Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní postavou napínavého příběhu je milionář Tom Mullen, majitel jedné z nejúspěšnějších soukromých leteckých společností. V obchodě sice dokáže hrát tvrdě, ale v soukromí je to obětavý manžel a milující otec malého Seana. Jeho syn je jednoho dne unesen. Pokud Tom do osmačtyřiceti hodin nezaplatí dva miliony výkupného, zemře. Zoufalí rodiče se okamžitě spojí s FBI. Tom zpočátku agentům důvěřuje, když předání peněz jejich vinou skončí krachem, rozhodne se jednat na vlastní pěst. Zejména když si uvědomí, že únosci vůbec nemají v úmyslu chlapce propustit. K překvapení FBI i své ženy se Tom rozjede s penězi do nejbližší televizní stanice a tam před celým národem prohlásí, že je únoscům nedá, ale nabídne je jako odměnu tomu, kdo pomůže únosce dopadnout. Riskantní hra se Tomovi nakonec vyplatí, protože se mu podařilo obrátit únosce proti sobě. Závěrečný střet je soubojem nervů mezi Tomem a rafinovaným, vysoce inteligentním šéfem bandy. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (321)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Dalsia devätdesiatkova klasika v ktorej v prvej polovici sledujeme klasicky priebeh unosu a nasledneho vyjednavania o vykupne. Ale v druhej polovici sa to vynaliezavo otoci a iniciativu prevezme otec uneseneho. Viac ma bavil ten neustály dialogovy suboj medzi otcom uneseneho Gibsonom a prefikanym sefom unoscov Sinisom ako dramaticka linia v ktorej sa Gibson s manzelkou vyrovnavaju s unosom. Velku pochvalu si zasluzi kasting. Zo vsetkych predstavitelov unoscov sa neskôr stali solidne hviezdy ci uz filmove alebo aspon serialove. Zmienku si este zasluzi sympatak Delroy Lindo ako policajt, ktory ma pripad na starosti. Zakazdym ma u tychto devätdesiatkovych thrillerov prekvapi miera zobrazenej brutality akonahle dôjde na nejaku akciu. Dnes som si uz pomaly odvykol na R-kovy rating, ktory bol v tej dobe samozrejmostou. Napriek tomu by som prijal, keby bol film pojaty este o nieco temnejsie a bezutesnejsie. Nakoniec sa vsetko skonci az prilis dobre. No co uz. Herecky duel Gibsona a Sinisa ale stale stoji za to. 8/10. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Skvěle psychologicky napsaný snímek. Kombinace Ron Howard a Mel Gibson očividně funguje. Melovu ženu hraje půvabná Rene Russo. Mel hraje bohatého majitele aerolinek, kterému unesou syna a požadují výkupné 2 miliony dolarů. On se tedy pokusí zaplatit, ale nevyjde to. No to by ani nebylo nic až tak zajímavého. Zvrat nastává ve chvíli, kdy se rozhodne nezaplatit a celou situaci obrátí proti únoscům. Pak už jde vše ráz na ráz a každý si jen snaží si zachránit vlastní kůži. Nervy pracují a nikdo z nich nemá jistotu. Rozhodně jsem takový běh událostí nečekal. "Zabiju tě, ty hajzle!" ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Poprvé mě Výkupné docela zklamalo. Mel v té době pravidelně vyprazdňoval zásobníky, já totiž tehdy objevil Smrtonosnou zbraň a najednou nový Gibson, zvláštní. Unesli mu kluka, hodně psychologie, vyjednávání. Snažit se soupeřit na dálku přes telefon... Samozřejmě i já jsem dospěl. Z dnešního pohledu lehce nadprůměrný thriller. Ron Howard natočil určitě lepší filmy a Gibson vlastně taky. 70% ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Já nevim na co si tady všichni stěžujete, podle mě to je skvělej thriller s výborným Melem Gibsonem a Gerym Sinisem, jejich výkon pro mě rozhodně neni zklamáním, spíš naopak a některý scény opravdu soijí za to. Děj je rozhodně originální a je i dost napínavej, takže vůbec nenudí a díky Gibsonovi dokáže i slušně pobavit. Ron Howard se za to vůbec stydět nemusí ()

Niles 

všechny recenze uživatele

Mám rád, keď je aj prostá zápletka, ako je tu únos syna a žiadosť o výkupné, spracovaná takým originálnym spôsobom. Má množstvo nečakaných dejových zvratov, takže nie je možné predpokladať čo sa stane o 10 minút, a to sa mi veľmi páčilo. Z hercov zahrali perfektne Mel Gibson i Gary Sinise, jediný, kto mi tam prekážal bola Rene Russo, ktorá mi nie je sympatická a hrať podľa mňa tiež veľmi nevie. Originalita scenáru je asi najväčším plusom, ešte lepšie by to však bolo o 20 minút kratšie. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (27)

  • Postavu Jimmyho Shakera mal pôvodne stvárniť Alec Baldwin, ktorý ale odmietol kvôli zlej povahe postavy a z dôvodu námetu filmu ohroziť dieťa. (fishki)
  • Po tom, čo Kate (R. Russo) dostane odkaz od Shakera (G. Sinise), že sa má do kostola dostaviť sama o druhej po polnoci, je možné vidieť, že cez okná v kostole preniká svetlo vychádzajúceho slnka. (MikaelSVK)
  • Gary Sinise (Jimmy Shaker) má pri sebe 2 a 3 ručné zbrane. Toto je bežná prax pre NYPD, pretože v prvých dňoch mali zakázané používať rýchlonabíjačku pre svoje revolvery, takže okrem primárnej zbrane nosili aj svoje záložné zbrane a zbrane mimo službu. (Arsenal83)

Související novinky

Hardy, Oldman a vraždění na sovětský způsob

Hardy, Oldman a vraždění na sovětský způsob

23.03.2013

Je libo dobovou kriminálku s prvky konspiračního polit-thrilleru? Se špičkovým obsazením? Odehrávající se v Sovětském svazu ještě za Stalina? Zdá se, že Ve stínu dostane z Hollywoodu tučnou… (více)

Reklama

Reklama