Reklama

Reklama

Raubíř Ralf a internet

  • USA Ralph Breaks the Internet (více)
Trailer 9

Obsahy(1)

Ve filmu Raubíř Ralf a internet opouštíme Litwakovu videohernu a vydáváme se do rozsáhlých, nezmapovaných a vzrušujících vod internetu, na kterých udělá Ralfovo raubířství pořádné vlny. Známý videoherní záporák Ralf a jeho malá poruchová kamarádka Vanilopka von Šmak musí podniknout riskantní cestu po světové počítačové síti a najít náhradní část do Vanilopčiny videohry s názvem Cukrkáry. Cestou se Ralf s Vanilopkou setkávají s webovými občany neboli Webčany, mezi které patří například internetový podnikatel zvaný Yesss, který je hlavním algoritmem a duší trendové stránky „BuzzzTube“. (Falcon)

(více)

Videa (7)

Trailer 9

Recenze (319)

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Bohužel kouzlo prvního dílu tahle moderní splácanina naprosto a zcela postrádá. Ralph s Vanilopkou míří do Internetu, který je až příliš současný a tyhle postavičky do toho prostě moc nezapadají. V krátkosti: Přišlo mi, že je tam mnoho zajímavých nakousnutých nápadů, ale všechny zůstaly zcela nevyužity. Dokonce i Disneyovské princezny, které se pak ještě úplně mimoňsky mihly na konci. Velká škoda. Fakt že jo. ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

První polovina skvělá. Plná nápadů, dobrého tempa a skvělé animace. Kdyby to pak Ralf skromně zapíchnul někde na 90 minutách, zůstal by opravdu nadprůměrným animákem, který vyniká krásnou technickou stránkou a nenudí. Problém je, že děj se ve druhé polovině začne nesmyslně roztahovat, tempo filmu opadne, motivace postav a změny v ději přestanou být přirozeně logické a pokračování Raubíře Ralfa tak spadne do zcela průměrné a nudné podívané. Je to velká škoda, princezny jsou totiž super. 6/10 ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Dvojka ponuka klasicky otravnu zapletku s ktorou sa vytasi mnoho pokracovani filmu v ktorom sa daju postavy dokopy. Najde pricinu preco ich nasilne rozdelit. Nastastie sa tak stane az v polovici filmu a zaroven ta pricina nie je uplne nezmyselna, takze ma to uplne neznechutilo, ale ani nenadchlo. Celkovo mi proste zalpetka dvojky pripada slabsia po kazdej stranke. Vynahradzuje to znazornenie internetu, ktore poskytuje mnoho popkulturnych a rôznych technologickych odkazov, ktore pobavia dostatocne na to, aby film nenudil, ale to samo o sebe na dobry film bohuzial nestaci. Ani nie vsetky odkazy ma nadchli. Hlavne linia s princeznami ma nebavila a pri hudobnom vystupe som regulerne trpel. Zaver je taky horkosladky. Snad vznikne aj trojka, ktora to nejak definitivne a stastne uzavrie. Inak z tohto dielu mam skôr trpke pocity. 7/10. ()

Adasin 

všechny recenze uživatele

Nejzábavnější zpodobnění internetu široko daleko, přesně, jak slibovaly trailery, hlavně ty pop-upy a reklamy vůbec, ty mě dostaly. Díky povedené animaci to vypadá nádherně a Jackmanův soundtrack se k tomu skvěle hodil. Co do příběhu, bavilo mě to, dokud nepřišlo klasické "rozhádali jsme se a pak se zase udobříme" - celou dobu bylo jasný, že se nakonec dají dohromady, uvědomí si svoje chyby a odpustí si, a pak to, jak tam Vanilopka začala zpívat jak ty ostatní princezny, to mě zklamalo, přesně to jsem doufala, že zrovna tady neuvidím. Ale princezny, ty se povedly, hlavně, jak si sehnaly nové oblečení, konečně to někdo udělal :-). Víc než princezny a internet mě potěšilo, jak Ralf s Vanipkou jezdili v Tronovi (hře) - v Tronovi ovšem byla zavirovaná oblast - chce tím snad Disney něco naznačit? A že se o Tronovi nezmínili už v jedničce? P.S.: Z nedostatku lepší možnosti, jsem byla na dabingu a musím říct, že nebyl vůbec špatný, hodně fórků se povedlo, na druhou stranu, "Kde seš, Tronííííku?" mě bude strašit ještě hodně dlouho. 7/10 ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Totální popkulturní esence s nejrůznějšími narážkami, které nikdo, minimálně napoprvé, nemůže všechny pochytit najednou. Vrhnul jsem na druhý díl, navzdory faktu, že si z jedničky pamatuji už jen několik málo výtažků scén a nejprve to bylo poměrně těžké plácnutí do vody, ale jakmile se člověk v neskutečně barevném Disney světě rozkouká, začne si to užívat. Ano, hlavní a obrovskou výhodou je neskutečně obrovské Disney portfolium všemožných značek (snad jen ten Marvel je tu minimálně, což mě celkem překvapilo), ze kterého si tvůrci hromotluka Ralfa utahují a zároveň mu vznášejí neutuchající poctu. Což je oproti několika jiným animákům ze stejné stáje i celkem příjemná změna. Zapomněl jsem zmínit jistou symbiózu s žánrově úplně jiným protějškem, avšak paralely se hledají snadno - Ready Player One. Mimo to očividné z marketingové kampaně, pamatujete památné převyprávění scény ze Shining? Tak tady máme Star Wars. Těžká liga, ale šikovní pánové a dámy z Disney animation to zvládli bravurně a někdy si říkám, proč kdy vůbec chtěli v Disney dělat i hrané filmy. Na druhou stranu, není to šleha celou dobu, na animák je 110 minut prostě moc a najdou se i pasáže, kde trošku film ztratí tempo. A z nových postav mě nikdo moc nepřesvědčil. Amerika klasicky po úspěchu WW hypovala Gal Gadot, ve výsledku je její šablonovitá postava, z počátku záporačka, pak mentorka/kamarádka, karikatura s nepravděpodobným vývojem osobnosti a přístupu k hlavní hrdince. Ale co, děr má každý velkofilm dost a dost a hlavní je, jestli baví. A to i druhý Raubíř celkem dostatečně splňuje PS : Vzpomínáte na ten boží sneak peak s holčičkou v autě, žejo? Zde scénu dostanete jako bonus a neomrzí se..7/10 ()

Galerie (38)

Zajímavosti (20)

  • Při útěku před Stormtroopers v Disney světě lze na na stěně chodby vidět nápis „Sector A113“. Zkratka A113 se objevuje ve všech animovaných filmech Disney/Pixaru v různých podobách a odkazuje na číslo dveří učebny kalifornského institutu umění odkud vzešla většina animátorů. (vojacekr)
  • Stan Lee má ve filmu nemluvené animované cameo. Konkrétně jde o scénu, kde do Stana, otočeného směrem k Iron Manovi, neúmyslně vrazí Vanellope, kterou pronásledují stormtroopeři. Omluví se slovy: „Sorry, mister!“ (Rominator)

Související novinky

Raubíř Ralf zdolal kina

Raubíř Ralf zdolal kina

26.11.2018

Pokračování Raubíře Ralfa Ralph Breaks the Internet vstoupí do tuzemských kin bohužel až v lednu, v zámoří ale mezitím sympatická disneyovka otevřela za úctyhodných 84,6 milionů dolarů v rámci pěti… (více)

Reklama

Reklama