Reklama

Reklama

Miluj mě, jestli to dokážeš

  • angličtina Love Me If You Can
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dokument Dagmar Smržové otevírá tabuizované téma sexuální asistence pro hendikepované a nabízí citlivý pohled do intimního života lidí s postižením. Všichni chceme milovat a být milováni. Zdraví nebo nemocní, silní nebo slabí ... Stejně tak Adam a dva Tomášové, hendikepovaní mladíci, jejichž touha po ženské náruči zůstává nenaplněna. Pak se ale rozhodnou to změnit a vydají se na dobrodružnou cestu za vlastním uspokojením... Budeme je litovat nebo jim fandit? Bude nás to pobuřovat, nebo pro ně najdeme pochopení..? Sex a intimní život lidí, kteří nejsou mladí, krásní, svižní a fyzicky schopní, bývá mnohdy považován za něco nemístného, nebo vlastně neexistujícího. Přesto tady je. Režisérka Dagmar Smržová otevírá toto tabuizované téma na příběhu trojice mladíků, kteří se rozhodnou, že se nevzdají své touhy po lásce. Svým filmem demonstruje úskalí, která jim kladou jejich postižení, a dotýká se tak v České republice zatím málo známého tématu sexuální asistence. (Artcam Films)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (40)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Tak to je kafkárna...opravdu česká cesta...sexuální asistentka pro hendikepované vozíčkáře a ona ta paní nemá doma (respektive v místě, kde své služby vozíčkářům poskytuje), bezbariérový přístup! Vozíčkáře je tam nutné složitě přenášet. A školitelka sexuálních asistentek je...chvilka napětí...Němka! Služba je to jistě záslužná, ale točit o tak tabuizovaném fenoménu takto koncipovaný dokument, to nevidím jako progresi... ()

Narya89 

všechny recenze uživatele

Po skoro dvouleté zkušenosti práce s postiženými lidmi mohu souhlasit, že většina z nich má (stejně jako zbytek populace) potřebu určitého fyzického kontaktu a blízkosti s jinými lidmi. Ta se může manifestovat různě - přes tendenci být vám blízko, po objímání či doteky, až po nevhodné sexuální narážky, kdy mě např. jeden klient opakovaně žádal, abych mu udělala striptýz. Je to ale lidské a musíme chápat, že nižší inteligence z nich nedělá stroje bez fyzických potřeb. Proto chápu, že byla jen otázka času, než se v rámci lidskoprávního hnutí rozvine i sexuální asistence pro postižené - nakonec je to business jako každý jiný a pokud jsou ochotni si zaplatit (často samozřejmě více), tak se najdou i zájemkyně. Co je pro mě trochu zarážející, je nicméně genderový rozměr, kdy se stále mluví jen o mužích najímajících si ženy. To už je v západních zemích poměrně běžné a akceptovatelné. Ale co postižené ženy? Ty snad nemají žádné potřeby? Samozřejmě, že ano. Nebo co gay muži? Zkrátka to, že muži potřebují hetero sex, se ještě dá společensky diskutovat, ale ženy nebo snad jiné sexuální orientace, to už je jiná otázka. Jasně se nám na tom ukazují omezení současného diskurzu, který přece jenom ještě potřebuje nějakou dobu zrát, aby bylo možné otevřít debatu o tomto problému v celé jeho šíři. ()

Reklama

klukluka 

všechny recenze uživatele

V době vzniku dokumentu velmi aktuální téma, vhodní respondenti, dobře naročené i sestříhané, ale ten konec přišel nějak moc brzy..? Pocity před "akcí" režisérka s aktéry promrskala do nejmenších podrobností, mně by ale zajímalo, jak se všichni zúčastnění cítili po tom. Co se jim honilo v hlavě? Je to to ono? Stálo to za všechny ty útrapy a peníze? A co na to protistrana? Dá se tento druh "asistence" vůbec vyvážit penězi? Těch nezodpovězených otázek je na dokument nějak moc? Má snad vzniknout nějaké pokračování? ()

Gore 

všechny recenze uživatele

Zajímavé téma, ale zpracování bídné. O sexuální asistenci se toho moc nedozvíme, jen záběr ze školení a to je vše, takže dokument není ani tak o asistenci, jak spíš o touze 3 handicapováných mladících mít sex a jejich cesta za prostitutkami. A přitom možností, jak dané téma uchopit a zpracovat je spousta. Škoda velkého potencionálu, který klouže jen po povrchu. ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Tento film spĺňa všetko, čo by správny dokument mal mať a čo by sme od neho mohli žiadať. Objavuje a otvára novú, tabuizovanú tému, ktorá je nielen dráždivo provokatívna, ale aj veľmi aktuálna a zaujímavá, odvážne sa do nej ponára, má k dispozícií zainteresovaných aktérov, ku ktorým sa dostáva do maximálnej blízkosti, ale invázia do intímnej sféry je menežovaná s mimoriadnym citom, spracovaný je s nadhľadom a dostatočným odstupom a forma výsledného diela je príťažlivá, informuje, nenudí a vzhľadom k svojej téme a protagonistom prekvapivo nie je ani ťaživo depresívna či melancholická, ale práve naopak. Vysoké hodnotenie aj za trojicu hrdinov pre ich odvahu ísť otvorene a s optimizmom proti svojmu osudu aj konvencií tam, kde zdraví, mladí a krásni furt lamentujú, aké majú nešťastie! ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Film se původně natáčel jako televizní dokument a vznikl za pouhých 10 dní. (Piky.89)

Reklama

Reklama