Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Wendy Darlingová je romantička s velkou fantazií a touhou po dobrodružství. Chtěla by napsat knihu o pirátech a bratrům Johnovi a Michaelovi vypráví po večerech příběhy o Peteru Panovi. Její sny občas komplikují život nejen jí samotné, ale i jejím blízkým. Jednoho večera se u ní v pokoji objeví Peter Pan s vílou Zvoněnkou. Hledají chlapcův vzpurný stín, který tu zůstal po předchozí noci, kdy Peter za oknem poslouchal dívčino vyprávění. Dívka mu utržený stín znovu přišije a Peter jí na oplátku vypráví o Ztracených chlapcích. Přemluví ji, aby s ním odešla do Země-Nezemě, plné dobrodružství, kde neplatí pravidla dospělých. V Zemi-Nezemi se Wendy stane svědkem útoku kapitána Hooka na Ztracené chlapce a sama málem padne za oběť chlapcům, jimž žárlivá Zvoněnka namluvila, že je pták, kterého mají sestřelit. Její bratři se dostanou do rukou Hooka, který je společně s indiánskou princeznou uvězní v jeskyni zaplavované vodou, ale Peter Pan je osvobodí, i když je nucen svést se zuřícím Hookem souboj na život a na smrt. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (207)

Zhago 

všechny recenze uživatele

Hooodne slaby prumer. Deti budou z filmu odvareny (diky ceskemu dabingu), ale dospelaci se budou casto nudit a divat se na hodinky. Nezachrani to ani par hlasek (ktere jsou jakoby z jineho filmu) ani pekna hudba JN Howarda. A co je docela velkym zklamanim, to jsou triky. Tech 100 milionu neni skoro nikde videt a jeste k tomu, ze jsou pod trikovymi scenami podepsany lidi z ILM, chce se mi brecet. Asi je vetsina zamestnana Lucassovymi Star Wars, jak poznamenal muj kolega :) Ale na druhou stranu je castecne na platne videt, ze si herci nataceni uzivali (hlavne Jason Isaacs)... ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

Tak tato rozpravka patri do mojej osobnej TOP 20 najoblubenejsich rodinnych filmov. Skvele herecke obsadenie na cele s Jasonom Isaacsom a sympaticke ustredne duo Jeremy Sumpter a Rachel Hurd- Wood (ta chemia medzi nimi je neopisatelna, iskri to medzi nimi ostosest), k tomu kuzelny pribeh, nadherna Howardova hudba, prekrasna vyprava a slusne triky.......vysledkom je jedna z najkrasich novodobych rozpravok ktora kuzelnou atmosferou prebija dokonca aj Harryho Pottera. Pochvalu si zasluzi aj skvely slovensky dabing. Tana Pauhofova a Marek Fasiang maju prijemnu farbu hlasu, skratka radost pocuvat. ()

Reklama

Lynn 

všechny recenze uživatele

Byla by to pěkná adaptace nesmrtelné knihy J.M. Barrieho, mezi Wendy a Petrem Panem to pěkně jiskřilo..., ale výprava a vůbec celá vizuální složka byla přehnaně kýčovitá. Konec pak byl až příliš zdlouhavý, chyběla mu výrazná pointa a proto víceméně nudil. Na opravdu povedeného Petra Pana si tak budeme ještě nějakou chvilku muset počkat. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Zamlada mi moje mamka říkala, že jí všechny anglické/americké pohádky přijdou pitomé, a dodnes jsem nenašla způsob, jak se od tohoto předsudku oprostit a dívat se na věci aspoň trochu tak, jak doopravdy jsou. Takže kdo ví, jestli je Peter Pan doopravdy pitomý, ale dost mi tak přišel. Nicméně oceňuji, že děti hrají děti. Kdybych to viděla v patřičném věku, tak by to na mě možná nějaký vliv mělo, ale zároveň si nedovedu představit, jak by si můj potenciální dětský mozek vysvětlil ten konec a Peterovo rozhodnutí. ()

Xavi6 

všechny recenze uživatele

Na konci jsem se lekl, že se Petr Pan opravdu změní, naštěstí nic nepokazili ani zde ve filmu z dějové stránky. Popravdě, čekal jsem, že se bude jednat tedy jenom o Petra Pana, ale on se děj v podstatě točí kolem něj a dějová linie na něm nezáleží, ale na malé holčičce Wendy. Je to opravdu pěkná pohádka, jediné co mě štvalo byly nepovedené grimasy a vůbec výběr víly, která se celou dobu točila kolem Petra Pana, to mi přišlo až velice nevhodné, ale jinak dobrý. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (37)

  • Na návrhu Zvoněnčina (Ludivine Sagnier) kostýmu se podílela i samotná Ludivine Sagnier a Janet Patterson. Každý den pak zabralo jeho oblékání 55 minut. (JARDAHONDA)
  • Počas šermiarskych súbojov prišiel Jeremy Sumpter (Peter Pan) takmer o hlavu. (Raccoon.city)
  • Veškeré pohyby Zvoněnčiných (Ludivine Sagnier) křídel je počítačová grafika. (JARDAHONDA)

Související novinky

Pražský filmový orchestr se vrací

Pražský filmový orchestr se vrací

16.10.2011

Příznivci filmové hudby budou mít již brzy další příležitost k nevšednímu zážitku. Ve středu 23. listopadu v 19:30 se v pražském Rudolfinu uskuteční další koncert Pražského filmového orchestru, který… (více)

Reklama

Reklama