Reklama

Reklama

Texaský masakr motorovou pilou 2

(festivalový název)
  • USA The Texas Chainsaw Massacre 2 (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Dva kluci se vydávají na největší pařbu svého života, když jim cestu zkříží neznámá postava s motorovou pilou. Stretch, které zavolají do rádia vyslechne jejich vraždu v přímém přenosu. Netuší tím, že se dostala sama na seznam mrtvých a zdá se že texaský masakr ani po 13ti letech neskončil... Po útoku v rádiu (kde přežije) se sama na vlastní pěst rozhodne vypátrat vrahy, ale končí v zajetí. Na pomoc přichází "Levák" (Dennis Hopper). (Rodriguez)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (128)

kobejn 

všechny recenze uživatele

Narozdíl od syrové a vážně míněné jedničky, je dvojka roztomilou absurditou na pomezí mezi hororem a komedií a velmi vtipnou sebeironickou hrou, která paroduje jak horory s jejich "smrtelně" vážnym laděním, tak komedie a jejich "nevázanost". Hooper natočil geniální pokračování, právě proto, že téma "masakru" uchopil naprosto jinak a stvořil nový originál. ()

JAn 

všechny recenze uživatele

Texaský masakr motorovou pilou a černá komedie? Prosím, dobrou chuť! Po dusivé jedničce nám Hooper ukazuje, že i z rozřezané hlavy může stříkat funny blood a že i retardovaní psychopati se můžou zamilovat. Odlehčená rovina pak dává plně vyznít vážně míněným scénám. Tou nej je jistě ta, kdy se jedna z obětí probudí z bezvědomí a uvědomí si, že její nejlepší přítelkyně má na obličeji její tvář. Rozhodně zde ale nehledejte intenzivní pojetí prvního dílu. Jen se pohodlně usaďte v křesle a příjemně se bavte. Šerif Hopper se jistě postará o své... Teď už záleží jen na vás, jak se rozmyslíte. Sex or the chainsaw? But the saw is family... ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Oukej, takže toto je asi niečo, čo si niekto, kto nemá rád horory, predstavuje pod slovným spojením "Texaský masaker motorovou pílou". Hektický lacný trash s preexponovanými postavami, ktorých do deja ženie účelovosť (tá zápletka s telefonátom do rádia stojí na tom, že speaker nechcel zložiť, veď "oni zložia sami"!) a štylizácia (Dennis Hopper sa ozbrojí motorovkou, aby mohol byť záverečný chainsaw fight). A k tomu jedna z najhorších scream queens ever. Tobe Hooper je mizerný režisér, ktorý akýmsi zázrakom v roku 1974 nakrútil jeden z najlepších hororov všetkých čias. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Závidím lidem, kteří si Texaský masakr motorovou pilou 2 dokázali užít. Já se snažil a rozhodně jsem od filmu neměl žádná velká očekávání - dopředu jsem věděl, že pokračování si jde svou vlastní cestou hororové komedie a s prvním Texaským masakrem téměř nic společného nemá. Nicméně i jako samostatný úkrok jiným směrem mě to absolutně minulo, nebavilo a ke konci už otravovalo. Nepříčetný Dennis Hopper mávající kolem sebe motorovou pilou je sice silné lákadlo (na něj jsem se těšil nejvíc), bohužel tím ospravedlnění přítomnosti jeho postavy ve filmu končí a moc překvapivého toho ke konci nepředvede. Zbytek už snad ani nemá smysl zmiňovat - poslední minuty snímku v lepším případě kopírují první díl, v horším případě se snaží o podivný parodický humor, nad kterým jsem jen kroutil hlavou - to vše v kýčovitých kulisách, které dovolil vyšší rozpočet fušerského studia Cannon Films. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Se mi líbí jak všichni hážou špínu na Texas Chainsaw 3D(2013) s plnou hubou keců o tom jakéže to není degradování původních filmů a Hooperova odkazu a přitom hned tahle hooperova dvojka je srašná šulinovina. Vyzdvihnul bych saviniho masky, triky, dekorace, rekvizity ale jinak je to uřvaná a hlavně nudná pakárna která mi prostě nefungovala ani když jem už po pěti minutách pochopil, že to je nutné vnímat z nadhledem a zcela rezignoval na očekávání jedničkovské atmosféry.... U třidéčkovského chainsawu jsem se aspoň bavil. ()

Galerie (124)

Zajímavosti (20)

  • Vo filme je použitá narážka na film Rambo III (1988), ktorý vznikol o dva roky neskôr. (Paldiny)
  • Film se natáčel od června 1986 do 4. července téhož roku v Austinu a Prairie Dell. (henrycruel)

Reklama

Reklama