Reklama

Reklama

Inventura Febia

(seriál)
Krátkometrážní / Dokumentární
Česko, 2011

Režie:

Fero Fenič, Jan Němec, Vladimír Drha, Petr Slavík, Robert Sedláček (více)

Scénář:

Fero Fenič, Jan Němec, Vladimír Drha, Petr Slavík, Robert Sedláček (více)

Hudba:

Martin Němec

Hrají:

Václav Klaus, Jiří Bartoška, Miroslav Sládek, Josef Zíma, Karel Gott, Helena Vondráčková, Marta Kubišová, Václav Havel, Otakar Vávra, Lída Baarová (více)
(další profese)

Epizody(52)

Recenze uživatele Snorlax k tomuto seriálu (13)

Vůdci a jejich voliči (2011) (E02) 

Nejdříve si politici čechrají peří a pak je vidět, kvůli komu. Tato kompilace se Feničovi obzvláště podařila. ()

Pop-idoly doby (2011) (E03) odpad!

Co se stane, když dáte bagristovi do ruky kameru a pošlete ho natočit film o nějaké známé osobnosti? Nevím, ale určitě to bude zajímavější, méně křečovité, méně odosobněné, než co natočili ti dva (Kopáčová a Sedláček). ()

Jiřina Jirásková a Jiřina Švorcová (2011) (E11) 

Dokument o Jiřině Jiráskové je koncipován spíše jako povídání pro dámský časopis, nesporně zajímavěji je podán ten druhý o Jiřině Švorcové. ()

Omyl doktora Horna a Tajemné kontakty (2011) (E14) 

Chaunův snímek o tom, jaké jsou lidé svině, je příliš ze života, než aby z něj člověku nebylo špatně po těle. Pirohova diskuse s pacienty psychiatrických léčeben, to je jiná, švanda od samého začátku do konce. ()

Miloš Kopecký a Stella Zázvorková (2011) (E15) 

Renesanční člověk a umělkyně oddaná svému řemeslu by mě dokázali zaujmout i pod vedením horších režisérů. Ale Jireš a Filip? Co víc si přát? Z tohoto dílu Inventury sálá neuvěřitelná pozitivní energie, doporučuji podávat před spaním, je to lepší, než bylinné thé. ()

Srdce na dlani a Jak se žije život po životě (2011) (E16) 

Nezvykle vyrovnané oba dokumenty, první je oprávněnou ódou na kardiochirurgy, druhý představí směsici lidí, kteří prožili klinickou smrt. Pro mě je celkem překvapením, že na dané kontroverzní téma natočila Činčerová vyvážený dokument. ()

Novicové a Svědkové Jehovovi (2011) (E25) 

Témata, z kterých se dal udělat fakt zajímavý dokument. Jenže nakonec vzniklo pusto prázdné poplkání o ničem, bez ladu a skladu, bez nápadu, bez zájmu. Jedna hvězdička za námět je až moc. ()

O čem sní ženy a Dolly Buster (2011) (E30) 

Srovnám-li obě práce Olgy Sommerové, čili sny mužů a žen, musím říci, že muži si dokážou lépe přiznat to, že potřebují ženy, a ženy jsou méně tolerantní. Sommerové se opět podařilo přinutit několik osob k velmi intimní zpovědi. Čili jednoznačně jde o perfektní dokumentaristickou práci. Zdeněk Podskalský dokázal něco, čemu bych nikdy nevěřila, natočil zajímavý rozhovor s Dolly Buster. ()

O čem sní muži a Pavel Tykač (2011) (E31) 

Olga Sommerová je vynikající dokumentaristka a proto jsem od ní očekávala vynikající dokument. A výsledek předčil mé očekávání. Jen malá vsuvka pro zdeny99: jak již sám název napovídá, mělo se jednat o výpověď mužů, proto zřejmě Sommerová nepřizvala ke spolupráci chlapce. Nějak mi unikl Feničův záměr propojení výborného dokumentu s výpovědí nezajímavého zbohatlíka. Marně dumám nad tím, čím naši společnost pan Tykač obohatil, čím pro ni byl přínosný, nebo alespoň zajímavý. ()

Radovan Lukavský a Jiří Kodet (2011) (E37) 

Bohužel se Chytilové naprosto nepodařilo přimět Kodeta ani k vyprávění, natož k tomu, aby pootevřel své nitro. ()

Jiří Suchý a Jiří Menzel (2011) (E40) 

Smoljakův Suchý je veselejší pohled na vtipného pána, Suchého Menzel je posunut více do filozofické roviny. No jo, bavil mě víc díl o Suchém. ()

Reklama

Reklama