Reklama

Reklama

Maudie

  • Irsko Maudie (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Maud (Sally Hawkins) je inteligentní žena se zářivýma očima, kterou od dětství trápí artritida a každý pohyb je pro ni utrpením. Protože ale touží po nezávislosti na své až příliš starostlivé rodině, odpoví na inzerát, ve kterém 40letý starý mládenec Everett (Ethan Hawke) hledá hospodyni. Přestože to Maud v kuchyni vůbec nejde a většinu času tráví malováním, postupem času si Everettovo srdce získá. Když oběma dojde, že je mezi lidmi o Maudiny obrázky a kresby zájem, je to právě Everett, kdo ji podporuje v další snaze. Díky svému úsilí a přátelství s Everettem se z Maud nakonec stane slavná umělkyně. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (100)

Martrix 

všechny recenze uživatele

Původně jsem chtěl napsat jak moc mě mrzí, že i když udělali Ethan Hawke, Sally Hawkins a taky Aisling Walsh nádherný film, že je téměř celý smyšlený. Chtěl jsem psát o tom, že v biografii Lance Woolavera není životní příběh Maud zdaleka tak romanticky laděný. Ale víte co? Kašlu na to. Ano, strašně moc si toho scénáristka domýšlela a idealizovala, ale povedlo se jí nacpat mi knedlík do krku a dojmout mě. Ne skutečným příběhem Maud Lewis, ale tím vymyšleným, kterému dali život Sally Hawkins s Ethanem Hawkem. Tolik niterných pocitů a taková koncentrace potlačených emocí...nic co bych chtěl vidět v kině...ideální film pro zimní večer. Film, po kterém máte velkou potřebu říct vaší drahé polovičce: promiň, že jsem občas bručoun, mám tě moc rád. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Povedlo se najít herečku, která to celé utáhla sama. Zpočátku obdivujete její sílu se sebrat, utéct v tom stavu z domova, vnutit se starému bručounovi do baráku. Pak přijde další pecka, kdy ona bručounovi převrátí život vzhůru nohama a je z toho láska jako trám. Se vším všudy. A to všechno prosím trvá dvě hodiny a nenudil jsem se ani chvíli a v závěru se úplně v klidu nechal dojmout jako malý kluk. Skvělý, řekl bych oskarový výkon Sally Hawkins, ovšem Ethan Hawke se taky neflákal. 85% ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Krásný a dojemný příběh, ze kterého přímo tryská upřímnost a lidskost, což bylo až hmatatelné. Dlouho jsem takový film neviděla. Nechtěla jsem se od něho odtrhnout. Před Sally Hawkins musím smeknout. To byl tedy výkon. Při sledování jsem měla chvilkami pocit, že se mi ruce taky kroutí artritidou. Ethan Hawke mě velmi mile překvapil. Mám ho zařazeného v poněkud jiné škatulce. Pořád nedokážu pochopit, kde se v Maud brala ta obrovská vnitřní síla, která ji poháněla ve všem, co dělala, tedy vlastně v malování. Malování jí taky jistě dávalo sílu. Měla čisté srdce. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Nádherne spracovaný životopisný snímok o jednom veľmi sympatickom človeku - žienke s veľkým srdcom a nesmierne krásnym vnútrom... Je to síce ako voziť drevo do lesa, ale musím sa aj ja pridať. Výkon S. Hawkins je dychberúci a jednoznačne hrá prím naprieč celým filmom. Tú dámu by mal čakať oscar. Aj čo sa týka samotného príbehu tak som spokojný. Napriek pomalšiemu tempu zaujímavé, dramaticky silné a smerom ku koncu i s konštantne narastajúcou emotívnou stránkou. Silný nadpriemer. 85/100 ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Působivý a od samého počátku chytlavý životopisný snímek o ženě, jejíž příběh dle mého názoru stále není ve všeobecném povědomí českých lidí. Prostřednictvím kvalitně ztvárněného počinu Aislinga Walshe se s artritickou, avšak inteligentní a talentovanou ženou seznamujeme a její životní pouť zanechává v divákovi znatelnou stopu. Pochválit musím nejen herecké výkony ústřední dvojice, ale také zvolené prostředí, vylíčení doby a kameru. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (12)

  • Na konci svého života prodávala Maud Lewis (Sally Hawkins) obrazy za 7 až 10 dolarů. V květnu roku 2017 byla malba „Portrait of Eddie Barnes and Ed Murphy, Lobster Fishermen“ vydražena za trojnásobek odhadované ceny, $45,000. (schwita)
  • Snímka bola v príprave celkovo trinásť rokov a kamery bežali počas šiestich týždňov na jeseň roku 2015 (posledný záber patril zimnej krajine a bol natočený koncom januára 2016). Paralelne s touto snímkou bol o Maudie pripravovaný aj ďalší film, kde ju mala stvárniť Rachel McAdams, z toho ale nakoniec zišlo. (classic)
  • Herečka Sally Hawkins si starostlivo naštudovala svoju postavu Maud. Počas prípravy maľovala tri až štyri hodiny denne, mala učiteľku tanca i inštruktorku, ktorá jej pomáhala pochopiť ľudí s reumatickou artritídou. Vžila sa do svojej postavy natoľko, že po skončení každého natáčacieho dňa sa pomocou strečingu a jogy dostávala späť k sebe. (classic)

Reklama

Reklama