalé ako milovanie slimákov, ale má to fajn masky, hudbu a finále. Postava Petra Vincenta v podaní Roddy McDowalla je najvtipnejšou a najuveriteľnejšou zložkou. Musím sa priznať, že si mám chuť pozrieť novú verziu. Viem, že sa mi svojho času páčila a rád by som si ju pripomenul. Toto mi príde ako jeden z tých filmov, ktoré nerobia hanbu úpírskému žánru a ešte ho dokážu príjemne ozvláštniť. Ten vlkomuž a divný netopier boli úplne super. Guilty pleasure, tentoraz bez toho guilty. ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Nežila som v 80-tych rokoch, v dobe krvavých, no predsa svojských hororov, ale i tak sa na ne dívam s akousi nostalgiou a dokážu ma vtiahnuť do idylického prostredia s americkými domčekmi a jedným krásnym morbídnym zámkom niekedy viac ako súčasné horory. Skvelá komicky-krvavo-napínavá snímka s grotesknými prvkami, špecifickou atmosférou typickou pre 80-te roky a s úžasne démonickým Chrisom Sarandonom čoby upírom. Príjemný únik do starých hororových vekov :) ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Upírský horror bez jakýchkoli uměleckých ambicí, místy s až komediálními prvky. Přesto (nebo možná právě proto) lze tomuto filmu vytknout jen máloco. Příjemná vzpomínka na 80. léta, jako stvořená pro páteční televizní večer. Součet kladů dává překvapivě dohromady jistou (i když trochu pochybnou) kvalitu. ()

Galerie (101)

Zajímavosti (19)

  • Jedna z hlavních postav nese jméno Peter Vincent, jméno je složeno z křestních jmen herců, kteří byli pro svůj vzhled často obsazováni do filmů s hororovou tématikou a sice Peter Cushing a Vincent Price. (Stocki)
  • V úvodnej milostnej scéne je možné si všimnúť, že Amy (Amanda Bearse) si vyzlieka blúzku. Keď však Charley (William Ragsdale) prebehne k oknu, je oblečená a pri opätovnom zábere na ňu je opäť bez blúzy. (Miagy)
  • Ve scéně v čase 0:29:28, kdy Charley (William Ragsdale) tužkou probodne ruku Dandridgemu (Chris Sarandon), protože ho škrtí, je možné si všimnout, že při takovém bodnutí by si poranil krk, což se nestalo. (dc125)

Související novinky

Dočká se kultovní Noc hrůzy pokračování?

Dočká se kultovní Noc hrůzy pokračování?

17.11.2020

Režisér Tom Holland (Dětská hra) pracuje na pokračování svého klasického upířího hororu Noc hrůzy z roku 1985. V tuto chvíli si jistě mnozí z vás říkají, že Noc hrůzy přeci už má jednak pokračování z… (více)

Reklama

Reklama