Reklama

Reklama

VOD (1)

Námorný seržant Mike Stevens (Armie Hammer) dostane rozkaz zlikvidovať v púšti vodcu teroristickej bunky. Mike je dobrý sniper, ale v rozhodujúcej chvíli zaváha a situácia sa osudovo zvráti. Spolu s kolegom Tommym (Tom Cullen) sa musia dať na útek a bežia priamo do mínového poľa, kde Mike stúpi ľavou nohou na mínu. Úplne sám a bez možnosti pohybu musí prežiť najbližších 52 hodín. Tak dlho totiž trvá záchranná misia, ktorý by mu mohla zachrániť život. Ide len o to, či to psychicky a fyzicky vydrží. Pátrajú po ňom teroristi, ohrozujú predátori, slnko, smäd a blíži sa piesočná búrka... (TV JOJ)

(více)

Videa (16)

Trailer 1

Recenze (74)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Zatímco při terapii u psychiatra se standardně sedí na gauči, mariňák Mike Stevens při ní stojí na kusu železa.. Italské autorské duo Fabio a Fabio zastávalo ještě před natáčením názor, že mít šarmanta Armieho Hammera v hlavní roli znamená pro jejich film smrt. Neměli pravdu, byl mrtvý už dávno.. Utopen v zbytečných monolozích, s ohledem na obsah šílené délce, nefunkčních halucinacích a papírem šustícím filozofování, při němž si voják stojící na nášlapné vartě ujasňuje životní priority (v tomto případě alespoň ještě jednou rozeznít Annalbell jeho výsosti paní Wallisové). Nestydatý spoiler: S myšlenkou na pískem zavátý rezavý berberský kastrol (či něco v tom smyslu) si už od začátku nelze nepohrávat.. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Po snímcích ´Pohřben zaživa´ či ´127´ tu máme další drama jednotlivce na pokraji hrůzy a vlastní smrti. Africká poušť a voják jednou nohou stojící na mině. Má statisticky pouze 7% šance, že není funkční. Kavalerie je sice na cestě, ale než vlivem okolností dorazí, uběhne ještě mnoho hodin. Celkově víc jak jeden den. Psychologické drama poukazující na psychiku člověka v takové situaci, jeho prožitky, zážitky a snaze přežít. Striktně natočený snímek, který pochopí snad jen ten, kdo pamatuje základní vojenskou službu a vojenské cvičení ve vší parádě. Stát dlouhé hodiny na místě a nepohnout se, ve dne horko, v noci zima, hlad, žízeň, pomalu se dostavující bezmoc, zoufalství, deprese a halucinace. A pod nohou mina. Psychologický thriller se solidním příběhem velmi dobře natočený. Jen ten začátek vyznívá podivně. Je možné, aby odstřelovač z lidskosti odmítl splnit rozkaz jenom proto, že cíl je na svatbě? No, říká se, že ve válce je možné všechno, tak asi ano. ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Začiatok ma bavil a tým to skončilo. Ako Armie Hammer skočil na mínu a ako sa čas priblížil ku konečne dĺžke filmu, to začínalo byť čoraz viac nudné. Tvorcovia si vykopali hrob hlavne tým, že je film prišli dlhý, pretože stáť na míne celý film, kde sa skoro celý čas nič nedeje, to skrátka nemôže fungovať. Natočené je to pekne, keby sa to ale zostrihalo na takých 85 minút, určite by to nielen mňa viac bavilo, ale navyše by sa tam viac dialo a hlavne by to malo lepšie tempo. Záver filmu trošku predvídateľný, ale stále je fajn a radím ho medzi klady. 55% - 3* ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Pominu-li né příliš přirozené a racionální chování jak během prvotní akce, tak i potom - se jedná o písečnou nudu. Vyloženě mi pila krev ta vydírající a zejména generická hudba, co na sílu se snaží tahat z diváka emoce. A nesmíme opomenout naprosto frustrující chování toho milého pána, co tam našeho hrdinu poučoval, místo toho aby se mu snažil nějak pomoct. Bylo znát, že se scénárista snaží držet pevných mantinelů jen aby hlavní postavu udržel na té mině. Závěr je pohádkovej a jediné co mohu pochválit, tak pořádné nazvučení zbraní, za to i dávám jednu hvězdu, vlastně za zvuk celkově. Uvidíme co nabídne Wall. ()

Plaque 

všechny recenze uživatele

Vojna je sviňa, to vie asi každý. Ale skutočná kurva je až vojna so samým sebou... Horšie je, ak si všetky svoje mindráky musíš ísť vyriešiť do púšte a zostať stáť nejaký ten víkend na... No čo vám poviem, vzdal by som to asi po prvej hodine, som strašne netrpezlivý a neviem s tým nič robiť. Až sa divím, že tu som vydržal až do konca. Tie vnútorné obrazy a vyrovnávanie sa so samým sebou, to ma fakt bavilo. Oceňujem aj nápad o vojne proti psychike. Všetko to pozitívne však zabila stopáž, keď som mal pocit, že sa to dalo s nadhľadom zvládnuť v priebehu hodinky... Ale toto? Tá pol hodina bola už pretlakom a vo výrobnom procese to vyzeralo asi takto: "A čo by sme ešte mohli?" "Neviem, zopakujme tatka, alebo vlkov, tých sme mali iba dvakrát". V konečnom dôsledku mi to pripadá ako video zo svadby. Kameraman si vypýta nehorázne prachy a tak vám musí ponúknuť patričnú stopáž. Čo na tom, že sa stále pozeráte na tých istých ľudí, len z iného uhla, ako predvádzajú čoraz horšie tančeky s čoraz viac červenými očami... ()

Galerie (24)

Zajímavosti (5)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v španielskej Barcelone. Scény z púšte boli filmované na Kanárskych ostrovoch. (MikaelSVK)
  • Skladba v záverečných titulkoch nie je náhodná: je to pieseň, ktorú citovala postava Berbera (Clint Dyer) v scéne filmu. (Arsenal83)

Reklama

Reklama