Reklama

Reklama

Noc hrůzy

  • Československo Hrůzná noc (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Charley Brewster (William Ragsdale) je naprosto obyčejný americký teenager, jehož matka je přesvědčena, že to se sledováním hororů v noci trochu přehání. Charleyho život je nazáživný - dokud nezačne mít pocit, že jeho milý ale podivný soused Jerry Dandridge (Chris Sarandon) je ve skutečnosti upír. Nikdo, a nejméně ze všech pak policie není ochotna uvěřit, že je Dandridge zvrhlým vrahem, který má na svědomí pěknou řádku nezvyklých vražd. Při pátrání po důkazech, které by šaramantního milovníka lidské krve usvědčily, Charley najde spojence v Peteru Vincentovi (Roddy McDowall), bývalé hvězdě hororových filmů a moderátora televizního pořadu Hrůzná noc. Pak teprve ale začne ta pravá noční můra... (Bonton Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (203)

dubinak 

všechny recenze uživatele

Na tohle se kouká vážně pohodově. A když opomenu ten šíleně nehodící se dabing, vcelku jsem si to užívala. Je nutné překousnout pomalejší začáteční tempo a pak už se to nezastaví. Líbily se mi i efekty a hlavně super masky. Divila jsem se, ale tento snímek měl i opojnou atmosféru a toho se u tohoto žánru velmi cení. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Jako pro dítě osmdesátých let je tohle pro mě lahoda. Oldschoolové hnusné masky příšer, skvělá elektronická hudba (hlavní theme je boží), občas je to děsivé, občas vtipné - a občas i sexy. Jojo, dvacet let před Twilight a deset před Lestatem (z Inteview s upírem) Sarandon světu ukázal, jak vypadá skvělý filmový upír. Umí být lacině padoušský, vypočítavý, šaramantní, sexy i odporný. Zbytek ansámblu už (kromě ujetého Evil Eda) už hraje druhé housle, ale na naivní osmdesátkové hrdiny to stačí bohatě. Tohle je hrdé zábavné béčko, které můžu určitě doporučit. Novějšímu remaku se vyhněte. ()

Reklama

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Velmi povedený horor s trochu pomalejším rozjezdem, ale o to víc strhujícím finálem. Chris Sarandon je v roli upíra velmi přesvědčivý a po efektním namaskování vypadá opravdu děsivě. Komediální lajnu tohoto béčka zde zastupuje Roddy McDowall jako televizní lovec upírů Peter Vincent, jehož přítomnost ve filmu se mi dost líbila. Celkově vynikající hororová komedie. Upíří podžánr hororu se mi nikdy extra nezamlouval, ale série Fright Night je skvělou výjimkou (oba dva díly). ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

V souvislosti s chystaným remakem jsem si uvědomil, že jsem tuhle sympatickou blbinu ještě neohodnotil. Je to nějakých 15 let od vidění, ale pamatuju si, že jsem se bavil slušně, humor i napětí byly dobře vyvážené a v hlavní roli upírobijce nebyla prsatá blondýna (nic proti nim, ale na Buffy si nepotrpim). Z nostalgie za 4 kousky. "Mars si žádá maso." ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Nesympatický hlavní hrdina a pomalejší nabírání tempa jsou hlavní nedostatky této jinak veskrze sympatické záležitosti. Obvzláště příznivci Vincenta Price...ehm, Petera Vincenta si přijdou na své. V první půli to sice poněkud drhne, ale v druhé to již šlape jak má. Zábavný oraz od fanoušků pro fanoušky. ()

Galerie (101)

Zajímavosti (19)

  • V ložnici Charleyho matky je možné si všimnout panenky, která se podobá reálné panence Annabelle. (Matej.Hess)
  • Stephen Geoffreys (Evil Ed) si vyzkoušel roli v tomto filmu, mezitím ale natáčel snímek Fraternity Vacation (1985). (Stocki)

Související novinky

Dočká se kultovní Noc hrůzy pokračování?

Dočká se kultovní Noc hrůzy pokračování?

17.11.2020

Režisér Tom Holland (Dětská hra) pracuje na pokračování svého klasického upířího hororu Noc hrůzy z roku 1985. V tuto chvíli si jistě mnozí z vás říkají, že Noc hrůzy přeci už má jednak pokračování z… (více)

Reklama

Reklama