Reklama

Reklama

Je s námi konec?

  • Česko Před potopou aneb Je s námi konec? (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

National Geographic přináší strhující dokument v režii Fishera Stevense. Ústřední postavou snímku je herec a posel míru při OSN Leonardo DiCaprio, který odkrývá alarmující svědectví o současných problémech spojených s klimatickými změnami a hledá řešení, jak předejít fatálním dopadům na náš budoucí život. V pořadu jsou rozhovory s předními osobnostmi jakými jsou Barack Obama nebo Elon Musk a další. (National Geographic)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (207)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Bezradné. Já chápu potřebu tohohle dokumentu, který se u nás jeví zbytečně a polopaticky, ale v Americe je samozřejmě diskurz jiný a je potřeba lidi přesvědčit, že se něco děje. Tenhle film to ale nezvládne, protože čistě intuitivně míchá fakta s emocemi, což může fungovat jen tehdy, když divák názor sdílí a potřebuje ho například jen ukotvit. Na nepřesvědčené to má přesně opačný účinek. Když to tedy vezmu tak, že tenhle film je užitečný jen v prostředí, kde se na změnu klimatu nevěří, ale přitom nemá moc ničí názor změnit, posouvám se do bezcílného začarovaného kruhu. (S DiCapriovým pocitem sebedůležitosti problém nemám, do značné míry je ten pocit oprávněný a je jeden z mála herců své generace, kdo funguje jako velká instituce á la 90s. Je teda jenom na místě, že s tím aktivně pracuje.) ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Možná právě proto, že jsem byl v týhle oblasti vždycky totální buran a ignorant, ale určitě taky díky celebritě a povyku, jsem se rozhodl obětovat tomu chvilku. A je s námi konec? Ehmmm... Ani tenhle dokument mě nepřesvědčí přestat se klidnit tím, že klima planety se mění tak jako tak a schopnost lidstva se adaptovat v průběhu dějin je až neuvěřitelná, každopádně zajímavý to bylo a Leo, ač působil jako posh turista, si za dobrovolnou "spasitelskou" činnost zaslouží nějaký ten respekt. K dokonalosti mi tu ale nějaká ta přesvědčivost, naléhavost a propracování přeci ještě chybí. (říká č*rák co ani netřídí odpadky) ()

Reklama

kajas 

všechny recenze uživatele

"Otázkou je, zda dokážeme včas změnit směr." DiCaprio si zaslouží vážně obrovitánskou pochvalu za svou angažovanost a díky masovému šíření tohoto dokumentu se možná zvýší povědomí o problémech sužujících naši planetu, ale řešení celé situace (tedy způsob, JAK směr změnit) tvůrci příliš nenaznačili... ()

Hamaradža 

všechny recenze uživatele

Mnoho ľudí vyčíta že Before the Flood nejde do hĺbky a iba povrchne zobrazuje problém. Je to síce pravda, ale tento dokument nikdy nemal byť komplexnou štúdiou globálneho oteplovania, ale iba zdvihnutým prstom, ktorý má vďaka perfektnému Reznor-Atticus soundtracku až apokalyptický nádych a ja zaň všetkým zúčastneným ďakujem, lebo je veľmi dôležitý a som rád že sa o ňom hovorí. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Zprvu jsem byl trochu otráven, protože Before the Flood opravdu není kdovíjak informativní dokument, který by šel do hloubky a zkoumal předkládané informace z několika hledisek. To tady ovšem není tak úplně cílem. Tenhle dokument má především přesvědčovací funkci a snaží se vyburcovat ke změně co největší množství lidí, což dokazuje i fakt, že je zdarma dostupný na Youtube a láká diváky na známé hollywoodské jméno. Myslím, že to funguje. Předkládané obrázky totiž nejsou příjemné (zdevastovaná Indonésie zafunguje vždycky) a ačkoli se divák, v případě, že se o problematiku alespoň okrajově zajímá, nic moc nového nedozví (i když mě osobně třeba překvapila informace o dobytku a metanu), film v něm přeci jen něco vyvolá. Leo je borec. Ve filmu sice toho moc neřekne, pořád se něčemu diví a evidentně není nějak echt nabiflovaný informacemi, ale snaží se něco změnit a bojuje za své přesvědčení. A už jen tohle je mnohem víc, než co kdy udělá každý z nás. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (6)

  • Celosvětová premiéra dokumentu byla záměrně načasována tak, aby rozproudila debatu na téma klimatických změn ještě před volbou 45. prezidenta Spojených států amerických. (Duoscop)
  • Celosvětová premiéra proběhla 9. září 2016 na Torontském IFF. (Varan)
  • V roce 2014 jmenoval generální tajemník OSN Pan Ki-mun Leonarda DiCapria poslem míru Spojených národů s přednostním zaměřením na boj proti globálnímu oteplování. (Duoscop)

Související novinky

Probíhá festival budoucnosti AFO

Probíhá festival budoucnosti AFO

28.04.2017

V úterý 25. dubna 2017 započala již 52. kapitola příběhu vědy a filmu. Pro festival vědeckých snímků Academia Film Olomouc (AFO) bude srdce moravské metropole tepat až do neděle 25. dubna. Cenu za… (více)

Reklama

Reklama