Reklama

Reklama

Inventura Febia

(seriál)
Krátkometrážní / Dokumentární
Česko, 2011

Režie:

Fero Fenič, Jan Němec, Vladimír Drha, Petr Slavík, Robert Sedláček (více)

Scénář:

Fero Fenič, Jan Němec, Vladimír Drha, Petr Slavík, Robert Sedláček (více)

Hudba:

Martin Němec

Hrají:

Václav Klaus, Jiří Bartoška, Miroslav Sládek, Josef Zíma, Karel Gott, Helena Vondráčková, Marta Kubišová, Václav Havel, Otakar Vávra, Lída Baarová (více)
(další profese)

Epizody(52)

Recenze uživatele swamp k tomuto seriálu (2)

První kroky (2011) (E01) 

První díl cyklu Inventura Febia nám předkládá dva krátké dokumenty. Fero Fenič nám představí Odsud - potiaľ (Zpověď lidí žijících v nejzápadnějším a nejvýchodnějším cípu bývalého Československa...) a Jan Němec přiloží Zprávu o jednom procesu (Dokument o znovuotevření případu, ve kterém bratranci Barešovi unesli autobus plný studentů i s řidičem a chtěli se takto dostat na Západ. Řidič a jeden z bratranců byli zastřeleni na místě, druhý z bratranců byl odsouzen k trestu smrti a třetí k trestu odnětí svobody. Jak však vyplouvá na povrch, žádný z nich neměl v úmyslu někomu ublížit, šlo o pouhý pokus o to, dostat se z komunistického Československa, čemuž mělo být za každou cenu zamezeno... kde tedy leží vina?). Oba byly původně samostatnými díly cyklu Oko - pohled na současnost. ()

Arnošt Lustig a Sühnezeichen - ve znamení pokání (2011) (E19) 

Devatenáctý díl cyklu Inventura Febia nám předkládá dva krátké dokumenty. Medailonek Jana Němce o Arnoštu Lustigovi, jenž vzpomíná na věci, které tak ovlivnily jeho život (z pořadu GEN - 100 Čechů dneška) a Zuzana Meisnerová volně tématicky navazuje dokumentem Sühnezeichen – ve znamení pokání, kde můžeme vidět "generační potomky Nacistů", kteří v Praze pomáhají starým lidem - přeživším nacistického vyvražďování (z cyklu Oko - pohled na současnost). ()

Reklama

Reklama