Reklama

Reklama

Noc hrůzy

  • Československo Hrůzná noc (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Charley Brewster (William Ragsdale) je naprosto obyčejný americký teenager, jehož matka je přesvědčena, že to se sledováním hororů v noci trochu přehání. Charleyho život je nazáživný - dokud nezačne mít pocit, že jeho milý ale podivný soused Jerry Dandridge (Chris Sarandon) je ve skutečnosti upír. Nikdo, a nejméně ze všech pak policie není ochotna uvěřit, že je Dandridge zvrhlým vrahem, který má na svědomí pěknou řádku nezvyklých vražd. Při pátrání po důkazech, které by šaramantního milovníka lidské krve usvědčily, Charley najde spojence v Peteru Vincentovi (Roddy McDowall), bývalé hvězdě hororových filmů a moderátora televizního pořadu Hrůzná noc. Pak teprve ale začne ta pravá noční můra... (Bonton Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (204)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Charlie býva so svojou matkou na tichej ulici. Jeho život plynie ako kľudná rieka. Má priateľku a keby mu nehrozilo prepadnutie z Geometrie, všetko by bolo ideálne. Jedného dňa sa všetko zmení. Do susedského domu sa prisťahuje muž v stredných rokoch so zvláštnym spolubývajúcim. Od ich príchodu začnú miznúť osoby. Všetky obete boli zohavené a ich hlava bola oddelená od tela. Má príchod nových susedou s brutálnymi vraždami niečo spoločné? Charlie napriek nepriazne okoliu verí, že nový obyvateľ ulice nie je tým za koho sa vydáva. Napriek celkom zaujímavému a slušnému záveru (ako som sa už niekoľko krát vyjadril), klasika nie je pre mňa. Stáva sa mi síce, že výnimka potvrdzuje pravidlo, ale tento snímok nie je tým príkladom. Zhrnul by som to asi tak, že tento horor síce je pozerateľný, ale "chutiť" bude prevažne fanúšikom "old school" - 50%. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Na tohle se kouká vážně pohodově. A když opomenu ten šíleně nehodící se dabing, vcelku jsem si to užívala. Je nutné překousnout pomalejší začáteční tempo a pak už se to nezastaví. Líbily se mi i efekty a hlavně super masky. Divila jsem se, ale tento snímek měl i opojnou atmosféru a toho se u tohoto žánru velmi cení. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Čo by ste urobili, kebyže sa do vášho blízkeho susedstva nasťahuje charizmatický pán, ktorý sa páči vašej mame... a ktorý je v skutočnosti upír? Solídna hororová komédia má v mojich očiach jediný problém - nepatrí k hororom, na ktorých som vyrastal (KRITERI, GREMLINS, DETSKÁ HRA, DEEP STAR SIX, CH.U.D..) a teraz, keď už som dospelý, sa mi nezdá nijako mimoriadne zaujímavá či kvalitná, aby som ju uznával len preto, že v nej je "Peter Cushing". Musím ale povedať, že hoci zvyčajne nemám rád, ak sa mieša horor s komédiou (a ruku na kolík, upírov "nemusím"), tento kúsok pomerne fungoval ako komédia, tak aj ako (takmer) plnohodnotný horor. Fajn oddychovka s maskami. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Jedine co mozem vytknut, je uvod, ktory sa hra na nejaku rodinnu komediu - je naozaj slaby a vobec nekoresponduje s celkovou atmosferov filmu. To je vsak len uvodnych 10-15 minut a potom to uz je stylova jazda s prijemne nadnesenou, avsak miestami skutocne mrazivou atmosferou. FIlm taha hlavne velmi charizmaticka postava upira a trochu cudny zabijac upirov Peter Vincent. Je jasne, ze film je poctou hororovym klasikam, no skvele je to, ze film v sebe nema ten pocit, ze one filmy len vykrada, ci kopiruje, ale mal som pocit, ze sa na taku klasiku naozaj pozeram. To bolo strasne fajn. A uplne najviac si film vychutnate, ak mate radi pracu trikarov vo filmoch ako Evil dead, ci Braindead. Ak ste pozitivny, budete sa bavit urcite minimalne tak skvelo, ako ja. (8.9/10) ()

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Béčka z osmdesátých let mám dost v oblibě, ovšem toto mě moc nezaujalo. Ze začátku je to komedie a docela jsem se u toho bavila, ale jakmile se to změní na klasický horor, už mě to začínalo chvilkami nudit. Přijde mi, že kdyby druhá půlka byla kratší a pár scén se zcela vynechalo, dopadlo by to v mých očích mnohem lépe. Naštěstí to docela zachraňují triky. ()

Galerie (101)

Zajímavosti (19)

  • V ložnici Charleyho matky je možné si všimnout panenky, která se podobá reálné panence Annabelle. (Matej.Hess)
  • Režijní debut Toma Hollanda. (Stocki)

Související novinky

Dočká se kultovní Noc hrůzy pokračování?

Dočká se kultovní Noc hrůzy pokračování?

17.11.2020

Režisér Tom Holland (Dětská hra) pracuje na pokračování svého klasického upířího hororu Noc hrůzy z roku 1985. V tuto chvíli si jistě mnozí z vás říkají, že Noc hrůzy přeci už má jednak pokračování z… (více)

Reklama

Reklama