Reklama

Reklama

Existuje jedna zajímavá teorie - teorie chaosu neboli efekt motýlích křídel... Napínavý thriller odehrávající se mezi minulostí, přítomností a budoucností. Mladý fyzik Evan Treborn (Ashton Kutcher) se vydává díky svým zápiskům z dětství na riskantní cestu do minulosti, aby ji změnil, napravil své chyby a setkal se s láskou svého života. Nebezpečný experiment se mu však vymkne z ruky a následky jsou hrůzostrašné... (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 580)

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Ano, všechny výtky na adresu tohoto filmu jsou možná oprávněné. Ano, vypadá to jako puberťáckých Dvanáct Opic. Ano, je tam hromada nesmyslů. Ale kolik hvězdiček dát filmu, který mě bezevšeho úplně převálcuje, jehož tempo a atmosféra je natolik vražedná, že stejně přestanete přemýšlet, proč to a proč zase ono? Škoda jen toho konce který mohl být lepší v režisérské verzi. Bohužel to byl právě konec, který mi tak trochu navodil pocit, že to byl přeci jenom film pro jednu cílovou skupinu. Naštěstí velkou devizou byl kvalitní nápad a originální zpracování. Konečně se Kutcher zmohl na něco čemu se říká herectví. A jelikož se mi ten alternativní konec zdál lepší, tak ZDE je to na posouzení všem. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Narozdíl od Věčného svitu neposkvrněné mysli na mě Butterfly Effect zapůsobil mnohem silněji atmosférou, úžasným spádem i svižnou režií. Na druhou stranu: propracovanost milostné linie je slabší. Nápad s měněním paměti je defacto totožný, jeho rozpracování možná zasloužilo větší hloubku (posoudím až po dalším shlédnutí) a méně televizních pastelek pro milostné scény. Nicméně hra s kauzálními liniemi je provedena naprosto přehledně, čistě a úchvatně, neustálé zvraty, střihové kulometné palby a změny časoprostorových perspektiv mě doslova přimrazily a donutily sledovat tenhle netradiční milostný sci-fi spletenec bez dechu. Z herců mě dost zaujal Evan-chlapec, který nejen vizuálně připomíná Dannyho z Osvícení. Jeho přerody v dospělý odraz sebe sama mi přivodily příjemné mrazení. Dvojice režisérů se podepsala pod vskutku výrazný a vydařený počin, Butterfly Effect patří ke špičce mezi sci-fi dramaty made in USA. Proto mu odpustím i ten happy end... ()

Reklama

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Právě jsem to dokoukal a musím říci, že je to jeden z nejlepších filmů, na které jsem kdy narazil. Jedná se o velkolepý psychologický thriller, který Vás donutí přemýšlet. Osobně Ashtona Kutchera jako herce moc nemusím (ale na MTV je dobrej), ovšem po hereckém výkonu takového měřítka můj respekt k němu vzrostl do drastických výšin. Nedovedu si v jeho roli představit Joshe Hartnetta ani Seana Williama Scotta, kteří byli do filmu navržení jako první. Příběh působí jako nekonečně dlouhý a vše co se odehrává na obrazovce Vás přiková k židli a nepustí. Ze začátku se možná ztratíte, ale vše je následně do detailu vysvětleno. Snímek Vás zhypnotizuje takovým způsobem, že nezpustíte oči z obrazovky na pár vteřin, natož abyste mrkali. I když začnete předvídat, co se asi stane, námět Vám nedovolí vždy se přesně strefit do nadcházejících minut děje. Dokonce i když předpovíte konec, s otevřenou pusou budete sledovat, jak se všechno nakonec vyvrbilo. Když se na to podíváte sami, budete přesně vědět o čem tady píšu. Fuck Bag. ()

Mertax 

všechny recenze uživatele

Lapsus memoriae. Blackout. Výpadek paměti nebo prostě vokno- stresující věc v leckteré situaci (při testu obvzlášť). Možná měl Evan štěstí, že si některé hrůzné zážitky z dětství nepamatoval..(Ano, děti k sobě umí být navzájem velmi kruté, nevím, proč se psychologové neustále diví). O to bolestivější bylo pak jejich zpětné zjištění. Emocionálně mě to neroztrhalo jako onu poštovní schránku, mladou čtyřku sem pozorovala s mírně pootevřenými ústy- hráli líp jak někteří dospělí. Director´s cut ending je sice nápaditější než ten, kdy se dva lidé minou na přeplněné ulici, ale preferuju přesto ten původní. 90%. Ještě jedna věc- po skončení filmu mě popadla jedna prazvláštní chuť, pustit si dlouhý, táhlý a pomalý soundtrack. (Asi na mě byl snímek moc zbrklý). Kdo ví. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Výborně propracované sci-fi, kterému nemám prakticky co vytknout. Hlavní díky patří bezesporu scénáristům, kteří nevymysleli úplně originální scénář (něco podobného jsme viděli třeba ve Věčném svitu neposkvrněné mysli), ale zato hodně chytlivý. Ashton Kutcher mě velmi mile překvapil a přesvědčil, že je schopen zahrát i jiné než komediální role. Dávám sice pět hvězdiček, ale nemůžu se zbavit pocitu, že na umístění v TOP200 je snímek trochu nadhodnocený....... ()

Galerie (39)

Zajímavosti (38)

  • Tínedžeri Evan, Kayleigh a Tommyho navštívili kino, v ktorom sa práve premietali filmy Blbý a blbší (1994) a Sedem (1995). Oba, tak ako Osudový dotyk, sú z dielne New Line Cinema. (Peter-1307)
  • Kayleigh (Amy Smart) coby prostitutka vyčítá Evanovi (Ashton Kutcher) událost ve sklepě. Evan ale už dříve situaci napravil a proto se k ní dosud nedostal - ve skutečnosti se tedy nemohla stát. (Thanoris)
  • Rozpočet filmu: 13 miliónov dolárov. (Peter-1307)

Související novinky

Nejlepší filmy desetiletí dle ČSFD.cz

Nejlepší filmy desetiletí dle ČSFD.cz

28.12.2010

Byl by hřích opomenout při příležitosti končícího prvního desetiletí nového milénia souhrn nejlepších filmů daného období. Zde vám přinášíme žebříček třiceti nejlepších celovečerních filmů dle… (více)

Další dotek osudu

Další dotek osudu

17.01.2006

Efekt motýlích křídel časové smyčky v nízkorozpočtovém (13 mil. dolarů) snímku Osudový dotek vzbudil před dvěma lety velmi kladné reakce publika a celosvětové tržby 96 mil. byly pro producenty více… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno