Reklama

Reklama

Texaský masakr motorovou pilou 2

(festivalový název)
  • USA The Texas Chainsaw Massacre 2 (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Dva kluci se vydávají na největší pařbu svého života, když jim cestu zkříží neznámá postava s motorovou pilou. Stretch, které zavolají do rádia vyslechne jejich vraždu v přímém přenosu. Netuší tím, že se dostala sama na seznam mrtvých a zdá se že texaský masakr ani po 13ti letech neskončil... Po útoku v rádiu (kde přežije) se sama na vlastní pěst rozhodne vypátrat vrahy, ale končí v zajetí. Na pomoc přichází "Levák" (Dennis Hopper). (Rodriguez)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (128)

Jino 

všechny recenze uživatele

Tak to je sousto. Šílená rodinka je zpět, tentokrát to ale už není horor, spíše komedie, tolik kostí co tady jsem viděl myslím že naposledy v Armádě temnot a to byl aspoň černý humor, ale tohle? Jednu hvězdičku dávám za Dennise Hoppera a jeho šílený výkon, který mě už po chvíli začal nudit a za tam toho borce s tou kovovou destičkou v hlavě - ten se mi strašně líbil. Co ale filmu značně podráží nohy jsou již tady mnohokrát zmiňované kulisy kostí, které měli ukázat jak to u nich doma vypadá. Ale svou neustálou přítomností (což je skoro v každém záběru v druhé polovině filmu) začínají lézt na nervy. Dost špatné. ()

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Tak přesně tenhle styl mám opravdu hodně v oblibě. Dvojka Texaského masakru vyhání všechny možné úchylnosti do maxima, značně vše přehání a chrlí na nás jednu divnější postavu za druhou... a Leatherface je zde ještě jedna z těch normálnějších. Bizarnost je slovo, které tento film vystihuje snad nejlépe. Navíc, hlavní hrdinka nejenže je charismatická, ale počíná si docela inteligentně, takže jen ona sama vydá za 15 nablblých teenagerů. Co se týče dalších postav, Leatherfaceův brácha je jeden z největších magorů, které jsem měla šanci v rámci žánru vidět. A náš milý zabiják s nezdravou fixací na svou motorovku? Inu, umíte si představit zamilované a přerostlé pětileté děcko? Tak přesně takhle na mě působil:). Gore scén je tu hojně, ale dočkáme se i velmi osobitého humoru, výtečných hlášek a slušných hereckých výkonů. Zbývá dodat, že pokud čekáte něco podobného jako byl první díl, radši na to rychle zapomeňte, protože tohle je opravdu o něčem trochu jiném. ()

Reklama

Joker Punx 

všechny recenze uživatele

Druhý díl Texaského masakru. Tento díl už je víc spíš černá komedie než čistý horor. Opět se nám tady vrátil Jim Siedow z prvního dílu, v roli magorskýho kuchaře z rodinky kanibalů. Leatherface je tady spíš komickou postavou, ovšem nejlepší z magorů tady je herec Bill Moseley v roli Chop-Topa - Ten předvedl fakt skvělý výkon - Vyšinutej hippie magor :D Nejvíc co mě tady tak sralo byl herecký výkon Caroline Williams v roli Stretch. To jak furt histericky řvala když měla strach z magorský rodinky, tak mi lezla na nervy, strašný jak moc trapně přehrávala. Dennis Hopper v roli poručíka Leftyho byl docela dobrej i když mě moc v té roli nesedl. Neřekl bych vůbec že tenhle díl natočil stejný režisér Tobe Hooper - Nemá to už vůbec tu atmosféru jako první díl, ale přesto mě to hodně bavilo, gore efekty jsou tady dobrý a hudba taky nebyla špatná. Miluju tyhle starý béčka. ()

petero 

všechny recenze uživatele

The Texas Chainsaw Massacre 2 - The Horror Show. A vedľa kolónky horor prosím zapísať komédia. Tobe Hooper sa rozhodol, že dvojka TCM už nebude čistokrvný horor ale hororová komédia. Ako vidím kopu ľudí to sklamalo, ja som sa bavil. Dennis Hopper vyzbrojený troma motorovkami si ide vyrovnať účty so šialenou rodinou Sawyerových. A ja že kde si takí klasici ako Raimi a Coscarelli brali inšpiráciu? No predsa od Hoopera. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele

Během těch třinácti let mezi prvním a druhým dílem musel Tobe Hooper podstoupit lobotomii, jinak si to vysvětlit nedokážu. Vše, co z jedničky dělalo vynikající a silný zážitek, je u druhého dílu nahrazeno vydatnou porcí stupidity a trapnosti. Pár černohumorných hlášek bylo vtipných, dvě tři scény měly určitou atmosféru, ale to je jinak všechno. Uncut version je navíc ještě pekelně dlouhá. A ani ten Dennis Hopper nebyl žádná sláva. Chápal bych, kdyby tento film natočil někdo cizí, kdo se chce přiživit na úspěchu jedničky, ale jak tohle mohl vytvořit sám Hooper, to vážně nepobírám... ()

Galerie (124)

Zajímavosti (20)

  • V rozhlasové stanici můžete vidět na stěně plakát skupiny Fine Young Cannibals. (Chatterer)

Reklama

Reklama