Reklama

Reklama

Dokumentace války

(TV film)
  • USA Shooting War
všechny plakáty

Obsahy(1)

Dokument s komentárom Toma Hanksa približuje 2.svetovú vojnu z pohľadu objektívov amerických kameramanov. Ukázané sú prevažne doteraz nezverejnené zábery, od vstúpenia USA do vojny, útoku na Pearl Harbor, cez vylodenie v Normandii, postupové boje na území Francúzska, odhaľovanie zverstiev v nemeckých táboroch, námorné boje v Tichomorí, vylodenie na japonskom ostrove Iwo Jima, až po atómový útok na Nagasaki. (T2)

(více)

Recenze (3)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Troufám si tvrdit ještě lepší než Price for Peace. Protože zatímco v prvním zmiňovaném se člověk občas neubránil pocitu nudy a patetizmu, druhý dokument je okořeněn dechberoucími autentickými záběry (nechápu jak se mohli zachovat v takové kvalitě) a jako výpovědní hodnota je tento snímek o třídu údernější a přímější než první zmiňovaný. Filmem provází Tom Hanks, jakožto decentní vypravěč. Tento fakt překvapivě nevadí a nijak neruší. Celkově tak nelze jinak, než tento snímeček vřele doporučit všem, kteří se zajímají o válku. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Vojnový kameramani v akcii a ich doteraz poväčšinou nezverejnené zábery z armádneho archívu, sila, smutné a drastické "vojnové peklo". /80%/ ()

Decker 

všechny recenze uživatele

Fantasticky dokument, ktery je mozna jeste o chlup lepsi nez Price for Peace. Zachycuje kameramany a fotografy, kteri porizovali ty nejnebezpecnejsi zabery jake si dokazete predstavit. Spousta z nich polozila zivot kvuli tomu aby podali svedectvi o faktech druhe svetove valky a to jak o prime konfrontaci s nepritelem tak i nasledky atomoveho vybuchu na Japonsko anebo objeveni zverstev pachane nacisty ve vyhlazovacich taborech smrti. Nemohu tento dokument nez doporucit nebot spousta zaberu je natolik silna a emotivne vypjata ze malokoho nechaji chladnymi. Zaroven velmi potesi ze celym filmem provazi ponekud zarostly Tom Hanks a doplnuje decente obsahovou stranku techto kontroverznich a dechberoucich zaberu. ()

Reklama

Reklama