Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na půdorysu parodování televizních zpráv, dokumentů a reklam vznikla zábavná reflexe své doby se solidním nadčasovým přesahem. Na konci každého dílu se objevovala krátká "sklepácká" parodie jazykových kursů němčiny Alles gute v podání Milana Šteindlera a Davida Vávry. Prvních pět dílů moderoval Vlastimil Zavřel, zbytek Petr Čtvrtníček. S minimálním rozpočtem se dařilo vytvářet solidní napodobeniny předražených televizních reklam, nevybíravé satirické šlehy se nevyhnuly patrně žádnému z významých politiků a hrubozrnný humor se čas od času setkal se silným odporem "postižených" celebrit, jejichž protesty patrně přispěly ke stažení pořadu z vysílacího schématu České televize. Kultovní televizní pořad devadesátých let. (MarekMotor)

(více)

Recenze (258)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Věřím, že v době kdy to bylo aktuální to mohlo být třeba i vtipné. Dnes, když člověk párkrát netuší o čem je vůbec řeč to asi patřičně nedocení. Na druhou stranu se mi párkrát poštěstilo, že jsem to pochopil, ale zase mi to nepřišlo ani trošičku vtipné. Jestli jsem se 3x pousmál, tak přeháním. Nuda a trapnost na střídačku. Takže tomu nechť odpovídá moje hodnocení, které vzhledem k datu zhlédnutí nezbývá než brát s pořádnou rezervou. * ()

Wencek 

všechny recenze uživatele

Pamatuji se když jsem viděl první díly Český sody v době jejího prvního vysílání a přišlo mi to naprosto geniální. Super černý humor, nadsázka a docela satira, ale dnes s odstupem času jsem se přistihl že to neni zase až tak vtipný a některé věci nedávají vůbec smysl. Jediné co nikdy nezklamalo tak bylo Alles gute. ()

Reklama

Sosak 

všechny recenze uživatele

Český Monty Python, který sice není tak vtipný a originální jako skuteční Pythoni, ale zbytek zase nabírá na brutalitě, morbiditě a černém humoru. Navíc se díkybohu nebojí utahovat si i z dětí, nacistů, invalidů a dalších témat, která jsou většinou lidí bez nadhledu považována za oh-tak-nevhodná. Jinak jako menší mínusík bych viděl nedostatek nadčasovosti, takže pokud si nepamatujete tehdejší pořady, reklamy a politické události, tak budete občas mírně hodně ztracení. Jinak ale opravdová špica, vedle které Tele tele vypadá jako trapný příbuzný. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

V našem právním státu si nikdy nikdo nemohl beztrestně říkat to, co si myslí. Jsem šťasten, že jsem mohl být v určitém časovém období přítomen tomu, že to někdo zkusil. A srandovní na tom bylo to, že trvalo poměrně dost dlouho, než se "neomylným" podařilo pořad zlikvidovat. Film není tím zcela nejlepším, co ti blázni vymysleli, ale jako výraz uznání za tehdejší odvahu nemohu hodnotit méně než pět, i když objektivně to takovou hodnotu nemá. ()

Zajímavosti (6)

  • Tvář, která se objevuje v úvodní znělce, patří fotografovi Karlu Mesnerovi, příteli Fera Feniče. (sator)
  • Neshody autorů, kteří se podíleli na tvorbě pořadu plného drsné satiry, způsobily, že celovečerní film Česká soda už nemůže ani do kin, ani na televizní obrazovky. Kromě jediného místa, a to Pardubic. V roce 2007 totiž získaly Pardubice povolení, že film mohou promítnout. Smlouva však nemá datum ukončení, takže Pardubice jsou dnes jediným místem, kde mohou lidé Českou sodu vidět. (hippyman)

Reklama

Reklama