Reklama

Reklama

Columbo: Výkupné za mrtvého

(TV film)
  • USA Columbo: Ransom for a Dead Man (více)

Obsahy(1)

Vynikající advokátka Leslie Williamsová má již dost svého manžela, jinak velmi respektovaného soudce Paula Williamse. Po pečlivých přípravách muže zavraždí a zbaví se mrtvoly. Sama sobě pošle anonymní vzkaz od „únosců". Před přivolanými agenty FBI pak s pomocí magnetofonového záznamu finguje manželův telefonát. Paulovo tělo je nalezeno krátce poté, co Leslie sama sobě zaplatí výkupné. Vyšetřovatel poručík Columbo si však povšimne zajímavého detailu – žena se po Paulově zmizení vůbec nezajímala o jeho osud... (Česká televize)

(více)

Recenze (58)

majec4 

všechny recenze uživatele

Je citit, ze zo zaciatku tie casti boli o level inde ako na konci serialu. Velmi funkcna cast z hladiska divaka. Vsetko spolu hra proste. Cast zaujme super hudbou. Vrahyna si bola poriadne sebaista, nerozhodilo ju nic. Ani neustale porucikove: "Mate tuzku?" Porucik v tejto casti vlastne nadalej pokracuje v kreovani svojej povahy do dalsich rokov. Vie byt aj drsny, ked mu niekto keca do prace. Je to take zivelne. Zabite ma za ten vyraz, ale je to tak. Vztah medzi vrahynou a jej nevlastnou dcerou je riadne usmevny. Bavili ma zeny. Usvedcenie bolo tiez dobre. A opat sme boli svedkami krasnej analyzy porucikovej osobnosti. Po titulkoch musim povedat, ze mam velmi dobry pocit z tejto casti. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Druhý Columbo v historii, zde už jako oficiální pilotní díl seriálu, opět v režii Richarda Irvinga. Tentokrát je poručíkovou protihráčkou krásná, chladně vypočítavá advokátka, kterou hraje šarmantní Lee Grant (např. V žáru noci, Mulholland Drive), která má vskutku geniální plán. Jsou tady dvě scény na odlehčení, s poručíkem v letadle a závěr s kufrem plným peněz, jinak se jede v klasickém columbovském módu. Sice ne tak dobré, jako Vražda na předpis, ale i tak výborně vymyšlené, natočené i zahrané. Takže o hodnocení není nejmenších pochyb. P.S. Jak už jsme u Columba zvyklí - opět fantastická hudba! Tentokrát Billy Goldenberg. Už to není únos. Teď je to vražda. A to je, myslím si, moje parketa!  ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Jeden z prvých Columbov a hneď sa dá o ňom povedať, že jeden z najklasickejších. Ako keby sa tvorcovia inšpirovali prvými tv filmami a neskôr iba opakovali danú schému. Treba povedať, že chvalabohu. Výkupné má výborného vraha, respektíve vražedkyňu, ktorá je neomylná, avšak má jednu "charakterovú" vadu, na ktorú nakoniec doplatí. Za tento psychologický záver dávam plný počet. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Byl to skvělý nápad vrátit se po třech letech k roztržitému poručíkovi a dalším pilotním filmem konečně nastartovat serií tehdy docela originálních detektivek, kdy pachatele od počátku zná nejen detektiv, ale i divák, který si tak může naplno vychutnat způsob, jakým se Columbo pomalu probourává plánem "dokonalé vraždy" k jeho usvědčení. Platí to i tentokrát, kdy stojí proti chladnokrevné krásce, které to zapaluje, alespoň zpočátku, možná stejně rychle jako jemu. A jako bonus kouzelná záverečná scéna s placením, která vždy spolehlivě pobaví. ()

Godhaj 

všechny recenze uživatele

,,Ještě jedna věc mi vrtá hlavou…“ Columbo je prostě dokonalý tím, jak pomocí neustálých drobných dotazů na malinkaté detaily dokáže rozložit i chladnokrevného vraha či vražedkyni. Tento díl vynikal právě paní Williamsovou, která působila sexy i nebezpečně zároveň. Část příběhu věnovaná dceře zavražděného mě až tak nebavila, ale celkově vzato se jedná o velmi dobrý díl se zajímavým koncem. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (3)

  • Pri lete lietadla dole hlavou nie sú Leslie (Lee Grant) ani Columbo (Peter Falk) pripútaní a aj napriek tomu nevypadnú zo sedačiek. (zoot3r)
  • Lee Grantová byla za roli právničky / vražedkyně nominována na cenu EMMY. (Epistemolog)
  • Film, který Margaret (Patricia Mattick) sleduje v televizi, je Pojistka smrti (1944). (Borin)

Reklama

Reklama