Reklama

Reklama

Ach, ty vraždy!

(seriál)
všechny plakáty
TV spot 2
Česko, (2010–2012), 10 h 59 min (Minutáž: 87–100 min)

Režie:

Zdeněk Zelenka

Scénář:

Zdeněk Zelenka

Hrají:

Jiřina Bohdalová, Václav Jílek, František Němec, Filip Blažek, Jiří Schmitzer, Josef Dvořák, Jan Hrušínský, Viktor Preiss, Petr Kostka, Martin Kraus (více)
(další profese)

Epizody(7)

Doktorka Kalendová, advokátka v důchodu, často pomáhá svému vnukovi Kamilovi, nepříliš šikovnému policistovi, řešit vraždy. Nebojí se vyšetřovat v přestrojení, v čemž jí pomáhá i to, že je ochotnicí a má spoustu kostýmů. (Česká televize)

Videa (6)

TV spot 2

Recenze (133)

Drom 

všechny recenze uživatele

Ach ta stará vražda! Bohdalová. Česká televize se pustila do nelehkého úkolu, jak naložit s penězi ze všudypřítomné reklamy a od hloupých koncesionářů. Na Kavčích horách už se povalují naprosto všude a není tam k hnutí, tajná konta všech tunelářů přetékají a už to nikdo ani nesbírá. Stovky tisíc se sice podařilo utopit v nápadech jako přímé vstupy do vysílání odkudsi z dálnice, ve kterých postava s chabou představou o české gramatice konstatuje, že jezdí auta. To však nestačí. Proto nejaká osvícená hlava vymyslela neoriginální seriál plný hloupých dialogů ve stylu To je vražda, napsala a zpracování německé detektivky. Ač se někdy s omezenou nápaditostí autoři trochu pohecují a dokonce to vypadá zajímavě, vše spolehlivě utne strašné obsazení a slabé výkony nesympatických aktérů. I když hlavní hrdinka při předříkávání naučeného textu nefuní jako v tom pořadu o vaření, má zas v seriálu dvojroli a točí se kolem ní, skoro bych řekl, výběr mnou neoblíbených herců. Cucáky co neznám, nepočítám. Když se pak přidá nedůsledná režie, je vymalováno. Naštěstí to, zdá se, zařízli, tak se z toho úplný odpad nestihl vyvinout. ()

rodo 

všechny recenze uživatele

Tento seriál měl opravdu velký potenciál, protože se mohl stát příjemnou komediální detektivní sérií. Bohužel zůstalo vše na půli cesty. V první řadě mi vadí přílišná doslovnost a předvídatelnost jednotlivých případů. Všechno je tu vysvětleno a skoro nic není ponecháno na diváka. Dalším aspektem, který mně přímo irituje, je neuvěřitelně infantilní humor. Pitvoření Jiřiny Bohdalové, kterou jinak jako herečku hodně uznávám, tady získává v některých pasážích až obludných rozměrů. Dále nechápu tu spoustu nelogických a nereálných situací. Jen za dva díly už je nestačím ani počítat. Mrzí mě to, protože jsem se docela i těšil na příjemné odlehčené detektivky a místo toho nám režisér Zelenka servíruje polopaticky vysvětlované případy s nepříliš povedeným komediálním střihem. Škoda ... ()

Reklama

qvark 

všechny recenze uživatele

Seriál vytvořený pro určitou cílovou skupinu, který je tímto odsouzen ke zdejší kritice a i já mám rád svoji polívčičku přihřátou....především nerozumím luxusní filmové stopáži jednotlivých dílů, přičemž každý z nich lze smést ze stolu evidentními logickými chybami....iritující herecký Jílkův projev v roli slabomyslného dr. Watsona umožňuje vyniknout Jiřině Bohdalové,která sbírá informace odposloucháváním ,tajných´ hovorů....mobily tu mají vůbec dosti patrný vliv na posun děje a sebedrsnější padouši ( nebo přinejmenším sprostí podezřelí ) vládnou nepochopitelnou potřebou vyřvávat svá tajemství do telefonu pokud možno uprostřed nejrušnějších prostor....takto by se dalo pokračovat v kritice asi dlouho...nějakou krimi atmosférou nejpřijatelnější je díl poslední, ovšem i ten vlastně nemá žádné logické opodstatnění: dovolím si SPOILER: Když už jinak docela dobře zvládnutá a uvěřitelně strašidelná postava vraha (Jiří Plachý ) umí skrývat ve sklepě svá tajemství díky zednickému umění, pak lze jen těžko uvěřit, že by svoji oběť jen tak ledabyle pohodil do kontejneru před barákem a tím přivedl ke svému domu pozornost ,vyšetřovatelů´... ()

donkocicak 

všechny recenze uživatele

Hodnotím zatím pouze po shlédnutí 1.epizody. Jde o velmi příjemnou záležitost, více humornou než detektivní, ale to mi nevadí. Složité zápletky typu Agathy Christie jsem ani nečekal. Jiřinka je nesmírně vtipná, jen Václav Jílek mi přišel takový nemastný, neslaný. Už teď se těším na další díl a mít tu možnost, pustil bych si ho hned teď, co jsem dokoukal 1.epizodu. A tak to má být. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Je-li kriminalista vyšetřující vraždy myšlení neschopný, tak by měl mít babičku, která si zpestřuje důchod objasňováním případů. Poručík Kamil Kalenda takový samozřejmě je a jeho judrbabka je pro něj jistě větší štěstí, než pro mne, který se na to rozhodl dívat. Od útlého dětství totiž nesnáším duchodkyně, které mají geniální nápady a instinktivně vedou vyšetřování směrem, který by profíka pouze upřímně rozesmál. A této paní bych její předchozí právnickou kariéru nevěřil ani kdyby mi ukázala červený diplom, na který celý týden poctivě dřela na plzeňských právech. ()

Galerie (223)

Zajímavosti (27)

  • Zdeněk Zelenka a Jiřina Bohdalová spolu pracovali na více než patnácti filmech (seriálech). (vyfuk)
  • V čase 1:19:56 přijde Květě Kalendové (Jiřina Bohdalová) SMS. Poté, co ji otevře, má na mobilu aktuální čas 11:43 a čas odeslání SMS 11:42 dne 1. května 2011. Nicméně e-maily, které Kalendová čte v čase 1:03:57, pochází až z roku 2012. V SMS se také nachází překlep – namísto slova „nehledejte“ je v SMS uvedeno slovo „nehlejte“. (David7)
  • Ve třetí epizodě si Kalendová (Jiřina Bohdalová) obleče kostým tlusté sedlačky z jedné z divadelních her a vydává za docentku Rybkovou. V epizodě „Smrt poštovní doručovatelky“ se divák dozvídá, že postava tlusté sedlačky se také jmenuje Rybková. Kalendová potom postavu sedlačky Rybkové hraje místo své kolegyně. (dmk)

Reklama

Reklama