Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Náš kamarád Paddington se už šťastně usadil s rodinou Brownových a je oblíbeným členem místní komunity. Aby mohl koupit ten nejlepší dárek ke 100. narozeninám jeho tety Lucy, začne pracovat. Cesta za dobrodružstvím začne, když je tento dárek ukraden... (Vertical Entertainment)

Videa (10)

Trailer 6

Recenze (208)

Soweek 

všechny recenze uživatele

Narozdíl od prvního Paddingtona, King ve dvojce daleko více upřednostňuje styl Wese Andersona, což je přesně směr, kterým se podle mého názoru měl ubírat už prví díl. Výsledkem je tedy kouzelná echt britská rodinná pohádka, vyprávěná a znázorněná ve stylu Grandhotel Budapešť nebo Moonrise Kingdom s velmi silným hereckým obsazením, skvělým záporákem Hugh Grantem a úžasně naanimovaným medvědem s vynikajícím dabingem Bena Whishawa. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

druhý Paddington navazuje tam kde v první díle skončil a opětovně nabízí roztomilou,hravou a zábavnou rodinou podívanou,která tentokrát nabízí mnohem víc i pro dospělého diváka.Je tu mnohem méně dětských vtípků a zároveň je tu nejen výborný Grant nebo Gleeson,ale hlavně skoro až Andersonovská poetika.Prakticky všechny scény z vězení a některé postavy jsou až absurdní a rozhodně by se ve filmech Wese Andersona neztratily.Za tohle u mě určitě body navíc...80% ()

Reklama

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Prostě roztomilé stejně jako jednička. Opět bych se vyhnul pár scénám, kdy je to až moc infantilní, ale i u některých podobně laděných scén jsem byl i já odrovnám kouzelným malým medvědem a jeho bezbřehou dobrotou. A ač měla dvojka těžší start ve srovnání s jedničkou, která těžila ze začátku plného novinek, je možná druhý díl díky skvělému záporákovi o trochu lepší. Takže je skvělé, že si Hugh Grant zasloužil titulkové finále, při kterém jedno malé dítě v kině tančilo před plátnem! ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Pomerančovou marmeládu milující méďa je pořád stejně líbezný, postavu ústředního zločince převzal okouzlující a charismatický Hugh Grant (to jméno jsem mu zkomolila asi třikrát, než jsem to napsala správně) a díky obojímu se mi druhý díl líbil o fous víc než první. Jen je mi záhadou, jak to, že všichni kriminálníci uměli v kuchyni vytvořit jen nějaký dezert či sladké jídlo. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Pro toto pokračování medvědího dobrodružství platí doslova a do písmene to samé, co pro první díl, a to že jde o až neuvěřitelně nesoudně infantilní a kýčovitou podívanou, což ovšem opět ani trochu nevadí, neboť jde zároveň i o velice roztomilou, půvabnou a miloučkou záležitost, která se prostě a jednoduše musí líbit jak dětem, tak dospělým a jen ten největší škarohlíd může tvrdit, že u toho neměl úsměv od ucha k uchu a příjemný pocit na duši. Každopádně je ovšem nutné podotknout, že Paddington je takový malý filmový unikát, neboť se zde vyskytuje jedinečná kombinace naivnosti a funkčnosti zároveň, a zmiňuji to především kvůli tomu, že právě tato smrtící kombinace ještě snad nikde jinde nefungovala tak zábavně, než jako právě zde. K filmu. Co se zápletky týče, je to znovu taková odvázaná medvědí taškařice, kde se nedá brát snad ani slovo, či scéna vážně, konkrétně scény z vězení jsou pak fakt už až trochu šílený, ale i tak, jak na to má divák reagovat negativně, když je to tak mile rozpustilé, dětinsky nadšené, a i vážně vtipné, postavy pak to samé, v jiných filmech se takhle chovat a tvářit, tak tomu dám odpad a herce označím za totální dementy, ale zde to ani jinak snad zahrát nešlo a ani ty postavy nemohli být méně afektované, neboť by to pak ztratilo veškeré to kouzlo a půvab. Samotný Paddington, respektive zpracování ústřední postavičky medvídka, je jinak až ohromující a hlavně, jeden jeho pohled, a divák jde do kolen, to je roztomilost sama! Takže, ano, je to nevídaně hloupé, triviální a nesoudně dětinské, a přesto jsem byl, stejně jako u prvního dílu, upřímně spokojený a jen doufám, že se dostaví i další, v naprosto stejném duchu zpracované, pokračování. ()

Galerie (101)

Zajímavosti (16)

  • Keď Paddington vyrába vo väzení marmeládu, kuchár Knuckles číta noviny, v ktorých je príbeh o Spider Murphym. Článok odkazuje na pieseň Elvisa Presleyho "Jailhouse Rock", ktorý sa tiež odohrával vo väzení. Samotný nadpis článku je: "Warden throws party in county jail," čo je úvodom spomínanej piesni. (megajalec)
  • Film mal ísť do distribúcie na území Spojených Štátov pod hlavičkou Weinstein Company a Dimension Films, ale po obvineniach zo sexuálneho zneužívania proti zakladateľovi Harveyho Weinsteina, sa spoločnosti Heyday Films a StudioCanal začali obzerať po ďalšom americkom distribútorovi. Verili, že film pre deti by nemal byť spojený s Weinsteinovým škandálom. (Scraffy)

Související novinky

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama