Reklama

Reklama

Columbo - Série 7 (1977) (série)


Jak vytočit vraždu (S07E04)

(epizoda)
  • USA How to Dial a Murder (více)

Obsahy(1)

Psycholog Eric Mason ví, že mu nasadil parohy jeho kolega a přítel doktor Charles Hunter. Masonova žena nedávno zemřela za nevyjasněných okolností. Teď je řada na Hunterovi. Jako vášnivý filmový fanoušek má Eric dobrmany jménem Laurel a Hardy. A právě ty vycvičí, aby se vrhli na Huntera ve chvíli, kdy nic netušící muž vysloví určité heslo. Tím je poslední slovo titulního hrdiny z klasického amerického filmu Občan Kane. Poručík Columbo během vyšetřování netuší, na jak tenkém ledě se pohybuje, když na doktora Masona dotírá se svými všetečnými otázkami. Vrahovi nakonec nezbude, než Columba přimět, aby ve společnosti krvelačných dobrmanů vyřkl totéž heslo jako nešťastný Hunter… (Česká televize)

(více)

Recenze (55)

Rudyamon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V tomto perfektním dílu zazní dvě důležité myšlenky: „I poručíkův Pes může být zbraní, už je zčásti vycvičený.“ a „Myšlení je starodávný zvyk, stojí za to ho pěstovat.“ A obě vedou k odhalení padoucha, který použije k vraždě své dobrmany a myslí si, že má tajné slovo, které utají. To ale ještě nezná Columba. Jinak se tímto dílem evidentně vzdává hold starým dobrým filmům. Tolik kulis a drobností z jiných filmů se v jednom filmu asi jen tak nevidí. Na toho občana Kanea a jeho „Poupě“ se už chystám... :-) Dávám 5 hvězdiček - 100% jednoznačně, a zahnuté tágo k tomu... :-) ()

mahler

všechny recenze uživatele

Sezóna 7 / epizoda 4 - rok 1977. ,,Tohle byl velmi jednoduchý případ. A to ani nejsem nijak zvlášť chytrej.". Komentář může obsahovat pár spoilerů: Takže pozor ... i když vraha známe od začátku. Vražedný nástroj / počet vražd: Dvojice dobrmanů vycvičených roztrhat každého od koho uslyší poslední slovo občana Kanea. Svědkyni útoku od uškrcení zřejmě zachránil nečekaný příchod poručíka. No a na konci se vrah pokusil nechat roztrhat i Columba. Vrah: Nicol Williamson jako inteligentní psychiatr Eric Mason - jenž poladil brzdy v autě svojí ženy a rozhodně originálním způsobem se zbaví i svého nejlepšího přítele (jejího milence). Rozhodně ale na člověka jeho inteligence zanechal tolik důkazu že by potopily loď. . . Resumé: Odsýpající díl, nemá hluchá místa. Zejména geniální je pes jménem pes. A pak především originální vražedný nástroj . ()

Reklama

PeteBuck 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak už len ten začiatok ma dorazil. Brána z Občana Kanea a iné rekvizity z domu pána psychiatra. A ten spôsob vraždy bol celkom originálny. Koniec ale nenechal na seba dlho čakať. Ako to povedal poručík Columbo: "Musím povedať, že ste ma sklamal. Myslím, svojou neschopnosťou, zanechal ste dôkazov, ktoré by potopili loď." Tá gulečníková hra poručíka Columba na konci filmu nemala chybu. Veľmi dobrá časť. ()

Godhaj 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

,,Jak jim šlo slovo smrt?“ ,,Smrt se jim nelíbí.“ Tento díl mi přišel jako esence všeho, co mám na tomto seriálu tak rád. Vrah je chladný, inteligentní a mimořádně nesympatický. Samotná vražda se zdá zpočátku naprosto bezchybná, ale jak se poprvé objeví poručík, záhy je děravá jako cedník. Samotná vražda je zajímavě provedená, vyšetřování není zbytečně komplikované a soustředí se na vztah poručíka s vrahem, což mi přijde zajímavé. Dále mě potěšily drobnosti jako obsazení Kim Cattrall a tématika lásky k filmům, která byla zajímavě spřažena s vraždou. Celkově vzato jde rozhodně o jeden z nejlepších dílů poručíka Columba, co jsem prozatím viděl. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kdysi moje jednoznačně nejoblíbenější epizoda, na kterou jsem se (ještě před nástupem DVD) v televizi pokaždé nejvíc těšil. V roli padoucha se tentokrát představí vynikající Nicol Williamson (Excalibur), který zde jako vražednou zbraň použije dva dokonale vycvičené dobrmany. Moc se mi líbí celé provedení zločinu (i když nám později Columbo ukáže, že plán měl několik nedostatků), scéna, ve které psi v klecích zareagují na hlas na pásce i závěrečný kulečník, kde poručík tahá ze stolu důkazy, aby nakonec vraha ještě jednou úžasně přechytračil. Naprostá lahůdka. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (3)

  • Při závěrečném kulečníku Columbo (Peter Falk) vždy potopí kouli do kapsy a z té samé potom vždy vytáhne nepoškozený důkaz., což je nemožné, koule by je zničily. (Mydlivoj)
  • Jeden z mála pokusů zločince, který se pokusil zabít poručíka Columba (Peter Falk). (Epistemolog)

Reklama

Reklama