Reklama

Reklama

Mysterium tremendum

Trailer
Dokumentární / Mysteriózní
Česko, 2015, 23 min

Obsahy(1)

Mystifikační filmový dokument o autorovi z Beskyd, který zemřel záhadnou smrtí a svůj román svázal do své vlastní kůže. Snímek je bonusem ke knize Emila Křižky Mysterium Tremendum, vydané v roce 2015 nakladatelstvím Panteon. (oficiální text distributora)

Diskuze

stepanKral

stepanKral (hodnocení, recenze)

Skayllen

Máš pravdu. Každý divák vnímá přirozeně na filmu něco jiného. Tak jako v životě, někomu pracuje víc pravá hemisféra mozku, někomu levá. Tím pádem se názory na filmy liší. Každý hodnotí něco jiného. Když beru, že bych měl hodnotit tento filmeček jako dokument, plný počet bych asi nedal, ale pokud zhodnotím námět a jeho vizuální ztvárnění? Vše se pěkně doplňuje a drží pospolu. Je to prostě dobrá práce.

Knihu jsem si koupil a zatím je nad mé očekávání. Až ji dočtu, dám vědět jak to všechno spolu souvisí.

Skayllen

Skayllen (hodnocení, recenze)

Tak mě napadá, v tomhle případě je tak trochu otázkou, co vlastně hodnotíme. Nakolik je důležité téma dokumentu a nakolik jeho forma. Je pak taky otázkou, jak z námětu čerpat. Jestli zůstat u téhle filmově dokumentární podoby, nebo... Ono totiž, dal by se z toho natočit, dle mého názoru, slušný napínavý thriller, nebo i horror - zaměřený především na samotný akt sebevraždy. Pokud je pravda, že jde o historicky první knihu, kterou autor sám přebalil do své vlastní kůže, je to, řek bych, opravdu hodně zajímavý námět ke zfilmování. Krom žánru se pak ještě taky dá přemýšlet, jestli to natočit se snahou o co nejpřesnější podání skutečných událostí, nebo by se tvůrce pustil do vlastního podání a rozuzlení příběhu. Sám jsem zvědav, jestli bude celá věc mít nějáké pokračování (v čemkoli, jakýmkoli způsobem), nebo to skončí u samotného dokumentu.

na příspěvěk reagoval stepanKral

Skayllen

Skayllen (hodnocení, recenze)

Tak jsem zvědav, co se dočtu v komentářích. Dost možná ale někteří budou čekat na recenze knihy, nebo až si ji sami přečtou.

Reklama

Reklama