Reklama

Reklama

Raubíř Ralf a internet

  • USA Ralph Breaks the Internet (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Ve filmu Raubíř Ralf a internet opouštíme Litwakovu videohernu a vydáváme se do rozsáhlých, nezmapovaných a vzrušujících vod internetu, na kterých udělá Ralfovo raubířství pořádné vlny. Známý videoherní záporák Ralf a jeho malá poruchová kamarádka Vanilopka von Šmak musí podniknout riskantní cestu po světové počítačové síti a najít náhradní část do Vanilopčiny videohry s názvem Cukrkáry. Cestou se Ralf s Vanilopkou setkávají s webovými občany neboli Webčany, mezi které patří například internetový podnikatel zvaný Yesss, který je hlavním algoritmem a duší trendové stránky „BuzzzTube“. (Falcon)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (319)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Prvního Ralfa už si moc nepamatuji, jen vím, že to byl krásně udělaný retro animák, který děti potěšil sympatickými postavami, dospělé donutil příjemně zavzpomínat a všechny nalákal na pěkný vizuál. Druhý díl už spíše sází na moderní dobu než nostalgii a přestože je film pořád krásný na pohled, není už tak zábavný a triviální zápletka nedokáže bavit po celé dvě hodiny. V tomto případě by stopáž kolem 90 minut byla přijatelnější. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Bohužel kouzlo prvního dílu tahle moderní splácanina naprosto a zcela postrádá. Ralph s Vanilopkou míří do Internetu, který je až příliš současný a tyhle postavičky do toho prostě moc nezapadají. V krátkosti: Přišlo mi, že je tam mnoho zajímavých nakousnutých nápadů, ale všechny zůstaly zcela nevyužity. Dokonce i Disneyovské princezny, které se pak ještě úplně mimoňsky mihly na konci. Velká škoda. Fakt že jo. ()

Reklama

luka4615 

všechny recenze uživatele

Oproti výtečnému prvnímu dílu postrádá Ralph Breaks the Internet ono nostalgické kouzlo, které snímku dodávalo neotřelý ojedinělý nádech. Jistě, i zde je sice skvělá animace podtržená vtahujícím soundtrackem a nepřeberným množstvím herních či filmových odkazů a známých internetových služeb, nicméně samotná dějová linie je průhledná až hrůza, což chtě nechtě vyústí v zoufalou situaci, kde Vás prostě nemůže nic překvapit. Ve finále na Vás tedy Ralph Breaks the Internet začne působit dojmem, že byl udělán vlastně jenom na "jistotu" a s téměř nulovou inovací či láskou k zavedené značce. A to je v porovnání s prvním dílem vážně velká škoda. „Sweet mother of monkey milk!“ ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

Ano, je to otevřené self-promo studia Disney a film je plný product placementu, za který se vůbec nestydí. Netvrdila bych, že film není pro děti - poselství o přátelství je rozhodně pro děti a děti jsou zároveň dnes často zběhlejší na internetu než jejich rodiče (i tohle ve filmu uvidíte). Pro dospělé jsou hlavně povedené meta vtípky (Disney princezny!) Je tu samozřejmě posun oproti prvnímu dílu, ale to je v rámci pokračování animáků vlastně dobře. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Možno som jediný človek na svete, čo nevidel prvú časť a videl hneď tú druhú, a tak asi ani hodnotenie nebude úplne najobjektívnejšie. Prvá časť je veľmi obľúbená a tak som čakal, že to ospevovaný príjemný retro štýl sa dostaví aj teraz, ale mám dojem, že sa už viac vsádzalo na klasické popkultúrne fenomény a ním sa tak stáva už aj Ralph samotný a chýba mu väčší nadhľad. Ako príklad možno uviesť spomienku na Tron, ale v totálnom tieni rozprávkových princezien. Ústredné monštrum je vymyslené veľmi pekne, ale zase ide len o to, aby ním tvorcovia odkazovali zase na niečo iné. Nie som si vážne istý, ako by som hodnotil po znalosti prvého dielu a vôbec už nerozumiem, ako film prijmú menšie decká, asi preto toľko tých princezien... ()

Galerie (38)

Zajímavosti (20)

  • K přechodu mezi scénou, kde se Vanilopka seznámí s princeznami a scénou, kde princezny naučí nosit běžné oblečení místo šatů, je použit takzvaný „Batman Transition“. Namísto loga Batmana se ovšem objeví logo Walt Disney. (LucasAbelle)
  • Stan Lee má ve filmu nemluvené animované cameo. Konkrétně jde o scénu, kde do Stana, otočeného směrem k Iron Manovi, neúmyslně vrazí Vanellope, kterou pronásledují stormtroopeři. Omluví se slovy: „Sorry, mister!“ (Rominator)
  • Při útěku před Stormtroopers v Disney světě lze na na stěně chodby vidět nápis „Sector A113“. Zkratka A113 se objevuje ve všech animovaných filmech Disney/Pixaru v různých podobách a odkazuje na číslo dveří učebny kalifornského institutu umění odkud vzešla většina animátorů. (vojacekr)

Související novinky

Raubíř Ralf zdolal kina

Raubíř Ralf zdolal kina

26.11.2018

Pokračování Raubíře Ralfa Ralph Breaks the Internet vstoupí do tuzemských kin bohužel až v lednu, v zámoří ale mezitím sympatická disneyovka otevřela za úctyhodných 84,6 milionů dolarů v rámci pěti… (více)

Reklama

Reklama