Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Spolumajitel velkého hřebčína Graham McVeigh má dlouhodobé problémy se svým bratrem Teddym, vlastníkem polovičního podílu jejich farmy. Teddy se totiž v hazardu zadlužil italskému gangsterovi Brunovi Romanovi. Graham tedy navštíví Brunův bar, způsobí tam rozruch s pomocí dvou přinesených myší a v nestřežené chvíli zavolá Teddymu z Romanovy kanceláře. Později v noci bratra na odlehlém místě zastřelí. Další den „v sebeobraně“ zabije i Bruna Romana. Poručík Columbo má podle jeho plánu uvěřit, že Romano volal Teddymu, pak že ho kvůli nesplacenému dluhu popravil a nakonec přišel vymáhat peníze na Grahamovi. Jenže Columbo opět najde pár nesrovnalostí… (Česká televize)

(více)

Recenze (54)

majec4 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vrazda a vsetko okolo super pripravene, no vrah neratal, ze sa zamiesa aj miestna "rodina". Tato pomoc bola trochu nestandartna, Colombo ju musel prijat ci chcel, ci nehcel. Osobne mi to spojenie pripadu s mafiou nijak nevadilo. Od vysvetlenia mysiek mal porucik vraha v hrsti. Usvedcenie bolo super, az na konci cloveku dojde ako je ten zaver skvele pripraveny. Z mojho uhlu pohladu v tomto diely nebolo slabe miesto, takze dnes na plny pocet. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Columbo na gangsterský štýl, a teraz už pekne natvrdo aj s jeho únosom. Škoda toho spoileru v názve epizódy. Bez neho by ten napínavý záver mohol byť ešte napínavejší. Keď už sa poručík výnimočne ocitne v ohrození života, zachová sa správne „columbovsky“, teda žiadne veľké hrdinstvo. –––– Necháme popel popelem. –––– Skotsku se sodou. A málo sody. ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jednotlivé diely Columbovskej série sú spravidla zaujímavé a niekedy i napínavé. Jedinou ich systémovou slabinou je stereotypnosť postavy a jej konania. Tento diel ma zaujal práve preto, že sa vymyká z klasickej schémy a prináša niečo, s čím som sa u ostatných dielov stretol iba výnimočne. A tak som dal štyri hviezdičky originálnemu nápadu a prehliadol drobné nedostatky, ktoré tam ostali. ()

d-fens 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

jeden zo slabších dielov... R.Steiger ako godfather je slabý, a spolupráca s mafiou pri usvedčení vraha je pod poručíkovu úroveň. Nehovorím, že aj mafia môže mať svoj zmysel pre spravodlivosť, ale to by nemalo byť pre policajta ako "barlička" pri nedostatku dôkazov ... niečo podobné sme už videli v časti "Případ diplomatické imunity" ()

DocBrown 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Urcite jeden z nejlepsich dilu. Pote co se Columbo objevi na scene, tak nepokracuje pouze vysetrovani, ale dal se toho pomerne dost deje. Zaporak je ten s kulecnikovou kouli v hube z MASHe. Dokonce tu mame i naznak automobilove honicky. Jak Deux ex Machina tu epizodu obohati mafiansky boss (dabovany jako vzdy vybornym O.Brouskem). Ale nebylo to poprve, co musel Columbo pouzit nefer metody. Jen jsem nepochopil, jaktoze najednou Columbo neumi poradne italsky. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (3)

  • V tomto díle, když na Columba (Petr Falk) promluví Vincenzo Fortelli italsky, prohlásí Colombo, že je v italštině špatný. Přitom v díle Columbo: Smrt bere Jackpot z roku 1991 mluví Columbo na pohřbu italsky naprosto plynně. (Wishkah)
  • Jediná epizoda, ve které můžeme vidět Columba (Peter Falk) kouřit cigaretu. (Pepinec)

Reklama

Reklama