Reklama

Reklama

Válka v oblacích

(seriál)
  • Česko Jak přežít na obloze (více)
USA, 2015, 4x47 min

Obsahy(1)

Skafandr pro kosmonauty, katapultovací sedadlo, padák a tryskový motor - to jsou předměty, které jednak zachránily nesmírný počet lidských životů, jednak rozšířily lidské obzory a možnosti objevů. Náš film seznamuje diváky se zákulisím zrodu těchto důležitých vynálezů. (TV Spektrum)

Recenze (2)

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Informacemi a ukázkami nabitý dokument, mapující éru leteckého a vesmírného pokroku, jako je například vývoj skafandru, padáku či tryskového motoru. Dokument popisuje podrobně vývoj, užití, problémy v počátcích a i následná řešení, kterým museli konstruktéři i jejich uživatelé čelit. V dokumentu jsou názorně ukázány (první díl) jednotlivé modely skafandrů, popsáno kde a s čím byly jaké problémy a jak byly řešeny, též je dokument obohacen o autentické záběry a výpovědi kosmonautů. Velice přínosné a zajímavé. ()

MrGregor 

všechny recenze uživatele

Díl o tryskovém motoru je zkrátka perfektní. Historické souvislosti, srozumitelná vysvětlení, doplněna o přehledné ukázky a osobní zkušenosti zúčastněných. Jedinou drobnou výtkou by mohl být trochu fantaskní závěr, aneb pohled do budoucnosti, ale to je opravdu malichernost. ()

Reklama

Galerie (10)

Reklama

Reklama