Reklama

Reklama

Je s námi konec?

  • Česko Před potopou aneb Je s námi konec? (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

National Geographic přináší strhující dokument v režii Fishera Stevense. Ústřední postavou snímku je herec a posel míru při OSN Leonardo DiCaprio, který odkrývá alarmující svědectví o současných problémech spojených s klimatickými změnami a hledá řešení, jak předejít fatálním dopadům na náš budoucí život. V pořadu jsou rozhovory s předními osobnostmi jakými jsou Barack Obama nebo Elon Musk a další. (National Geographic)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (207)

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Další upozornění na neoddiskutovatelný problém, kterému čelíme a čelit budeme. Dokument poutavě předkládá zdroje problému (oteplování planety, tání ledovců, zvedání hladiny moře) a krásně ukazuje následky, na které se můžeme těšit (hlavně simulace teplotních zón a vliv Golfského proudu umlčí všechny). Moc něco zvrátit určitě máme, to dokument připomíná také, nicméně Leo tak dělá velice povrchně - cestuje snad elektrickými auty, lítá vrtulníkem/letadlem na solární pohon, když cestuje všude po světě, aby různým civilistům předložil scénář, který se mají naučit a zopakovat na kameru? Proč nepadla ani jedna zmínka o těžbě ceru, který je tak nezbytný pro výrobu baterií k uchovávání energie? A co ta protitrumpovská agitka? Kážu vodu, piju víno... ()

Hamaradža 

všechny recenze uživatele

Mnoho ľudí vyčíta že Before the Flood nejde do hĺbky a iba povrchne zobrazuje problém. Je to síce pravda, ale tento dokument nikdy nemal byť komplexnou štúdiou globálneho oteplovania, ale iba zdvihnutým prstom, ktorý má vďaka perfektnému Reznor-Atticus soundtracku až apokalyptický nádych a ja zaň všetkým zúčastneným ďakujem, lebo je veľmi dôležitý a som rád že sa o ňom hovorí. ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

Tento DiCapriův dokumentární počin má tu vlastnost, že vás donutí přemýšlet o našem světě. O tom, jak si jej vědomě i nevědomě ničíme a postupně si stahujeme smyčku kolem krku. Pakliže se něco v dohledné době nezmění, bude lidstvo litovat. Není sporu o tom, že se Země otepluje (kdo tvrdí, že ne, tak je buď slepý, nevnímavý či hloupý, neboť úbytek sněhu v posledních zimách a smazávání rozdílů mezi ročními obdobími je jasným důkazem toho, že se něco děje i v našem bezprostředním okolí), byť podobné cykly se v historii opakují (za Karla IV. se prý v oblasti Polabí pěstovaly melouny), je nutné si uvědomit, že v tehdejších dobách nedocházelo k masivnímu kácení deštných pralesů, neexistovaly monstrózní továrny, jaderné elektrárny, motorismus, letecká doprava, atd., tudíž člověk do přírody zasahoval daleko méně a přirozené cykly tedy nebyly tolik ovlivňovány lidským činitelem. Ale dost o tom. "Je s námi konec?" je záslužným počinem, který sice nic nezmění, ale na problémy je třeba upozorňovat a čím vážnější jsou, tím je potřeba být hlasitější a zapojovat do volání po změnách i známé tváře, jejichž slovo má, chtě nechtě, delší dozvuk než hlasy prostého lidu. Je příjemné, že i taková primadonka, jakou je Leonardo DiCaprio, není zabedněný a budoucnost života na modré planetě mu není lhostejný. ()

Vxxx 

všechny recenze uživatele

"Jojo, ledovce tají, za bambilion let tu bude horko... Co je mi po tom?" - Já, před Before the Flood. Ano, otevřelo mi to oči, bylo zmíněno plno věcí, o kterých mě nikdy nenapadlo přemýšlet a na to, jak mě to téma vůbec nezajímalo, tak teď mě nezajímá o trošičku méně. Bohužel, jsem líné, pohodlné a rozmazlené děcko a tláskat se palmovým olejem a svítit si doma elektrikou budu dál. Nejen to, dokonce nechám rozsvíceno v kuchyni, když tam zrovna nebudu. Až takový rebel jsem. Ale jako filmu tomu dávám 4*. Tři hvězdy za Lea a jeho snahu a hvězdu za tu dokonalou hudbu. Soundtrack je asi to jediné, co si z filmu opravdu odnáším. Leovo poselství je sice dojemné, ale že by tento dokument způsobil nějakou zelenou revoluci ve světe, to si nemyslím. 4* ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

To, čo rôzni ekológovia, klimatológovia a aktivisti tvrdili roky, to im veľmi málo ľudí verilo a veľmi ťažké boje a dlhé roky trvalo, kým sa aspoň k niečomu dopracovali. Situácia však dospela do takého bodu, že je potrebné masovo začať vravieť niečo iné, lebo bude problém aj pre tých najbohatších a najmocnejších a tak sa vytiahla jedna hviezdička toho tzv. Západu, ktorá je možno pokrytecká vzhľadom na svoju minulosť, ale beriem, že ani on nemal nejaké informácie, bol tiež obeťou systému a že je dobré aspoň toto. Iné dokumenty sú kvalitnejšie, no nie sú tak pretláčané, že behom dňa ich dajú zadarmo, preložia do viacerých jazykov, urobia reklamu kde sa len dá, ale zas musím uznať, že zhrnutie dôležitých bodov tu je celkom dobré. Toto je dielo určené podľa mňa hlavne tým najväčším ignorantom a najviac neznalým a na túto cieľovú skupinu to dobre vyšlo. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (6)

  • „Změna klimatu je největší hrozbou pro budoucnost naší společnosti a v nastávajících volbách to pro voliče musí být hlavní téma. Dali jsme si s Fisherem Stevensem za cíl vyrobit tento film, abychom vzdělávali lidi po celém světě o aktuálních problémech týkajících se změn klimat a abychom je inspirovali k tomu, aby se stali součástí řešení těchto problémů,“ prohlásil Leonardo DiCaprio. (Duoscop)
  • Celosvětový rozsah premiéry dokumentu nemá ve filmovém průmyslu obdoby, vysílal se i na zhruba 250 univerzitách po celém světě, dostal se i do programu filmového festivalu v Torontu a v Londýně, k dispozici bude i pro církevní instituce a kostely. (Duoscop)
  • Unikátní dokument měl světovou premiéru na televizních a streamovacích kanálech National Geographic ve 171 zemích celého světa ve 45 různých jazycích. Film se bezplatně vysílal od 30. října až do 9. listopadu. (Duoscop)

Související novinky

Probíhá festival budoucnosti AFO

Probíhá festival budoucnosti AFO

28.04.2017

V úterý 25. dubna 2017 započala již 52. kapitola příběhu vědy a filmu. Pro festival vědeckých snímků Academia Film Olomouc (AFO) bude srdce moravské metropole tepat až do neděle 25. dubna. Cenu za… (více)

Reklama

Reklama