Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na půdorysu parodování televizních zpráv, dokumentů a reklam vznikla zábavná reflexe své doby se solidním nadčasovým přesahem. Na konci každého dílu se objevovala krátká "sklepácká" parodie jazykových kursů němčiny Alles gute v podání Milana Šteindlera a Davida Vávry. Prvních pět dílů moderoval Vlastimil Zavřel, zbytek Petr Čtvrtníček. S minimálním rozpočtem se dařilo vytvářet solidní napodobeniny předražených televizních reklam, nevybíravé satirické šlehy se nevyhnuly patrně žádnému z významých politiků a hrubozrnný humor se čas od času setkal se silným odporem "postižených" celebrit, jejichž protesty patrně přispěly ke stažení pořadu z vysílacího schématu České televize. Kultovní televizní pořad devadesátých let. (MarekMotor)

(více)

Recenze (258)

agassi68 

všechny recenze uživatele

Tak som si pár dielov pozrel. Síce po funuse, no dobre si pamätám zlaté porevolučné časy. A títo páni dosiahli to, čo Monty Pythonovci - kult. Chce to inteligentného diváka, vtedy si vychutnáte dvojzmysly, ale ani tí menej chápajúci neprídu skrátka lebo ešte nebola cenzúra. Teraz nám ostali akurát spomienky.. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Ne, ne a ještě jednou ne. Možná to v době, kdy to bylo aktuální, vtipné bylo, ale teď, kdy jsem schopen všemu rozumět, nepřijde mi vtipné takmer nic! Ne a ještě jednou ne. Od odpadu dělí jen Čtvrtníčkův kamenný xicht. Jde asi jasně o předchůdce Tele tele a podobných, ale opravdu. Co díl, to max jedna povedená hláška... To je pro mě fakt málo... ()

Reklama

Korny12 

všechny recenze uživatele

Klasika, která nezklame. Samozřejmě, některé gagy ztratily na aktuálnosti, jiné nejsou až tak vtipné. Ale většina člověka rozseká. Drsný, nekorektní, cynický humor, jak má být. Slepci pracují od nevidim do nevidim, v koncentráku se pere prádlo na 1940, Věra Bílá má v novém albu pěkné hudební špeky a tak by se dalo pokračovat. Tvůrci také nadčasově odhadli návrat idiota... Občas si některé díly či film pustím, abych našel humor, který by dnes už na obrazovku nikdo bohužel nepustil. ()

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele

Velmi dlouhou dobu jsem měla u České sody hodnocení všech pěti hvězdiček ... Jako dítě jsem si na YouTube vyhledávala videa z tohoto seriálu a každý den se nad nimi strašně smála. Když jsem se nedávno k České sodě vrátila, těšila jsem se přesně na videa, které jsem jako malá milovala ... Ze začátku to pro mě ale bylo docela zklamání a velké překvapení. Protože jsem v době, ze které Česká soda pochází, ještě ani nebyla na světě, spousta souvislostí a událostí mi prostě nedochází. Věřím, že kdybych Českou sodu sledovala v době, kdy byla aktuální, pět hvězdiček bych jí určitě nechala, ale bohužel ... I když teda je fakt, že něco podobného České sodě už nikdy v televizi neuvidíme ... Což je víc než škoda ... ()

Cannabis 

všechny recenze uživatele

opravdu suprová záležitost!!! nejvíce mne vždy dostaly kurzy německého jazyka Alles Gutte a suprově parodované reklamky =) !!! partička z České sody, to jsou mistři humoru, kterým se ani zdaleka nmůžou rovnat nováčtí Tele Tele (které mám také ale velice rád)!!! černý humor, parodie, stupidity... nezbývá mi nic jiného než dát 5 hvězdiček ***** ()

Zajímavosti (6)

  • Tvář, která se objevuje v úvodní znělce, patří fotografovi Karlu Mesnerovi, příteli Fera Feniče. (sator)
  • Neshody autorů, kteří se podíleli na tvorbě pořadu plného drsné satiry, způsobily, že celovečerní film Česká soda už nemůže ani do kin, ani na televizní obrazovky. Kromě jediného místa, a to Pardubic. V roce 2007 totiž získaly Pardubice povolení, že film mohou promítnout. Smlouva však nemá datum ukončení, takže Pardubice jsou dnes jediným místem, kde mohou lidé Českou sodu vidět. (hippyman)
  • Název je narážkou na „dostat sodu“, v přeneseném slova smyslu to znamená dostat za vyučenou, to proto, aby se dotyčný zklidnil. A proč sodu? Soda bikarbona má schopnost tlumit rozbouřené trávení, tak proto. (sator)

Reklama

Reklama