Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh Buckmanových je mozaikou obvyklých manželských a rodičovských trablů čtyř generací, nahuštěných do jedné rodiny a jednoho slunečného amerického léta. Především je tu hlava celé rodiny Frank Buckman, a pak jeho děti Gil, Helen, Susan a Larry, kteří všichni už také mají své děti, a pokouší se je vychovávat někdy s větším, jindy s menším úspěchem. Gil je upracovaný manažer, který neustále zápolí se snahou stihnout práci, naplnit své profesní ambice a současně být dobrým manželem a hlavně otcem svému problémovému synovi Kevinovi, lepším, než byl kdy Frank. Jeho rozvedená sestra Helena má potíže s dospívající dcerou Julií, která začíná objevovat svou sexualitu a velmi tvrdohlavě začíná prosazovat nárok na nezávislost, se zasmušilým synem Garrym, který se poté, co jejich zámožný otec opustil rodinu kvůli jiné ženě, stáhl do sebe. Gilova druhá sestra Susan pro změnu žije v velmi ambiciózním yuppiem Nathanem, který se snaží se své tříleté dcery udělat génia diskutujícího o zlomcích, Kafkovi atd. A nakonec je tu tatínkův oblíbenec, dlouho ztracený nezodpovědný bratr Larry, černá ovce rodiny, který se nyní vrací domů hluboce zadlužený lidem s nimiž není radno si zahrávat, a s nemanželským synem, který dostal jméno Cool. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (48)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Z techhle Martinovo rodinejch komedii mam radsi Hlavu rodiny, ale tohle taky spatny neni. Nejvetsi problem je asi delka, film ma 2 hodiny a nema vlastne zadnej poradnej pribeh a to, co se tu deje, je lehce predvidatelny. Ale obcas se precejen nakej vostrej vtipek povede. Co se tyce hercu, ty jsou v pohode, akorat nejaky deti zacnou za cast lezt na nervy. Navic sem film videl s dabingem, kde hlavne Martin je nadabovanej fakt otresne, mozna kdybych slysel originalni zneni, tak dam o hvezdicku vic, takle jen lepsi 3*. ()

betelgeuse 

všechny recenze uživatele

Vypočítavý pokus o kombinaci hollywoodsky nevázané taškařice a rodinného dramatu. Manželský pár se např. neškodně vybourá při pokusu manželky o orální sex během jízdy, aby vzápětí řešil jedno z několika traumat téhle rozvětvené rodiny, tj. jejich problémového syna. Život je možná směskou smíchu a slz, tady ale tvůrci hráli až moc na jistotu, když z obou stránek chtěli vyšťavit maximum. Takový FORREST GUMP to zvládnul mnohem elegantněji... ()

Reklama

Jordan 

všechny recenze uživatele

Mám veľmi rád herca Stevea Maerina, lebo je to podľa mňa obstojný komik. Rona Howarda mám rád trochu menej. A tento film z toho vychádza tak na polovicu. Veľmi rozporuplná komédia, ktorá rozoberá z rôznych strán tému rodičovstva a výchovy detí. Niektoré kapitoly sú komické, niektoré také, ktoré by som skôr ako v komédii hľadal v nejakej psychologickej dráme, takže som mal miestami divný pocit, čo za žáner vlastne sledujem. Ale jednoznačný ukážkový happyend zo mňa akékoľvek pochybnosti vytĺkol. Ale ako rodinný film na sobotný večer to je vcelku príjemná záležitosť ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Hořkosladký snímek o tom, jaké to je být rodičem. 1) Podivuhodná směs kýče, protivných uřvaných dětí, hysterických matek a dcer, dojemných příběhů a autentických emocí se dá jen těžko žánrově zařadit. Rozhodně to ale není tuctový film._____ 2) Zaujali mě 36letý Tom "Amadeus" Hulce (zadlužený syn Larry), 25letý ach, tak přitažlivý Keanu Reeves (automobilový závodník Tod), 15letý pěkný Joaquin Phoenix (syn Garry s podivným chováním), 36letý Rick Moranis (ambiciózní otec Nathan, chce z dítěte génia) a božská 92letá (!) Helen Shawová (babička) ve svém posledním filmu. Zemřela o 8 let později._____ 3) V jazykovém okénku si připomeňme, věru, roztomilý rozhovor matky Heleny s potenciálním zetěm o jejím synovi, Garrym. Tod: Can I speak frankly, no holds barred? ... That is one messed up little dude. We can talk straight? ... Um, a few months ago, Garry got his first... boner. You know what that is? Helen: If memory serves. Tod: Aw, great! Anyway, since then, he's been... uh... slappin' the salami. No offense. Helen: No. Tod: Apparently, he's goin' for a world record. Anyway, he was afraid there was something wrong with him, you know? Like he was a pervert or something. I told him that's what little dudes do - we've all done it. It made him happy. Helen: Garry was happy? Tod: He even smiled! I never even knew he had teeth!_____ 4) A na závěr si pěkně zazpívejme: When you're sliding into first and you're feeling something burst, diarrhea, diarrhea. When you're sliding into third and you feel a juicy turd, diarrhea, diarrhea. When you're sliding into home and your pants are full of foam, diarrhea, diarrhea. When you're driving in your Chevy and your pants are feeling heavy, diarrhea, diarrhea. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Steve Martin bol kedysi pojem, takže jeho komédie som si pozeral vždy rád, dokonca aj jeho novšie kúsky. Vždy som ho radil do triedy komikov svojej doby ako Eddie Murphy vo svojich začiatkoch alebo Chevy Chase, Dan Aykroyd atď., čiže osemdesiate roky im slušali najviac, potom sa väčšinou zhuplo dole. Ale Steve dokázal zažiariť aj v pár komédiach rokov deväťdesiatych a dokonca aj po prelome tisícročí v novom Pink Pantherovi, takže sa udržal v rámci komédie v povedomí najdlhšie. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (5)

  • Celosvětová premiéra proběhla 31. července 1989 v Los Angeles (Kalifornie, USA). (BMW12)
  • Natáčelo se od 8. září do 16. listopadu 1988 v Orlandu (Florida, USA) a na University of Florida. (BMW12)

Související novinky

Cusack si adoptuje Marťana

Cusack si adoptuje Marťana

21.04.2005

Štúdio New Line Cinema pripravuje filmový prepis sci-fi poviedky Davida Gerrolda pod názvom THE MARTIAN CHILD. Má ísť o mix rodinného filmu a sci-fi, niečo medzi Rodičovstvom a E.T.-m, s netypickým… (více)

Reklama

Reklama