Reklama

Reklama

Jue ji

  • Čína 爵迹 (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Kontinent Odin je rozdělen na čtyři provincie, přičemž každou z nich chrání vznešení šlechtici pomocí své duševní energie. Příběh sleduje cestu mladého Qi Linga, který se jako pomocník v kuchyni v provinčním městě připlete k boji mezi šlechtici. Prokáže své schopnosti, a tak je vzat jedním z nich do učení. Po výcviku ho čeká zkouška v Hrobu duší, kde mu bude přidělena jeho jedinečná duševní zbraň. Tato zkouška se však změní v boj o život, neboť právě v té chvíli se třenice a intriky mezi jednotlivými šlechtici změní v otevřenou válku. V nadcházející magické bitvě na povrch vyplouvají skrytá tajemství, hrozící zničit celý kontinent. (mortak)

(více)

Recenze (4)

Lex.San 

všechny recenze uživatele

Jue Ji je velkolepou vizuální podívanou s rychlým sledem událostí a velkou paletou postav. Jsem proto jen a jen rád, že jsem předtím viděl Critical World, který byl sice místy taky nepřehledný, ale dával příběhu a motivaci postav mnohem více prostoru, takže jsem se jako divák daleko lépe v orientoval. Akce zde bohužel převažuje nad interakcí mezi jednotlivými postavami, což je škoda. Žáci a jejich mistři totiž toho mají charakterově hodně co nabídnout. Takto je z Jue Ji jen líbivý film se zmateným obsahem – zasloužené 3* (7/10) ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Po stránce animační (ano, je to počítačová animace, i když to tak v galerii třeba nemusí vypadat) rozhodně něco, co stojí za to vidět! Páni soudruzi z P.R.C. (když už tu máme ty zkratky...) se opravdu snažili zapůsobit a je to poznat. Dívalo se na to místy opravdu dobře, souboje měli šťávu a i když to občas vypadalo nepatřičně (asi jako Legolas v Návratu krále jedoucí po chobotu Oliphanta), tak tady se to alespoň dalo odůvodnit tím, že postavy mají nadlidské magické schopnosti. Ale k čemu vám je hezký zevnějšek, když příběh většinu času sice tak nějak slušně odsýpá, ale vy prostě nevíte o čem že to je... Představte si docela přitažlivé děvče, co je s vámi na rande a celou dobu povídá a povídá, ale vy prostě tak nějak nechápete o čem to sakra mele a teprve ke konci (po skoro 2 hodinách) to její žvatlaní (i když docela působivé) začne trochu dávat smysl... Většinu času jsem nechápal podstatnou část zdejších postav, jejich motivace a úmysly! Navíc tu byl i vcelku zajímavý fantasy svět, jenže jsem jeho pravidla pobíral jen tak nějak zběžně a většinu věcí se dozvídal stručně a za pochodu a vůbec všemu chyběla patřičná hloubka, aby mě to mohlo náležitě uchvátit. Možná kdyby se méně bojovalo a víc vysvětlovalo --- tak by to pak nebyla tak zajímavá a sympatická podívaná, ale třeba by mi to dávalo větší smysl... No a i hudba byla taková - na jednu stranu se mi líbila, skladby a motivy byly mému uchu příjemné, jen se k některým scénám moc nehodili - zkrátka nebylo to sladěné... Rozporuplný, ale na druhou stranu docela zajímavý film jsem si to dneska našel - samostatně je to tak 5,5/10 s tím, že pokračování (má vyjít v tomto roce) bych rád viděl, protože třeba pak tohle začne všechno dávat pořádně smysl a bude z toho i pro mě to co autoři zamýšleli - epická a nádherná fantasy... ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Verím, že v dávnejších dobách by som bol nadšenejší a to hlavne kvôli fantasy motívom, aké tento snímok obsahuje. Lenže nanešťastie nejde o nič výnimočné a ani tá technická stránka až tak neohuruje. Film skrátka prišiel pre mňa neskoro. ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Guo Jingming je v Číně obrovská celebrita. Píše knihy pro mládež, buď limonády pro dívky (série Tiny Times), nebo fantasy. A nejen to, on si své knihy převádí do scénářů, a ještě si je režíruje. Jenže Legend of Ravaging Dynasties je co se týče scénáře naprostá katastrofa. Ani po hodině se v těch jednotlivých dynastiích nedá zorientovat. Guo hází na plátno nové a nové vévody a jejich žáky, a ještě k tomu má každý z nich specifický dar, popřípadě je žákovi přidělen. Plus se ke své knižní sérii asi inspiroval u Pirátů z Karibiku, takže divák vůbec neví kdo s kým a proti komu. Na druhou stranu celá druhá polovina je jedna obrovská velkolepá bitva, která rozhodně nenudí. Prostě nic víc než další sériový young adult výplach mozku. ()

Reklama

Reklama